Köln Diaries #3: Een heerlijke regenachtige dag
5 aug 2017 / Reizen
In eerste instantie werd ik niet heel vrolijk van de weersvoorspelling voor de dagen dat ik in Keulen was, want het zou namelijk veel gaan regenen. Uiteindelijk deed dat het ook, maar vond ik dat eigenlijk niet héél erg. Regen kan ook gewoon fijn zijn, en gelukkig regende het niet non-stop. Dat was toch wel jammer geweest, want dan durfde ik m’n camera niet tevoorschijn te halen… ;-) Vandaag laat ik je wat beelden van mijn derde dag in Köln zien: een dag waarop ik koffie dronk (!) en schreef in een superleuk koffietentje, rondwandelde en fotografeerde, schuilde voor de regen bij Starbucks (tja, je moet wat) & een dag waarop ik simpelweg genoot van het feit dat ik in Keulen was.

In mijn zoektocht naar leuke tips kwam ik er een paar fijne tegen bij De Groene Meisjes. Na mijn hotelontbijt (fruit en broodjes met vegan boter) ging ik op pad richting Spatz, een leuk health food-café dat vlak bij mijn hotel bleek te zitten. Ze hebben er allerlei gezond eten, maar omdat ik al had ontbeten ging ik alleen voor een cappuccino met amandelmelk. Ik drink eigenlijk nooit koffie, maar vind het wel lekker. Dus maakte ik een uitzondering :-) Ik heb er best een tijdje gezeten; gefotografeerd, wat foto’s bewerkt op mijn telefoon en wat herinneringen van mijn citytrip tot dan toe opgeschreven in mijn notitieboekje. Superchill ochtendje!
In de ochtend was het nog redelijk droog en kon ik nog lekker rondlopen buiten én fotograferen. En er was een hoop te zien, zoals mooie street art en bloemetjes en straatbeelden. Eigenlijk wilde ik gewoon alles vastleggen. Uiteindelijk heb ik ook héél veel foto’s gemaakt met mijn iPhone, daar ga ik jullie ook nog een keer mee lastig vallen ;-) In het begin van de middag begon het echt goed te regenen en besloot ik neer te strijken bij de dichtstbijzijnde Starbucks voor een broodje en ijsthee. Ook daar heb ik weer lekker zitten schrijven. Zoiets zou ik in Nederland nou nooit doen, daar voel ik me niet ‘comfortabel’ genoeg voor ofzo. Op de een of andere manier was het in Keulen makkelijker, want daar ken ik toch niemand. Maar de vraag is natuurlijk of het erg zou zijn om door een bekende schrijvend gespot te worden in een koffietent… Antwoord: nee. Gewoon lekker doen waar ik zin in heb, dat heb ik wel een beetje meer geleerd tijdens mijn tripje.
Zitten wachten tot het helemaal droog werd had geen zin, dus ben ik in de regen weer naar buiten gegaan, weer richting m’n hotel. Tegen etenstijd besloot ik naar een All you can eat-restaurant te gaan met een vega(n) menu met onder andere sushi (ik ben nu eenmaal groot fan…). Helaas bleek het restaurant tijdelijk gesloten te zijn toen ik er aankwam… en omdat ik geen zin had om wéér te betalen voor de tram terwijl ik eigenlijk voor niks op pad was, besloot ik om in de stromende regen terug te lopen naar het hotel. Een half uur lopen. Had er onderweg wel een beetje spijt van dat ik zo eigenwijs was, maar het was niet heel dramatisch en ik ben niet van suiker ;-)
Al eerder die dag spotte ik bij de supermarkt (ik herhaal: gewoon bij de supermarkt!) vega sushi die ook nog eens vegan bleek te zijn, en aangezien het restaurant gesloten was en het zo regenachtig was besloot ik die sushi te halen en op te eten in mijn hotelkamer. Ideaal dat de supermarkt ongeveer tegenover het hotel zat. En ik had een heerlijke avond met heerlijke sushi :-)
Binnenkort natuurlijk nóg meer Keulen-verhalen en -foto’s!

«
»

4 reacties op “Köln Diaries #3: Een heerlijke regenachtige dag”

  1. Romy schreef:

    Jeetje, wat een ontzettend mooie foto’s! Vooral die van de bloemengraffiti en van de regenachtige stad vind ik heel mooi. Wat heerlijk om even te schrijven in een cafeetje! Dat is ook iets wat ik nog eens wil gaan doen :)

  2. Rensina Steursma schreef:

    Wat maak je toch prachtige foto’s! *hearteyes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.