Malaysia Diaries: 8/2 Batu Caves & Twin Towers
9 feb 2015 / Maleisië, Reizen

Hoi vanuit Maleisië! Vrijdagmiddag kwam ik na een lange (en vermoeiende) reis dan eindelijk aan. Niet de hele reis ging zo lekker, maar goed: ik ben er. En daar ben ik heel blij om!

In het vliegtuig heb ik waarschijnlijk iets verkeerds gegeten, waardoor ik de laatste vier uur van de vlucht vreselijke buikpijn heb gehad. Niet fijn! Eenmaal aan gekomen op het vliegveld duurde het een tijd voor ik een werkende geldautomaat had gevonden (mijn pas deed het niet overal), waarna ik een taxi bestelde die mij en mijn bagage naar het hotel waar S. verblijft bracht. Wat was ik blij om hem weer te zien!

Vrijdagmiddag en zaterdag hebben we rustig aan gedaan. Ik voelde me ook nog niet helemaal top door de buikpijn. Gelukkig werd het steeds minder. Zondag was een wat actievere dag, en ook de dag waarop ik mijn eerste foto’s maakte (foto’s met mijn telefoon daargelaten). We bezocht de Batu caves en zijn bij de Petronas Twin Towers geweest.

006
011

Om de Batu caves te bereiken moet je een heel stuk omhoog, zoals je kunt zien op de foto hierboven. Niet niks! Het zijn 272 treden en ik kan je vertellen: da’s best een klim, vooral in warm weer! Rustig aan doen en soms heel even pauzeren maakt het al aangenamer. Nadat we helemaal naar boven zijn gelopen en de cave hadden bekeken, gingen we weer een klein stukje naar beneden om de dark cave in te gaan: daar kon je een tour van 45 minuten doen, met zaklampen en helmen op onze hoofden en al. Spannend, want ik ben niet zo’n fan van het donker! Er was ook een deel waar het echt 100 procent donker was, daar hebben we met z’n allen even helemaal stilgestaan in het pikdonker. Heel apart!

Tijdens de tour zijn we allerlei beesten tegengekomen, waaronder kakkerlakken die voor onze voeten liepen (ieks) en grote spinnen in hun webben. En natuurlijk waren er heel veel vleermuizen in de grotten, alhoewel we die vooral hoorden en niet echt goed konden zien. Ondanks dat ik een beetje bang was van tevoren, was het gaaf om in die grotten te hebben gelopen!

002
003
005
004

Na de trap weer helemaal af te zijn gelopen pakten we een taxi richting het centrum van Kuala Lumpur, de Twin Towers, om precies te zijn. Gebouwen die je volgens mij wel gezien moet hebben als je hier bent. Ik vond ze heel bijzonder om te zien in het echt. En hoog! We zijn niet omhoog geweest, maar hebben rondom de torens rondgelopen en even gezeten in een park (waar overigens ook een pad speciaal voor hardlopers was!).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
008
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toen het bijna etenstijd was, liepen we richting een straatje waar een hele hoop eettentjes te vinden zijn: Jalan Alor. Bij elke tent word je wel aangesproken (of eigenlijk alleen S.: “hello sir”) of je de menukaart wilt zien. Uiteindelijk zijn we ergens gaan zitten waar ook vegetarische opties voor mij te vinden waren en daar hebben we heerlijk gegeten (hij black pepper beef en ik bean curd – tofu met ei en groenten). Sowieso, heerlijk om lekker buiten te kunnen zitten! En: kokoswater rechtstreeks uit de kokosnoot… daar kan ik wel aan wennen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tot de volgende (Maleisië-)post!

xoxo2

«
»

13 reacties op “Malaysia Diaries: 8/2 Batu Caves & Twin Towers”

 1. Bente schreef:

  Aah je bent er al! Super vet! Kan nu al niet wachten tot je volgende post, ziet er prachtig uit!

 2. Wat en indrukwekkende foto’s!

 3. Petra schreef:

  Aah, ziet er prachtig uit! En je gaat toch wel hardlopen op dat pad hè? Geniet ervan!

 4. lonneke schreef:

  Ahhh wat ontzettend tof zeg!
  Het ziet er heel erg mooi uit.
  Liefs Lonneke

 5. ines schreef:

  “Grote spinnen in hun webben” klinkt alsof ik gillend weer weg zou lopen :’) Je foto’s zijn echt heel erg mooi, veel plezier nog!

 6. Marjolein schreef:

  Wauw, wat prachtig is het daar! Gelukkig maar dat je veilig bent aangekomen :D Veel plezier nog meid.

 7. Marissa schreef:

  Ziet er echt super gaaf uit!

 8. Stephanie schreef:

  Onwijs gaaf om te lezen en de foto’s zijn zo inspirerend! Gaaf die tour door de grotten :)

 9. Frauke schreef:

  Ahhh wat onwijs leuk (en jaloersmakend) om te lezen! Heerlijke foto’s en fijn dat je ’t daar zo naar je zin hebt. Wel jammer van de vliegreis, maar ach ;)! Die twin towers zien er impressionant uit, zeg! Ik ben benieuwd naar meer! X

 10. Sarah schreef:

  Wauw, wat een prachtige foto’s! En iee, knap dat je die donkere grot in durfde, lijkt me super eng haha!

 11. Rianne schreef:

  Oh heel gaaf! En mooie foto’s! Wel een beetje eng van die dieren..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.