Köln Diaries #1: Mijn eerste solo citytrip
25 jul 2017 / Reizen
Hoi! Deze week doe ik iets wat ik nog nooit heb gedaan, en iets wat ik best wel spannend vind: een citytrip in mijn eentje. Vier dagen in Keulen, helemaal alleen! Superleuk, ik wil al best een tijdje in mijn eentje een stad ontdekken. Veel foto’s maken, rondwandelen, lekker eten, nog meer foto’s maken, koffie drinken (alleen als ik op vakantie ben…), en nog meer wandelen en eten. ;-) Heerlijk! Het is tot nu toe best regenachtig hier (net als in Nederland volgens mij), dat is wat betreft fotograferen best jammer, maar verder vind ik het niet zo erg. Regenachtige dagen zijn ook mooie dagen! Alsnog ben ik blij dat ik wel wat zon en blauwe lucht heb gezien :-).

Alleen uit eten: da’s wennen

Zondagochtend, vijf uur. 4:58 om precies te zijn, en mijn wekker gaat. Waaaaarom heb ik er ook alweer voor gekozen om de trein van 6:54 te nemen?! Ik vind het toch best spannend, dat alleen reizen, want ik heb niet goed kunnen slapen. Alleen ergens heen reizen heb ik vaker gedaan (ook een stuk verder weg dan Duitsland), dat gedeelte vind ik ook niet zo vervelend. Had er superveel zin in, maar zag er stiekem een klein beetje tegenop om in mijn eentje uit eten te gaan elke dag, hoe veel zin ik ook had om leuke restaurantjes te ontdekken. Maar: het is helemaal niet zo vervelend, het is alleen even wennen. Tot nu toe zijn er steeds andere mensen bij mij aan tafel komen zitten, want ik zit wel steeds in mijn eentje aan een tafel voor minstens vier personen, haha.

Buitenbieb & de Kölner Dom

Je kunt er écht niet omheen: de dom van Keulen. Het was het eerste dat ik zag toen ik het station uitliep. Wat een indrukwekkend gebouw! Vooral zo middenin de stad. Ik vraag me bij zulke gebouwen altijd af hoe ze die vroeger in hemelsnaam hebben gebouwd. Dat is zoiets wat ik graag had willen zien. Ik heb zondag rondgelopen in de buurt van de dom, ik heb buiten genoten van de zonneschijn en lekker veel foto’s geschoten. Op het plein bij de kathedraal was zondag een soort outside library, met zitzakken en boekenkasten, het zag er superleuk uit!

Vegan sushi, ik herhaal: vegan sushi

Omdat ik pas om 3 uur kon inchecken in mijn hotel en al om 11 uur ’s ochtends in Keulen aankwam, heb ik nogal wat uurtjes met mijn zware rugzak gesjouwd… voel het nu nog steeds in mijn schouders, haha. Heb ook best wat rondgelopen, maar gelukkig ook mooie plekjes gevonden waar ik rustig kon zitten om van de omgeving te genieten en waar ik lekker mensen kon kijken. ;-) ’s Middags heb ik nog een beetje het centrum ontdekt, heb ik een dutje gedaan (ja mensen, dat was echt hard nodig) en ben daarna gaan wandelen richting MakiMaki Sushi Green (Mauritiussteinweg 2), om VEGAN SUSHI te gaan eten!!
Kijk dan hoe goed dit eruit ziet! Links is met zoete aardappel, komkommer en vegan roomkaas, rechts met groenten, avocado, geroosterde ui en seitan. Na deze foto heb ik nog meer besteld: sushi met avocado en gebakken groenten. Het was heerlijk! Ben je ooit in Keulen en hou je van sushi: ga hierheen! Tot zover mijn eerste ‘dagboekje’ vanuit Keulen ;-) Ik heb volgens mij al honderden foto’s gemaakt, dus meer posts volgen zeker!

«
»

12 reacties op “Köln Diaries #1: Mijn eerste solo citytrip”

 1. Marjolein schreef:

  Oehhh die sushi! Ik ben laatst ook in m’n eentje op vakantie geweest maar ik vond het niet zo’n succes, haha. Het enige voordeel vond ik dat je lekker rustig foto’s kunt maken ;).

  • Alyssa schreef:

   Oh echt? Da’s jammer! Wat vond je er geen succes aan? Lekker rustig foto’s maken vind ik ook echt ideaal, kan lekker als ik wil een half uur op dezelfde vierkante meter fotograferen :P

 2. Bente schreef:

  Wat super stoer en leuk dat je in je eentje naar Keulen bent gegaan! Zag je foto’s al op instagram voorbij komen en was benieuwd naar meer! Je foto’s zien er, zoals altijd, weer prachtig uit! Over een maandje ga ik voor mijn werk naar Keulen, fijne stad is het <3 En die dom, prachtig inderdaad!

 3. Lianne schreef:

  Wat gaaf dat je alleen bent gegaan. Lijkt mij ook waanzinnig tof! Nu nog even een leuke stad uitkiezen om heen te gaan. Keulen is ook wel heel mooi!

 4. Ise schreef:

  Super tof dat je dit hebt gedaan! Ik zit er zelf ook over na te denken om een solo citytrip naar Spanje te maken, onder andere om beter Spaans te leren ;) Veel plezier nog!

 5. Laura Vonk schreef:

  wat tof dat je dit hebt gedaan! keulen is ook echt een gave stad en de street foto’s zijn ook echt heel goed gemaakt! liefs

 6. Priscilla schreef:

  Prachtige foto’s heb je gemaakt. Ik heb eigenlijk nog nooit een stedentrip in mijn eentje gemaakt. Ik kan goed op mijzelf zijn hoor, maar het is er gewoon nog nooit van gekomen. Die sushi ziet er trouwens erg goed uit. Veel plezier nog de komende dagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.