The 6 books I’m currently reading
22 jul 2017 / Boeken
Ik denk niet dat ik ooit maar in één boek tegelijk bezig ben. Eigenlijk heb ik altijd wel in een paar boeken een papiertje zitten. Er zijn ook zóveel boeken die ik wil lezen & altijd als ik een nieuw boek koop (moet ik eigenlijk niet meer doen…), wil ik er meteen in beginnen. Ik lees al deze boeken trouwens niet zo door elkaar dat ik elke dag een stukje uit een ander boek lees… ik begin gewoon vaak in een nieuw boek terwijl ik nog bezig ben in een andere, en af en toe switch ik. Vooral tussen fictie & non-fictie. Inmiddels heb ik weer een papiertje zitten in een aantal boeken, en die wil ik graag hier delen! Benieuwd naar wat ik lees, en waarom, en waar ze over gaan? Blijf vooral lezen!

De eerste drie boeken die ik wil uitlichten zijn non-fictie en heel informatief. Een beetje wetenschappelijk, met lekker veel uitleg over hoe dingen werken, of over hoe de aarde is ontstaan. Ik hou van dit soort boeken, ik vind het zo interessant om meer over de wereld/het universum/de mens te leren! En dan is er nog een waargebeurd verhaal over een pinguïn… In deze boeken ben ik nu bezig:

Randall Munroe – What If?

Wat er op de voorkant staat zegt het eigenlijk het beste: “Serious scientific answers to absurd hypothetical questions.” Er komen allerlei bijzondere vragen aan bod, die vervolgens serieus en wetenschappelijk worden beantwoord. Maar wel altijd met een beetje humor én leuke illustraties en tekeningetjes. Denk aan vragen als What if everyone actually had only one soul mate, a random person somewhere in the world? of How many unique English tweets are possible? How long would it take for the population of the world to read them all out loud? (spoiler: 10.000 jaar)

Bill Bryson – A Short History of Nearly Everything

Toen ik dit boek voor het eerst zag, wist ik dat ik deze per se wilde lezen. Helaas vergat ik hoe het boek heette en kocht ik ‘m pas jaren later… maar dat terzijde. Dit is wat er op de achterkant van het boek staat:

“A Short History History of Nearly Everything is Bill Bryson’s quest to understand everything that has happened from the Big Bang to the rise of civilization – how we got from there, being nothing at all, to here, being us. The ultimate eye-opening journey through time and space, it reveals the world in a way most of us have never seen it before.”

Dit boek is niet met een paar woorden te omschrijven, het gaat over héél veel dingen. En dat is wat het zo’n tof boek maakt; je leert er echt veel van. Zoals in een quote op de voorkant staat:  “it’s hard to imagine a better rough guide to science.”

Dean Burnett – Een Steekje Los

Of zoals het boek in het Engels heet: The Idiot Brain. En in dit boek wordt op een leuke (en wetenschappelijke) manier verklaard waarom ons brein soms een beetje raar en verwarrend is. Ik heb er nog niet heel veel uit gelezen, maar tot nu toe is het een vermakelijk én interessant boek. Ik realiseer me hierdoor weer wat een bijzondere wezens we eigenlijk zijn…
Inmiddels heb ik een van de twee fictie-boeken al uitgelezen (ik kon niet stoppen met lezen…), maar hij staat toch nog in dit lijstje (1: omdat ik er wat over wil schrijven & 2: omdat-ie al op de foto’s stond, haha). Het boek waar ik nu nog in bezig ben is er een van David Mitchell. Laat ik eerst nog even zeggen: ik ben groot fan van David Mitchell’s boeken. Erg belangrijk feit over mij ;-). Cloud Atlas is mijn favoriet. Gaat het gesprek een keer over boeken, 100% kans dat ik je Cloud Atlas aanraad…

David Mitchell – Number9dream

Inmiddels heb ik één hoofdstuk gelezen, maar ik zou je niet kunnen vertellen waar het boek precies over gaat. Typisch David Mitchell, en I love it. Een hele korte samenvatting: het verhaal speelt zich af in Japan, en wordt verteld door een 19-jarige jongen die op zoek is naar zijn vader, die hij nooit heeft gekend.

Haruki Murakami – Hard-boiled Wonderland en Het Einde van de Wereld

Ik lijk alleen maar boeken te lezen die niet makkelijk uit te leggen zijn, of niet? Dit is het eerste boek dat ik lees van Murakami. Het is een bijzonder boek over wetenschappelijke uitvindingen die onbegrijpelijk maar toch geloofwaardig zijn, een informatieoorlog, en twee bijzondere werelden die heel anders dan elkaar lijken te zijn, maar toch bij elkaar passen. Intrigerend, er gebeurt veel, maar toch lijkt het boek rustig voort te kabbelen. Heerlijk boek om te lezen. Deze heb ik dus al uitgelezen. Ik vind het een aanrader!
Het laatste boek waar ik natuurlijk ook nog even wat over wil typen is het boek over de pinguïn:

Tom Michell – The Penguin Lessons

Een waargebeurd verhaal over een man die een pinguïn redt en bevriend raakt met het dier. Zo’n boek kan ik natuurlijk niet laten liggen… ik ben er pas net in begonnen, en ben heel erg benieuwd hoe ik het boek ga vinden!
Begin jij ook weleens in meerdere boeken tegelijk? Wat ben je nu aan het lezen? En de laatste vraag: heb je een van deze boeken weleens gelezen? (oké nog één vraag: zo ja, wat vond je ervan?)

TAGS: , ,

«
»

Eén reactie op “The 6 books I’m currently reading”

  1. Loes schreef:

    Ik ken niet een van deze boeken, maar ze klinken interessant! Vooral the Penguin Lessons lijkt me een bijzonder verhaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.