Currently reading: The Help
22 feb 2011 / Boeken

Laatst kocht ik weer eens een paar nieuwe boeken, waaronder The Help, geschreven door Kathryn Stockett. In het Engels, want dat lees ik het liefst :). Ik had eigenlijk nog nooit van het boek gehoord, maar de flaptekst maakte me gelijk nieuwsgierig. Ik ben nog niet ver in het boek, maar tot nu toe ben echt onder de indruk. Dit is weer eens wat anders dan de chicklits die ik normaal lees. Kijk/lees even mee:

Dit staat er op de achterkant:

“Aibileen is a black maid in 1962 Jackson, Mississippi, raising her seventeenth white child. She’s always taken orders quietly, but lately it leaves her with a bitterness she can no longer bite back. Her friend Minny has certainly never held her tongue, or held on to a job for very long, but now she’s working for a newcomer with secrets that leave her speechless. And white socialite Skeeter has just returned from college with ambition and a degree but, to her mother’s lament, no husband. Normally Skeeter would find solace in Constantine, the beloved maid who raised her, but Constantine has inexplicably disappeared.

Together, these seemingly different women join to work on a project that could forever alter their destinies and the life of a small town – to write, in secret, a tell-all book about what it’s really like to work as a black maid in the white homes of the South. Despite the terrible risks they will have to take, and the sometimes humorous boundaries they will have to cross, these three women unite with one intention: hope for a better day.”

Ik ben heel erg benieuwd naar de rest van boek. Ik laat nog weten wat ik ervan vond!

Het boek is in het Nederlands vertaald en gepubliceerd onder de titel “Een keukenmeidenroman” (vind ik persoonlijk niet zo’n mooie titel eigenlijk).

Kende jij dit boek al of heb je ‘m al gelezen? (zo ja, wat vond je ervan?)

xoxo2

«
»

10 reacties op “Currently reading: The Help”

 1. Masha schreef:

  Hahah die Nederlands titel is echt grappig! Ben wel benieuwd eigenlijk!

 2. Joyce schreef:

  Ik zag ‘m vanmiddag in het nederlands liggen en vond de titel zo grappig. Ben benieuwd hoe het boek is! :)

 3. Juliette schreef:

  Ik ken hert boek niet, maar ben nu wel benieuwd!

 4. LOU schreef:

  Ik houd niet van boeken lezen, maar het verhaal klinkt interessant!

 5. Jeroen schreef:

  Beide vragen moet ik ontkennend beantwoorden. De titel in het Engels is wel leuk! Met alleen de Nederlandse titel zal ik hem zeer waarschijnlijk nooit lezen.

 6. Eline schreef:

  Ik heb hem gelezen en het is een van de mooiste boeken ooit.

 7. Saskia schreef:

  Lijkt me wel een leuk boek zeg!

 8. Sanne schreef:

  Ik ben net begonnen in dit boek en tot nu toe vind ik het erg leuk!

 9. […] The Help, van Kathryn Stockett. Wow, wat een supergoed boek. Aanrader! […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.