Recept: homemade veggie pizza (zonder gist)
15 jun 2015 / In de keuken

PIZZA! Daar kun je mij altijd blij mee maken. Aangezien ik de laatste tijd het liefst al mijn eten zelf maak (vind ik leuk), besloot ik dat ik ook zelf pizza ging maken. Ik had niet zo’n zin om lang te wachten, dus ging ik op zoek naar een recept zonder gist. Zoals altijd zelf een beetje aangepast, en gecombineerd met een ander receptje (wederom iets anders gedaan) voor de toppings. Je kunt het al raden, maar de pizza was superlekker en daarom deel ik vandaag het recept voor de bodem + wat erop ging!

Alles in dit recept is in principe vegan, alleen hebben wij op het laatst toch nog wat geitenkaas over de pizza gedaan. Die kun je natuurlijk makkelijk weglaten! Of als je voor niet-vegan gaat, je kunt elke kaas gebruiken die je wilt. En natuuuurlijk mag je alle toppings die ik hier aangeef schrappen en zelf wat kiezen ;-) Ik zou je wel aanraden de pestosaus te maken, want die was erg lekker!

002
005
012
009

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

Voor de bodem:

 • 3 cups (volkoren) tarwebloem
 • 3 tl bakpoeder
 • 4 tl gedroogde oregano
 • 2 tl zout
 • 1 cup + een halve 1/4 cup (snap je het nog?) water
 • iets minder dan 3/4 cup olijfolie

Voor de vegan pesto:

 • 3 teentjes knoflook
 • 3 el edelgistvlokken (deze kun je kopen bij natuurwinkels, en het is helemaal niet zo duur als je zou denken! ik heb zelf deze bus)
 • 1/3 cup pijnboompitten
 • een klein handje (ongezouten) cashewnoten
 • ongeveer een heel plantje verse basilicum (hou wat over voor op de pizza straks!)
 • sap van een halve (kleine) citroen
 • 1/3 cup olijfolie
 • peper en zout

Voor op de pizza:

 • cherrytomaatjes
 • 1 rode ui
 • zwarte olijven
 • (zachte) geitenkaas
 • pijnboompitten
 • een paar blaadjes basilicum
 • een kwart (oranje) paprika
010
013
015

Dit moet je doen:

Allereerst maken we de pizzabodem!

 1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom (begin met de droge, doe als laatst het water + de olijfolie erbij).
 2. Vergeet niet even je handen te wassen, want je gaat nu lekker kneden ;-) Kneed de ingrediënten een paar minuten, totdat het een mooi en rekbaar deeg is geworden.
 3. Deze rol je uit op een bakplaat, in welke vorm je maar wilt. Het hoeft niet perfect rond of rechthoekig (want dat is ook best moeilijk, haha).
 4. De bodem gaat nu voor 8-10 minuten de oven in. Tijd om de pesto en de toppings voor te bereiden!

Zo maak je de vegan pesto:

 1. Haal je blender tevoorschijn!
 2. Verder is het net zo makkelijk als stap 1 ;-) Doe alle ingrediënten in je blender en blend tot het een ‘gladde’ pesto is, en klaar! Wordt het niet glad genoeg? Dan voeg je nog een beetje olie toe!

Ennnn dan is het zo ongeveer tijd om je pizzabodem uit de oven te halen en ‘m te gaan beleggen! Alles wat je op je pizza doet, snij je in plakjes/stukjes/ringen. Eerst besmeer je de pizza met de pesto en dan gaat de rest erop. Leef je uit! De pizza gaat dan weer voor 10-12 minuten de oven in en daarna is het tijd om ervan te genieten! En ohja, vergeet niet de laatste basilicumblaadjes op je pizza te doen als ‘ie uit de oven is. Staat mooi. En het is lekker. ;-)

018
021
020
001

KIJK DAN, pizza!!! Hou jij net zoveel van pizza als ik?

xoxo2

«
»

16 reacties op “Recept: homemade veggie pizza (zonder gist)”

 1. lonneke schreef:

  Oh wauw, dit klinkt geweldig!
  Ik ga het zeker weten eens proberen.
  Liefs Lonneke

 2. Roos schreef:

  Deze ziet er echt prachtig en enorm lekker uit! X

 3. Bente schreef:

  Wat ziet deze pizza er HEERLIJK uit! Dat beleg: yummie!

 4. Wow, dit ziet er echt overheerlijk uit!

 5. Dit ziet er écht hemels uit!

 6. Rebecca schreef:

  Super leuk idee dit! Zelfgemaakte Pizza vindt ik ook super lekker, maar deze snellere Variant wil ik ook eens uitproberen :D
  liefs, rebecca

 7. Kim schreef:

  Oeh, dit ziet er heerlijke uit! :-D
  Snel eens uitproberen.
  Liefs Kim

 8. Danique schreef:

  Ooo jammie! Dat ziet er heerlijk uit!

 9. Dina schreef:

  Dit ziet er heerlijk uit! Ik maak vaak zelf pizza, maar heb de bodem nog nooit zo gemaakt. Ik sla je receptje even op.

 10. Shiralee schreef:

  Oh dat ziet er erg goed uit! Ben heel erg benieuwd naar het deeg zonder gist. En met pesto, yum! Dit recept ga ik opslaan, thanks!

 11. annouska schreef:

  Oeh je hebt mij op een idee gebracht. Vrijdag eet ik alleen dus kan ik mooi een vega pizza maken.

 12. Charlotte schreef:

  Hmmm wat ziet dit er lekker uit!

 13. Ise schreef:

  Oh my, wat ziet dat er lekker uit!

 14. Esmeralda schreef:

  Hij ziet er echt uber lekker uit!

 15. […] Zoals je kan zien bakte ik ook allerlei lekkere dingen, waaronder deze geitenkaashapjes en een superlekkere pizza (zonder […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.