Food: my story
23 feb 2013 / Lifestyle, Persoonlijk
This is something I haven’t ever really mentioned on my blog before, but since I’ve been eating (a lot) healthier and I want to share my food+recipes with you guys, I think it’s about time I tell you “my story”. Let’s just get into it! ;) For the first 14/15 years of my life I was really allergic to a lot of foods: sugar from beets, potatoes, peanuts, carrots, mushrooms, ginger, milk (from cows) and basically any veggie that grows under the ground. Quite a lot, huh? If I would eat any of the “bad stuff” I would get terrible stomach aches. Until I was about 15 I never ate anything with sugar (except sometimes cane sugar, because my stomach could handle that kind of sugar) and I was about the only kid who’d never had fries before. I basically had to bring my own food to everything. :)
251

Some time around being 14 or 15 we (my sister and mom, they had the same allergies) started to experiment with different foods, and we found out that the allergies were about gone, they had left the building. ;) However! In the past few years I’ve noticed that I had stomach aches almost on a daily basis, it started to become “normal” to me. That wasn’t right! So I tried cutting out (beet) sugar again, which helped a lot! Since then I have tried (with the exception of my time on Curaçao – no regrets though!) to live sugarfree and I’m staying away from potatoes, peanuts, carrots, etc. I feel a lot better – no more severe stomach aches, much less bloating. I think it’s been the right decision for me to start living that “diet” from my childhood again. And it hasn’t been that hard, because I already knew which products to avoid and which I could have. And of course I know what I’m doing it for, so that makes it easy too! Now you know the reasons behind my sugarfree life, and why I don’t eat potatoes. It probably explains some of my other food choices, too :) I would however probably try to live sugarfree too if it wasn’t for my intolerance – because I know sugar’s not that good for anyone – but it is my main reason. Wow, that was a long read ;) But I really wanted to explain my “food issues” a little! If you have any questions, let me know!

xoxo2

«
»

16 reacties op “Food: my story”

  1. Marjolein schreef:

    Ik vind het altijd zo inspirerend om te lezen hoe iemand zo gezond eet en blijft eten! Kan niet wachten om weer wat receptjes van je te lezen :)

  2. martina schreef:

    soms eet ik zoooo goed, maar kan het altijd lastig volhouden. Ik voel me wel veel beter als ik gezond eet

  3. Shelly schreef:

    Leuk om te lezen! Qua gezond leven kan ik denk ik nog veel van jou leren!

  4. Charlotte schreef:

    Mooi geschreven.
    Dat fruit ziet er zo lekker uit.
    gezond eten kan ook gewoon heel lekker zijn :)

  5. Angelina schreef:

    Leuk om te lezen, was wel benieuwd waarom inderdaad! :))

  6. Annouska schreef:

    Bijzonder om te lezen waarom keuzes van jou eigenlijk geen keuzes maar een muts. En dat je het nu doorzet vind ik mooi om te lezen.

    Aan jou kan ik een goed voorbeeld nemen. ;)

  7. Iris schreef:

    Oei, ik heb ook altijd heel veel last van buikpijn, soms zwelt m’n buik zo erg op dat ik wel zwanger lijk :’) Niet zo leuk. Misschien ook maar eens kappen met de suiker. Verder eet ik altijd wel heel gezond, maar geen suiker is zooooo moeilijk! Interessant stukje om te lezen in ieder geval.

  8. Daniëlle schreef:

    Ik heb dat nu ook. Ik heb elke dag buikpijn en ik denk ook dat het komt door iets wat ik eet, maar wat? Geen idee.. haha. Ik eet de laatste tijd ook minder suiker en de buikpijn is ook minder ;-)

  9. Joyce schreef:

    Echt knap dat je dat doet! Moet best wel moeilijk zijn.. ookal weet je ongeveer wat je wel/niet mag, is het toch altijd een beetje zoeken als je eten wil maken (lijkt mij).

  10. Masha schreef:

    Ik word altijd zo geïnspireerd door al dat gezonde eten op je blog! Zelf ben ik allergisch voor ei, noten en schaaldieren. Dus ik snap wat het is om je eigen eten naar feestjes mee te nemen, al is mijn allergie in verhouding tot die van jou iets minder heftig ;)

  11. Ilse schreef:

    Lijkt me enorm lastig als je voor zoveel dingen allergisch bent, maar als je er mee bent opgegroeid weet je eigenlijk niet beter en is het denk ik ook niet super lastig om die dingen uit je eten te bannen. Maar hoe doe je dat dan met toegevoegde suikers? Of als je ergens gaat eten?

    • Alyssa schreef:

      In principe blijf ik gewoon uit de buurt van de ingrediënten ‘suiker’, ‘glucose-fructose’ en ‘aspartaam’, daar let ik altijd op :) En als ik ergens ga eten zorg ik ervoor dat ik in ieder geval géén dingen eet waar overduidelijk suiker in zit!

  12. Indira schreef:

    Nu begrijp ik hoe je het volhoudt!

  13. Jorien schreef:

    Dit ziet er zo lekker uit, en thanks for sharing your story. Ben benieuwd naar je receptjes.

  14. […] eat the entire batch in one sitting, of course ;) For these I used stevia instead of sugar (my enemy), oat flour instead of regular flour and substituted Greek yoghurt for butter. Hell yeah, a […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Hi there!

Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.
© Alyssaa.nl 2006-2021

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy