Forest fruit & chocolate sprinkle mini muffins
31 mei 2012 / In de keuken

Toen ik laatst zin had om iets te bakken (zoals elke dag dus, haha), besloot ik te gaan voor minimuffins met zonnebloemolie in plaats van boter: veel gezonder dus! Ik bedacht me dat ik nog een doosje met bosvruchten in de vriezer had liggen, dus die gingen er doorheen! Net als het restje pure hagelslag (suikervrij) dat ik nog had liggen ;) Ik heb de muffins gemaakt in mijn muffinmaker (ik heb er een van Xenos, je hebt ze ook bij de Blokker), superhandig ding! De kleur van de muffins is een klein beetje apart, maar dat komt door de combinatie van het fruit, de hagelslag en de olie ;)

Wat heb je nodig?

  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 120 gram (riet)suiker
  • plusminus 130 gram kleingesneden bosvruchten (of fruit naar keuze!)
  • een beetje hagelslag (optioneel)
  • 2 eieren, licht losgeklopt
  • 250 ml melk (ik gebruikte sojamelk)
  • 1 theelepel vanillearoma
  • fijngeraspte schil van ½-1 citroen

Wat moet je doen?

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden (of als je een muffinmaker gebruikt: zet deze aan)
  2. Zeef de bloem, het bakpoeder en een snufje zout boven een kom en roer hier de suiker en het fruit door.
  3. Klop/mix de eieren samen met de melk, de zonnebloemolie, het vanillearoma en het citroenraspsel in een aparte kom.
  4. Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en giet de vloeibare hierin.
  5. Roer alles door elkaar tot het nét goed gemengd is. Niet te lang!
  6. Bak ze 20 minuten in de oven of ongeveer 15 minuten in de muffinmaker.

Het waren niet mijn beste muffins ooit, helaas. Wel lekker hoor! Anders zou ik het recept natuurlijk niet delen ;) Wat vinden jullie trouwens van de minicakevormpjes? Schattig, hè? Ik vond ze bij de Jamin!

«
»

15 reacties op “Forest fruit & chocolate sprinkle mini muffins”

  1. Esmay schreef:

    Dahhh, schattig! Wij hebben ook zo’n cupcake maker, alleen niet zulke kleine bakjes :(
    Ze lijken me wel lekker trouwens :)

  2. Jennifer schreef:

    Wat heerlijk dat je altijd zulke lekkere dingen kunt bakken! Telkens als ik jouw posts zie verlang ik toch wel verschrikkelijk hard naar een oven in mijn studentenhuis!

  3. Anouk schreef:

    Heel erg schattig! Ze klinken ook erg lekker!

  4. Sílvia schreef:

    they look lovely and delicious!

  5. Daniëlle schreef:

    Wat leuk zeg! Zo zie je maar dat je met overgebleven producten ook iets lekkers kan maken! Ik krijg gelijk trek, haha! De vormpjes zijn trouwens über schattig!

  6. milou schreef:

    Ahh ik wilde net gaan vragen hoe je an die vormpjes kwam haha zoo lief!

  7. emily schreef:

    Ja hoor, nu krijg ik weer honger ;]

  8. Tedje schreef:

    Aaah die kleine vormpjes zijn zo leuk! Ik ben helaas allergisch voor bessen en al dat soort dingen, maar anders had ik je recept uitgeprobeerd!

  9. Tineke schreef:

    Ze zien er heel lekker uit! :)

  10. Myrthe schreef:

    Wat een gek ding, die muffinmaker! Wel handig :)

  11. Lisanne schreef:

    Ziet er super lekker uit!

  12. Harmke schreef:

    Jumm, dat ziet er heerlijk uit!

  13. Wendy schreef:

    Super leuke vormpjes zeg! Ik heb nu simpele witte. Hihi. Maar dit recept moet ik eigenlijk even uitprinten of overschrijven ofzo. Zit er aan te denken om voor mijn verjaardag minimuffins neer te zetten. Het lijkt me in ieder geval heel smakelijk!

  14. Slim, een light variant! En door de bosvruchten vast lekker fris van smaak!

  15. Angelina schreef:

    Leuk en zien er lekker uit. Schattige vormpjes!

Laat een antwoord achter aan Lisanne Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.