Running: the first activity of 2015
16 jan 2015 / Hardlopen

Wat is dit jaar super begonnen wat betreft hardlopen!! Ik heb er al een beetje over geschreven in mijn hardloopoverzicht dat laatst op mijn blog verscheen, maar niet uitgebreid genoeg! ;-) Dat overzicht was ook eigenlijk alleen bedoeld om terug te blikken op 2014, maar het gaat in 2015 al zo lekker, daar moest ik wat over kwijt natuurlijk. Waar ik vorig jaar een lange tijd niet lekker en regelmatig heb gelopen, ben ik dit jaar volgens mij 10x zoveel gemotiveerd dan ooit! En daar wil ik dan meteen ook over schrijven!

Het nieuwe jaar was aangebroken en ik had weer ontzettend veel zin om te gaan hardlopen! Inmiddels was het al een tijdje geleden, mijn laatste run was toen nog voor de kerst, dus het werd hoog tijd weer de hardloopschoenen aan te trekken. Ik had geen plan qua afstand, ik ging gewoon lopen. En wat ging het lekker!!! Ik had niet verwacht dat het ZO goed ging, want toen ik op mijn horloge keek zag ik dat ik na zo’n 4 km nog op een tempo van 5’44” min/km liep, terwijl ik begon rond 5’54”. Normaal gaat het andersom en word ik steeds langzamer, haha. Anyway: voor mijn doen liep ik SNEL en het voelde geweldig, dus ging ik lekker door.

001

Nou, ik heb toch heerlijk gerend. Ik haalde zelfs ein-de-lijk weer eens de 5 km onder de 30 minuten (28:44 in dit geval); de laatste keer was in mei vorig jaar. Ik plakte er nog een kilometer achteraan, want ik wilde nog niet stoppen. Jep, de eerste run van het jaar was een groot succes!

Twee dagen later stond ik weer te trappelen om te gaan, dus deed ik dat. Mijn missie was genieten. Het ging qua conditie wat minder lekker dan die 6,1 km eerder die week, maar alsnog was het een fijn rondje. Ik genoot van de 4 kilometer die ik liep en hé, zo had ik er alweer 10 km opzitten in 2015!

002

De volgende keer dat ik ging rennen dacht ik van tevoren niet heel goed na. Ik deed mijn hardloopoutfit aan, strikte mijn veters en stapte naar buiten. Het was droog, mooi zo. Maarre, lang bleef het niet droog! Het komt erop neer dat ik in ieder geval 4 kilometer in de regen heb gelopen… in een jasje dat niet waterdicht is. Ik rende naar het huis van mijn ouders, maar er was niemand thuis. Ik belde mijn moeder, zij was samen met mijn zusje bij de Lidl vlakbij.

Oké, dan nog maar een stukje hardlopen in de regen… gelukkig was het maar 1,1 km! Koud dat ik het had in de winkel! En weet je wat ik er tegenkwam? Een supertof winddicht hardloopjack! Gelijk meegenomen natuurlijk, kan ik volgende keer wat lekkerder rennen in de regen! Na gelijk maar wat boodschappen te hebben gedaan, brachten mijn moeder en zusje me met de auto terug naar huis. Zeer welkome luxe!

003

Na weer een paar dagen rust werden mijn benen weer onrustig: hardlopen moesten ze! Natúúrlijk ging mijn nieuwe jack aan, maar regenen deed het (gelukkig) niet. Het waaide wel stevig, en daar bleek mijn jack inderdaad goed tegen te kunnen. Super! Dit was weer zo’n run zonder plan. Oké, ik hoopte in ieder geval wel de 5 km aan te tikken. Nou, dat lukte hoor! Toen ik de 5 eenmaal voorbij was, wilde ik niet meer stoppen. Bij de 7 km had ik een flink lang stuk tegenwind, maar besloot op dat moment dat ik eindelijk weer 10 km wilde lopen. Toen ik daar bijna was, dacht ik: waarom niet gelijk MEER dan 10 km lopen?! Da’s al zo lang mijn doel en deze keer behaalde ik die eindelijk. 10 kilometer had ik ook al sinds juni niet meer gelopen, dus ik ben trots op mezelf!

Alleen nog maar enthousiasme over hardlopen hoor, dit jaar! En laten we dat vooral zo houden hè ;-) Ik kijk nu ook trouwens al uit naar mijn volgende hardloopwedstrijd, ik heb zin om weer omringd te zijn door hardlopers en de fijne en motiverende sfeer die bij zulke evenementen altijd hangt. Als alles goed loopt, is mijn eerste evenement dit jaar de halve marathon in Den Haag. Aah, spannend!!

Loop jij hard? Wat is (of was) jouw eerste wedstrijd dit jaar?

xoxo2

«
»

12 reacties op “Running: the first activity of 2015”

 1. Dina schreef:

  Wat ben je goed bezig. Fijn dat je zo gemotiveerd bent (en inderdaad houden zo!).

 2. Rosanne schreef:

  Wat goeeed! *Stiekem een beetje jaloers, hoi uitstelgedrag*

 3. Sophie schreef:

  Wat ben jij goed bezig!! Ik heb het langzaamaan ook weer een beetje te pakken; maar ik merk dat ik nog niet zo gemotiveerd ben om iedere keer naar buiten te moeten hihi!

 4. Bente schreef:

  Super fijn dat het zo lekker gaat bij je! Ik ga dit weekend ook weer mijn eerste hardlooprondje van het jaar doen, ben de afgelopen weken alleen naar de sportschool geweest maar in rennen heb ik ook weer zin :)

 5. Frauke schreef:

  Ahh lekker bezig! Fijn dat het zo goed gaat en dat je zo gemotiveerd bent :)! Door de regen lopen lijkt me ook niet niks zeg, was voor mij altijd een excuus om niet te gaan ;)! Knap dat je het volhoudt! X

 6. Luna schreef:

  Goed bezig! Ik wil vanmiddag ook weer een rondje, thanks voor de extra motivatie!! :)

 7. Michelle schreef:

  Wat ben jij lekker bezig met hardlopen dit jaar. Houd dat lekker vast en ga zo door. Respect! X

 8. Tineke schreef:

  Ik word hier heel gemotiveerd van, heerlijk! Den Haag ska ik dot jaar over, maar in juni doe ik meet met de loop leeuwarden. Net weer m’n eerste run erop zitten, heerlijk! Kan nu al niet meer wachten om nog een keer te gaan!

 9. Gina schreef:

  Goed bezig zeg! Ik heb het ook een tijd gedaan, maar toch ging ik dan weer een paar keer niet en dan heb ik toch niet die motivatie om door te gaan!

 10. Mylene schreef:

  Ik ben ook weer redelijk enthousiast bezig, maar het kan nog beter! Jij bent in ieder geval wel heel erg goed bezig, dus dit kan ik wel als inspiratie gebruiken ;)

 11. annouskam schreef:

  Wauw wat ben je weer goed bezig met hardlopen. Hier kan ik wel wat inspiratie uit ophalen! :D

 12. […] het hardlopen gaat nog steeds lekker! De laatste keer dat ik er wat over schreef, noemde ik ook dat mijn eerste hardloopwedstrijd dit jaar een halve marathon zou zijn… van […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.