Hardlopen: february blues & march goals
1 mrt 2016 / Hardlopen

Vorig jaar was februari niet mijn meest actieve hardloopmaand en blijkbaar ga ik dit jaar door met die ’traditie’; ik heb slechts vier keer mijn hardloopschoenen aangetrokken, voor in totaal 12 km. Oeps? Nee hoor, natuurlijk had het een reden, want mijn liefde voor hardlopen is niet ineens verdwenen. Vorig jaar had ik een hele goede reden: ik was op vakantie in Maleisië. Dit jaar… een iets minder fijne reden: ik was ziek en mijn knie deed pijn. Maar ik blijf altijd positief. Ik heb dus wel lekker vier keer gelopen!

Helaas kreeg ik na de eerste keer lopen in februari kniepijn… De twee weken daarna heb ik door de kniepijn én verkoudheid niet gelopen. Gelukkig ging het eerstvolgende rondje heel erg lekker en relaxt! Door drukte in mijn leven zat ik niet gelijk weer in een lekker hardloopritme. Ik liep acht dagen later een héérlijke 5 km. Lekker in de regen. Serieus, dat kan echt heel fijn zijn! Het ging tijdens het rennen steeds harder regenen en eerlijk? Dat vond ik alleen maar leuk! Fietsen in de regen, ho maar… hardlopen in de regen? Yes please! Herkenbaar?

collage-feb2

Wéér een week later gingen de hardloopschoenen weer aan. Niet heel makkelijk kan ik je vertellen, want door mijn stomme gekneusde duim kreeg ik mijn veters niet zo goed gestrikt. Toch ging ik lekker de deur uit, het was immers prachtig weer! Geen wolkje aan de lucht. Jammer dat ik geen dubbele knoop in mijn veters kon maken, want ik moest serieus minstens vijf keer stoppen omdat een van mijn veters los zat, haha. Nogal irritant! Alsnog was het lekker om weer buiten te zijn en te lopen, en verder had ik ook geen last van mijn duim tijdens het lopen. Score!

En in maart?

Lekker blijven lopen! Sinds ik hardloop heb ik steeds in maart een wedstrijd gelopen; dit jaar voor het eerst niet. Wennen! Eigenlijk heb ik al een tijdje geen concreet doel meer, ik wil gewoon hardlopen omdat ik het fijn vind. Maar stiekem heb ik tóch altijd doelen in mijn achterhoofd, ook al ben ik er niet altijd bewust mee bezig. Dit wil ik in maart:

 • Minstens twee keer per week hardlopen.
 • Vaker 5+ km lopen.
 • Nieuwe routes ontdekken.
 • Andere trainingsvormen proberen: interval om precies te zijn! Ik ga simpel beginnen, bijvoorbeeld met 5 x 2 minuten met 1 minuut joggen tussendoor. Vanaf daar opbouwen, want mijn volgende doel…
 • … is sneller worden! :-)

Heb jij lekker gelopen in februari? Wat ben je deze maand van plan?

xoxo2

TAGS:

«
»

15 reacties op “Hardlopen: february blues & march goals”

 1. Nesrin schreef:

  Je gaat in maart knallen! Wat is dit toch met de februari? Ik heb dus hetzelfde gevoel gehad en bizar weinig kilometers gelopen. Bye bye blues!

 2. Luna schreef:

  Succes met je hardloopdoelen voor maart! :) Ik begin juist mijn hardloopritme weer terug te vinden, ik ben een schema voor de 21km gaan volgen en tot nu toe gaat het erg goed. Maar gisteren kreeg ik ineens last van mijn voet en ik voel het nu nog, dus ik ben bang dat ik rustiger aan moet doen (wat ik echt niet leuk vind want ik wil verder met dat schema..)

  • Alyssa schreef:

   Dankjewel! Ik snap het heel goed, je wil natuurlijk lekker door met je schema! Heel vervelend dat je nu last hebt van je voet :( Hoop voor je dat het snel voorbij is!

 3. Mariska schreef:

  Je bent best wel goed bezig! Wou dat ik zo veel motivatie had, haha. Ga zo door!

 4. Dhini schreef:

  Wat goed dat je hardlopen of lopen. Ik wil ook nog een gaan doen, wacht tot het weer droog is ;)

 5. Anne schreef:

  Ja! Hier ook een liefhebber van hardlopen in de regen <3 Komt ook wel een beetje door mijn astma, dan loopt het sowieso al veel fijner als de lucht een beetje vochtig is. Mijn plan is om vooral te blijven hardlopen in maart. Ik ben benieuwd hoe het bij jou zal gaan, veel succes!

  • Alyssa schreef:

   Ah ja dat kan ik goed begrijpen! Vind het zelf al qua ademhaling fijner als het regent/heeft geregend. Dankjewel! Jij ook, hoop dat je lekker blijft lopen!

 6. Linda schreef:

  Ik hoop dat je lekker kunt knallen in maart! Mijn februari verliep ongeveer hetzelfde als die van jou. Ik had achtereenvolgend buikgriep, een flinke verkoudheid en nu ben ik aan het herstellen van een ontsteking in een kies. Bedroevend weinig gelopen in februari dus, maar daardoor is de motivatie om weer aan de slag te gaan heel hoog. Succes deze maand!

 7. Bography schreef:

  Leuk om te lezen! In het voorjaar wordt het hardlopen alleen maar fijner, dus dan lukt het jou wel om vaker te gaan! Ik heb in maart mijn eerste hardloopwedstrijd (4,5 km) dus daar wil ik een goede tijd bij neerzetten. Leuk artikel Alyssa :)

 8. […] Puur omdat ik hou van hardlopen. Nu heb ik voor maart natuurlijk wel wat doelen op een rijtje gezet en daar blijf ik ook bij! Maar op mijn lijstje met lange termijndoelen staat er nu één: om de […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.