Running: looking back on 2014
12 jan 2015 / Hardlopen

Het afgelopen jaar was er een met ups en downs op hardloopgebied. Ik beleefde dit jaar een lange periode van weinig vooruitgang, maar aan de andere (positieve) kant zat 2014 ook vol met mijlpalen en bereikte doelen! Ik heb mezelf afgevraagd waar om ik in hemelsnaam hardloop, maar vooral waarom ik ooit zonder heb geleefd. Ik en hardlopen, wij horen bij elkaar. Zonder hardlopen wil ik niet meer!

001

Een snelle start In januari begon mijn hardloopjaar supergoed! Oké, mijn eerste rondje was wat zwaar, maar dat had meer te maken met de viering van Oud & Nieuw twee dagen ervoor ;-) Ik liep in januari zelfs geheel onverwachts mijn eerste 10K ooit, aan één stuk! Tja, toen ik eenmaal voorbij de 6K was, wilde ik per se iets aan mezelf bewijzen en dat liep uit (pun totally intended) op die 10 kilometer. Helaas was ik daarna zo enthousiast dat ik te snel te veel ben gaan lopen en daardoor minstens 2 weken uitgeschakeld ben geweest door vreselijke rugpijn. Ik deed er de eerste dag zelfs letterlijk 45 minuten over om mijn bed uit te komen…

002

Personal records Gelukkig kon ik het hardlopen daarna weer fijn oppakken, zonder opnieuw te moeten beginnen. Ik zat de eerste 2-3 maanden van het jaar in zo’n fase waarin ik bijna met elke run wel een PR neerzette. Steeds als ik 5K liep, was die weer wat sneller dan de vorige. Elke keer liep ik weer 1 km in een kortere tijd. Da’s fijn voor de motivatie! Op een gegeven moment kwam mijn snelheid een beetje tot stilstand en nu vergt het wat meer training om (veel) sneller te worden ;-) In mei verbaasde ik mezelf door – na lange tijd ervan te hebben gedroomd – eindelijk een 5K onder de 30 minuten te lopen, 2 x in één week zelfs! Mijn PR staat nu op 27:26 minuten!

003-2

Hardloopwedstrijden & Just Keep Running In 2014 liep ik mijn eerste hardloopwedstrijd: de 5 km bij de CPC Loop in Den Haag. Ik vond het superspannend, maar ik had er vooral héél veel zin in! We waren ook met de hele groep meiden van Just Keep Running (al deden we niet allemaal dezelfde afstand), wat het ook nog eens erg gezellig maakte! Sowieso heb ik al mijn wedstrijden van 2014 samen met minstens 2 andere JKR-meiden gelopen; ik ben superblij dat ik deel uitmaak van zo’n leuk en motiverend team!! Ik liep verder nog twee keer een 10 km-loop: in Rotterdam tijdens de marathon en in Amsterdam met We Own The Night. Ik zou eigenlijk ook de Marikenloop gaan lopen, maar helaas redde ik de start niet omdat ik vastzat in Tilburg; de treinen reden niet meer door een ongeluk. Ik heb weer thuis aangekomen nog wel zelf 10 km gerend hoor! Dit jaar ga ik lekker WEL meelopen met de Marikenloop, de 10 km!

004

Ups, downs & hardlopend door Zuid-Korea Die horen erbij, nietwaar? Na de 10 km bij We Own The Night kreeg ik een beetje last van mijn knie en daarna kwam ik terecht in een soort “hardloopdip”, want erg regelmatig heb ik vanaf toen niet meer gelopen. Het ging ook niet echt meer lekker naar mijn idee, ook nadat ik geen last meer had van mijn knie. Gelukkig ben ik nooit écht het plezier in hardlopen verloren, ook al heb ik 2 wedstrijden moeten laten varen in verband met te weinig training. Een grote UP was dat ik heb kunnen hardlopen in het mooie Seoul, in Zuid-Korea. Fantastisch om eens in het buitenland te gaan lopen! Dat wil ik vaker doen!! Pas in december begon ik qua hardlopen weer écht op gang te komen. What can I say… ik vind de herfst/winter eigenlijk ook gewoon de fijnste hardloopseizoenen!

005

Een perfect begin van 2015 En nu is het tijd voor het nieuwe jaar, en deze is al superlekker begonnen op het gebied van hardlopen! Mijn eerste run van het jaar ging perfect, ik liep voor het eerst sinds mei (waar ik hierboven al over schreef) weer een 5K onder de 30 minuten zonder dat het me moeite kostte. Het was niet mijn doel van de dag, ik verwachtte het ook totaal niet… het gebeurde gewoon. Zo moet het zijn voor mij, elke keer als ik ga rennen: gewoon heerlijk lopen! Wie weet verbaas ik mezelf met een langere afstand dan gedacht, een nieuwe route of zelfs een nieuw PR. Wanneer ik dit schrijf heb ik er in dit jaar alweer 16 km opzitten! Ik kan steeds niet wachten tot ik weer mijn hardloopschoenen aan mag trekken. 2015 wordt een geweldig hardloopjaar, ik voel het!

xoxo2

«
»

6 reacties op “Running: looking back on 2014”

 1. Tineke schreef:

  Oh, wat heerlijk om te lezen! Motiveert me weer een beetje om ook weer te starten, nu! Misschien kom ik je nog eens tegen bij een wedstrijd! :D

 2. Frauke schreef:

  Zo knap dat je het volhoudt! Normaal dat er soms eens een dipje is, maar je hebt toch hele knappe tijden en afstanden weten neer te zetten in 2014! Ik kijk naar je op, ben zelf totaaal niet into hardlopen! X

 3. Marjolein schreef:

  Volgens mij was 2014 een heel goed hardloopjaar voor jou! Ik hoop dat ik dit jaar ook een beetje opschiet, en eindelijk eens meer dan 5 kilometer achter elkaar kan gaan rennen, haha. En wow, je record 5k is echt goed!

 4. Milou schreef:

  Ik ben nog altijd zo jaloers op jouw (en andere) hardloop verhalen! Ik liep eerst ook altijd – schreef zelfs even voor JKR – maar sinds een hernia operatie mag en kan ik het niet meer. Heerlijk om er nog over te kunnen lezen want ik weet precies hoe het is om lekker in zo’n running mood te zitten!

 5. […] wat betreft hardlopen!! Ik heb er al een beetje over geschreven in mijn hardloopoverzicht dat laatst op mijn blog verscheen, maar niet uitgebreid genoeg! ;-) Dat overzicht was ook eigenlijk alleen […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.