Theekransje met Alyssa #3: Star Wars, kaneelthee & glitters
14 dec 2015 / Theekransje

Yay, weer een verzameling van leuke, geweldige, grappige en random links, objecten, gedachten, plaatjes, foto’s, van dingen die op mijn lachspieren werkten of waar ik van moest huilen, toffe boeken, films, bezienswaardigheden, muziek waar mijn hart (en ik) van gaat zingen, wat ik at, goed nieuws en nog veel meer random shit… pardon me, stuff. Let’s get to it!

Thee erbij!

001

Niet meer dan logisch hè, een theekransje beginnen met schrijven over thee! Ik heb namelijk een nieuwe favoriet: kaneelthee van Pukka. Ik was ook al fan van Pukka’s ginger & lemongrass, dat is een frisse en ‘pittige’ thee. Deze kaneelthee is zo’n lekkere herfst- en winterthee! Thee is sowieso al verwarmend (duh), maar de geur en smaak van kaneel (drie soorten in dit geval) maakt het nog (hart)verwarmender ;-)

Herontdekte muziekliefdes

Laatst waren S. en ik een avondje heerlijk aan het dwalen op Youtube; we hebben allerlei 90’s muziek opgezocht en geluisterd, en natuurlijk de bijbehorende videoclips gekeken. Hoe leuk! Zo kwamen we ook uit op Bittersweet Symphony van The Verve, en ohh ik was vergeten hoe lekker ik dat nummer vond. Hij staat gelijk weer in mijn playlist! Zo ook Yellow van Coldplay. Geen nummer uit de 90’s, maar wel een die ik een beetje vergeten was. Maar wat is dát een heerlijk nummer!! Deze heb ik direct verplaatst naar mijn playlist met all-time favorites.

Ik keek Star Wars

014

Star Wars, ja echt. Ik weet nog dat ik ooit een klein stukje zag van een van de films (ik denk een van de oudere) en dat ik vooral erg hard moest lachen om hoe raar al die wezens waren. Ik vond het nogal komisch toen en kon het niet serieus nemen. Da’s inmiddels al minstens 10 jaar geleden. Nu er een nieuwe film aan zit te komen (en ik meegevraagd werd), besloot ik dat ik de Star Wars-films tóch serieus wil gaan kijken. Inmiddels heb ik Episode I en Episode II gezien en weet ik eerlijk gezegd nog niet wat ik er nu van vind. Grappig, ja, dat wel weer. Maar niet negatief! Ik wist eigenlijk al best veel over Star Wars (dat krijg je als je veel tijd doorbrengt in de 9GAG-app. Of als je HIMYM kijkt ;-)), dus ik vond het vooral wel tof om het verhaal om de personages/wezens te zien. Ben wel al benieuwd naar de rest van de films!

Onder de indruk van

Kennen jullie Humans of New York? Zo niet, dit is zéker weten een aanrader! Het is een lopende fotoserie van een fotograaf; hij fotografeert en interviewt mensen en deelt hun verhaal via Facebook. Zo heeft hij ook heel veel verhalen verzameld van vluchtelingen in (en uit) verschillende landen. Heel erg indrukwekkend en heftig om hun verhalen te lezen, wauw.

Glitters!

008

Weer iets luchtigers: ik vond ein-de-lijk het soort t-shirt waar ik naar op zoek was! Al wist ik niet dat ik op zoek was naar een shirt met glitters, maar die waren een fijne bijkomstigheid ;-) Het is een simpel grijs shirt met een v-nek, maar op een of andere manier vond ik die bijna nergens. Ik zag overal ronde nekken en dat staat mij nu eenmaal niet! Nou, ik wist niet hoe snel ik deze moest afrekenen toen ik dit shirt zag bij de H&M. Ik bedoel, hij heeft zelfs subtiele zilveren glitters! Hoe leuk?!

Stuff I Googled This Week

vegan champignonsoep // niet heel verrassend: ik zocht een recept voor een soep & die vond ik! (en hij was lekker!) gwen stefani // ik keek zoals elke dag Youtube-filmpjes en bij mijn favoriet las ik steeds reacties dat zij zo op Gwen Stefani leek. Ik moest toen even googelen hoe zij er ook alweer uitziet ;-) christmas pattern // ja ja, ook ik wilde mijn blog alvast Kerst-proof maken, daarom was ik op zoek naar leuke Kerstpatroontjes om te gebruiken. Veel leuks gevonden, maar uiteindelijk niet gebruikt. Ik koos er voor een kerstmutsje te maken in Photoshop, zoals je kunt zien. eeserveen // waar ligt dat?! Oh, daar dus! PS. is mijn Tea Time-theekopje niet geweldig?! Hij komt van de Hema!

xoxo2

«
»

10 reacties op “Theekransje met Alyssa #3: Star Wars, kaneelthee & glitters”

 1. Marlies schreef:

  Ik ben wel heel benieuwd waarom jij Eeserveen moest Googlen? Daar wonen denk ik 50 mensen in totaal haha. Dat dorp ligt trouwens ongeveer naast mijn ouders dorp.

 2. Laura schreef:

  Oh Coldplay herontdekte ik gisteren ook, omdat ik naar hun nieuwe album aan het luisteren was. Ik vond dat niet super, dus ik viel weer terug op hun oude liedjes. En heel grappig: ik postte vandaag ook een klein stukje over HONY. Echt een fantastische pagina vind ik dat.

  • Alyssa schreef:

   Wat toevallig! Het is inderdaad een fantastische pagina. Van het nieuwe album van Coldplay heb ik nog weinig gehoord, ben er wel benieuwd naar.

 3. Evelien schreef:

  Wat een gezellig theekransje! Ik ben dol op kaneel dus die thee moet ik eens proberen. Humans of New York vind ik ook bijzonder :-) Oh en leuk hè, om eens ‘oude’ liedjes terug te luisteren, brengt herinneringen omhoog.

 4. Noelle schreef:

  Oeh, kaneelthee is zó fijn als het zulk druilerig weer is buiten! Ik ga meteen even het vegan champignonsoep recept bekijken en bewaren. Ik ben de overstap aan het maken naar veganisme en heb nog geen soep kunnen vinden die écht veganistisch is, in de winkel. Dan zelf maar eens proberen!

  • Alyssa schreef:

   De meeste soepen in de winkel zijn niet eens vegetarisch volgens mij, en inderdaad: ik kom zelden een veganistische tegen! Zelf soep maken is (vind ik) ook nog eens heel leuk! :D

 5. Als echte theejunkie ben ik erg benieuwd naar de thee!

 6. Ik vond Starwars vroeger echt niks maar die nieuwere Starwars films zijn een stuk beter. Ik moet de nieuwste nog steeds zien maar ik heb er echt wel zin in. Het is natuurlijk allemaal wat overdreven maar de special effects zijn fantastisch!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.