Lenzen, fotografieliefde & cup-a-soup
21 jun 2011 / Dagelijks leven
Ik moet inmiddels al ongeveer een week zonder mijn 50mm-lens leven… ik mis hem echt joh! Gelukkig is er niks mis met mijn camera zelf en heb ik ook nog een andere lens (de standaard 18-55mm), dus ik kan nog wel foto’s blijven maken! Maar toch, de 50mm was echt mijn grote (fotografie)liefde ;) Het goede nieuws is dat ik inmiddels een vervanger heb besteld, die nu naar me onderweg is! Als het goed is heb ik ‘m deze week nog. Ik heb gewoon weer een 50mm f/1.8 gekocht, ik wilde eerste voor de f/1.4 gaan, maar die was me toch iets te duur. En ik was (buiten het feit om dat-ie kapot is gegaan) hartstikke tevreden met mijn 1.8-lens :) Ik kan in ieder geval niet wachten tot ik ‘m binnen heb! En omdat een post op mijn blog natuurlijk niet compleet is zonder foto’s….

Mijn persoonlijke cup-a-soupbeker! Awesome, right? Ik denk dat ik nu maar een soepje ga maken…

xoxo2

TAGS: ,

«
»

25 reacties op “Lenzen, fotografieliefde & cup-a-soup”

 1. Lulu schreef:

  Gaaf! Erg leuke mok :)

 2. Marjolein schreef:

  Die mok is leuk! Hopelijk heb je je lens snel! Ik ga binnenkort m’n dslr kopen en dan doorsparen voor de 50mm lens, haha!

 3. Liz schreef:

  Leuke foto! :-)
  Ik wil de 50 mm lens ook nog eens bestellen. Eerst eens sparen.

 4. Marikee schreef:

  Leuke mok! En ik heb geen verstand van fotografie (behalve of ik iets mooi vind of niet) laat staan dat ik verstand heb van verschillende lenzen. Maar ik hoop voor jou dat je weer foto’s kan maken zoals je ze graag maakt! :)

 5. Eline schreef:

  Ik snap het verschil niet tussen die lenzen. Is de ene die je nu besteld hebt voor dichtbij ofzo?

  • Alyssa schreef:

   De 18-55mm is een zoomlens, de 50mm niet. Met de 50mm heb je in ieder geval (veel) meer scherptediepte (door de 1.8), waardoor je veel mooie bokeh hebt & waarmee je als het donkerder is nog steeds goed foto’s kunt maken. Ik kan het niet zo goed uitleggen haha, sorry! Hou me ook niet heel erg bezig met de meer technische aspecten van lenzen! :-)

 6. Marlou schreef:

  Ahhhh wat erg! Mijn eerste 50mm-lens is 2 jaar geleden gestolen :( (of nouja, m’n hele backpack was toen gestolen, en m’n lens zat daar in – dat was gelukkig het enige belangrijke en ik had inderdaad m’n 18-55 lens nog, maar toch) en toen heb ik een jaar moeten wachten tot ik een nieuwe kon veroorloven. Maar nu ben ik er weer zo gelukkig mee dat ik echt nooit meer zonder wil. Fijn dat je al gelijk een nieuwe hebt kunnen bestellen :)

 7. Jennifer schreef:

  Ondanks dat die lens nu even mist, zijn je foto’s nog steeds prima hoor! Ik wil die lens ook nog kopen en ik had mezelf beloofd dat ik dat na de examens mocht doen. Inmiddels zijn die examens al 3 weken geleden, heb ik de uitslag al en heb ik mezelf daar nog steeds niet voor beloond.

 8. Elisa schreef:

  Veel verstand van fotografie heb ik niet, maar de foto’s zijn nu ook leuk, een persoonlijke cup-a-soup ;)

 9. Maris schreef:

  Wauw, prachtige foto’s weer! En je mok is erg leuk! Ik denk dat ik eind dit jaar een spiegelreflex camera wil aanschaffen. Ik begin in augustus met de studie Grafisch Vormgever en in het tweede leerjaar mogen wij een sector kiezen… weet al meteen wat ik wil! Fotografie! :D
  x

 10. Judith schreef:

  haha, leuk zown persoonlijk kopje!xx

 11. Carmen schreef:

  Aaah, wat een leuke mok! Ik had nog een vraagje: waar heb jij die 50mm f/1.8 lens gekocht en hoe duur was ie daar? Want ik heb nu zo’n standaardlens, maar wil eigenlijk ook zo’n 50mm..

 12. Ariska schreef:

  Gelukkig is ie weer onderweg. Ik heb dezelfde lens nu denk ik twee maandjes en ik ben er helemaal verliefd op! Zou echt niet meer zonder willen.

 13. Floor schreef:

  Oeh, de 50mm! Die wil ik ook nog :)

 14. Manon schreef:

  Ik heb geen verstand van lenzen, maar je foto’s zijn altijd ontzettend mooi!

 15. Juudith schreef:

  Beter dat je een lens in bestelling hebt!! Je hebt echt leuke foto’s

 16. Indira schreef:

  mmmm jammie!

 17. Sabine schreef:

  Oei, een herkenbaar gemis! Mijn 50mm is ook een keer stuk gegaan, de binnenkant lag eruit… Een kennis heeft hem toen weer in elkaar weten te zetten door de (plastic…) haakjes aan de binnenkant weer vast te lijmen. I was lucky, hij doet het weer. Gelukkig is het niet een heel dure lens, en hij is het wat betreft kwaliteit helemaal waard om opnieuw aan te schaffen! :)

 18. Ilse schreef:

  Gelukkig is je nieuwe nu onderweg, dan kun je je fotografiehartje weer vervullen met mooie foto’s haha.

 19. natalina schreef:

  O-M-G…die wil ook!! De mok dan!

  Ja een lens ook, maar dan moet ik eerst een camera hebben en weten ermee om te gaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.