Food diary #4: pancakes, race day & lots of avocado
12 mrt 2015 / In de keuken

Oops, heb ik nog niet geblogd in maart?! Dat was niet de bedoeling!Ik heb ook wel een erg drukke maand hoor, ik ben natuurlijk bezig met verhuizen en bijna al mijn zondagen zijn volgepland met leuke hardloopevenementen en -rondjes! Ik klaag niet hoor, het bloggen schiet er alleen een klein beetje bij in. Vorige week besloot ik dat ik weer eens een eetdagboek ging bijhouden! Benieuwd wat ik zoal eet? Kijk mee!

Donderdag 5 maart

5maart

8:30 – Voor ik ga hardlopen eet ik een banaan. Het wordt maar een klein rondje, dus hou ik het hierbij. 9:00 – Als ik weer terug ben is het tijd voor het tweede ontbijt, een schaaltje chiapudding met granaatappelpitjes en geroosterde amandelen. 10:45 – Oops, ik heb voor lunchtijd alweer honger. Ik eet twee speltcrackers met een halve avocado, peper en zout. 12:50 – Een beetje late lunch, want tja, die crackers vulden goed. Lunch bestaat uit een stapel bananenpannenkoeken (2 bananen, 3 eieren, havermout, 5 spices en kaneel) met dadelstroop er overheen. Yum! 16:05 – ’s Middags ben ik bij mijn ouders te vinden om een middagje samen met mijn moeder te knutselen. Ik eet er drie paaseitjes. 19:05 – Rond etenstijd ben ik er nog niet weg, dus ik eet ik wat mee bij mijn ouders; een paar vegetarische loempiaatjes met chilisaus. 19:25 – Een bakje appelmoes gaat er ook nog wel in. 20:30 – Als ik eenmaal weer thuis ben, heb ik nog best veel honger. De loempiaatjes waren ook meer een voorgerecht… ik eet nog twee pitabroodjes met knoflooksaus, sla en vegetarische shoarma. Lekker!

Vrijdag 6 maart

6maart

8:35 – Ik ontbijt met twee speltcrackers met een halve avocado, peper en zout en bak er een eitje bij. Een kop rooibosthee kan niet missen (dat drink ik heel vaak, ik maak er alleen meestal geen foto’s van) en ik drink er ook een glaasje mango-passievruchtsmoothie uit pak bij. 10:45 – Ik bakte laatst een bananenbrood, als tussendoortje eet ik een plakje. Ik drink er nog een glaasje smoothie bij. 13:40 – Lunchtijd: ik eet een appel met cashewpasta (dat is zo lekker!) en twee rijstwafels belegd met avocado (en peper + zout), twee belegd met vegetarische smeerworst. 15:20 – Als tussendoortje neem ik weer een plakje bananenbrood! 18:00 – Ik heb een beetje trek, maar nog geen zin in avondeten. Ik eet een pakje gedroogd zeewier. 20:00 – Op het menu staat couscoussalade! Ik maak gelijk een reuzegrote portie, zodat ik dit ook nog als lunch mee naar mijn werk kan nemen. 20:50 – Ik heb nog wel zin in iets zoets, dus eet ik een stuk vijgen’brood’ met amandelen.

Zaterdag 7 maart

7maart

6:50 – Ik begin de dag met een bakje chiapudding met verse aardbeien (yum!) en wat amandelen. 7:30 – Voor ik vertrek naar mijn werk heb ik nog een beetje trek, dus eet ik een stukje vijgenbrood. 9:50 – Tijd voor thee en een tussendoortje. Ik heb een appel en cashewpasta meegenomen, mmm. 13:00 – De couscoussalade smaakt ook vandaag weer heerlijk! En een stukje vijgenbrood gaat er ook nog wel in. 17:30 – Als ik wacht op de bus naar huis eet ik een Dextro-tabletje en een klein bakje nootjes. Die waren al op voor ik eraan dacht een foto te maken, vandaar een leeg bakje hierboven ;-) 19:00 – Mijn avondeten bestaat vandaag uit kant-en-klare producten. Ik eet een pastasalade met mozzarella, een bakje sojabonen en drink er een glaasje smoothie (uit pak) bij. 20:30 – Oops, alweer honger. Ik eet twee vegetarische saucijzenbroodjes uit de oven.

Zondag 8 maart – race day!

8maart

8:15 – Vandaag is de dag van de CPC Loop, waar ik 10 km ga lopen. Mijn ontbijt bestaat uit chiapudding met aardbei en pistachenoten. 9:25 – Als tweede ontbijt – die ook een beetje fungeert als lunch – eet ik een berg bananenpannenkoekjes met aardbei en dadelstroop, plus ik drink een glas versgeperst sinaasappelsap. 11:15 – Ongeveer 45 tot 30 minuten voor de start van de race eet ik een halve banaan. 14:45 – In de trein terug naar huis eet ik een broodje mozzarella-pesto van De Broodzaak. 18:15 – Voor het avondeten werk ik een paar worteltjes naar binnen. 19:25 – Mijn vriend heeft gekookt, een superlekkere vegetarische lasagna! Ik eet er denk ik wel de helft van. Bij het eten hoort ook nog een klein glas rode wijn.

Maandag 9 maart

9maart

8:00 – Ik ontbijt heerlijk met Waldkorn-crackers met avocado en twee gebakken eitjes. Ik drink verse sinaasappelsap en Rooibos-thee. 12:05 – Onderweg naar mijn werk eet ik een stukje vijgenbrood. 13:00 – Een beetje gekke dag qua eten is dit. Op mijn werk aangekomen eet ik twee maple-pecanbroodjes van de AH en drink ik een flesje smoothie. 17:55 – Al wachtend op de bus hap ik een een groene appel weg. 19:10 – Op het station haalde ik een patatje speciaal. Héél lang geleden dat ik dat at! Niet erg gezond, maar oh zo lekker. 19:45 – Drie rijstwafels met vegetarische smeerworst kunnen er nog wel bij.

Het ontbijt blijft toch echt mijn favoriete maaltijd van de dag! Vooral omdat ik sinds kort wat vroeger opsta en dus wat meer tijd heb om lekker te ontbijten. Vind ik fijn! Heb jij een favoriete maaltijd van de dag?

xoxo2

«
»

14 reacties op “Food diary #4: pancakes, race day & lots of avocado”

 1. Petra schreef:

  Mijn favoriete maaltijd is de lunch! Als ik vrij ben dan lunch ik vrij laat, maar dan vind ik het heerlijk om er een feestje van te maken. Of om ergens anders te lunchen, heerlijk. Doordeweeks eet ik iedere dag op stage lunch, dus nu maak ik er meestal geen feestjes van, haha.

 2. Bente schreef:

  Mijn favoriet is denk ik toch wel het avondeten. Lunch en ontbijt varieer ik vrij weinig en bij het avondeten is het bijna altijd wel wat anders :)

 3. Laura schreef:

  Altijd zo leuk om te kijken wat andere mensen eten. Jij eet echt heel goed verdeeld over de dag! Doe ik zelf ook, aangezien ik al-tijd honger lijk te hebben :’) Mijn favoriete maaltijden zijn ontbijt en diner.

 4. dita schreef:

  Wat ziet het er allemaal lekker uit! :) Diner is bij mij denk ik favoriet al ben ik sowieso dol op eten dus eigenlijk maakt het niet veel uit.

 5. tineke schreef:

  Al zou je een broodje kaas vastleggen, dan nog zag het er waarschijnlijk verrukkelijk uit. Ik twijfel tussen de lunch en het avondeten! Maar dan ga ik toch voor de lunch, omdat ik ’s avonds vaak te lui ben om iets ingewikkelds klaar te maken :p

 6. Marissa schreef:

  Allemaal lekkere dingen! Jum!

 7. Linda schreef:

  Heerlijk weer om te zien, het water loopt me in de mond! ;-) en ik heb zin in avocado nu, hmm!

 8. Suuz schreef:

  ooooh wat eet jij ontzettend lekker en gevarieerd!!! vooral liefde voor die avocado! mijn favoriet!

 9. Marjolein schreef:

  Jum jum! Wat eet jij ongelooflijk gezond, maar wel super lekker en gevarieerd :D geweldig om te zien.

 10. Dina schreef:

  Oooh vrijdag! <3

 11. Oh, ziet er allemaal zo lekker uit!

 12. Roos schreef:

  Mijn is het avondeten, ik hou van warm en goed vullend eten. Misschien wel omdat ik het altijd koud heb haha.

 13. Rianne schreef:

  Ziet er echt allemaal zo heerlijk uit!

 14. Lonneke schreef:

  Ik ben ook dol op ontbijt! Fris begin van de dag met een lekker ontbijtje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.