Over koukleumen & zweten in de winter
011

Dit is een van de tegenstrijdigheden in mij (daar heb ik er meer van): ik heb het vaak zo koud, maar als ik eenmaal actief bezig ben heb ik het binnen no time snikheet en drupt het zweet langs mijn rug naar beneden. TMI, maar wel een true story ;-) Erg charmant voel ik me op zo’n moment niet, haha.

Op het moment dat ik dit schrijf zit ik in mijn woonkamer, waar het 19,5 graden is. De verwarming staat niet aan, maar die bijna twintig graden moeten toch aangenaam zijn? Nou, ik heb het best wel koud in mijn longsleeve + vest. In de winter zit ik het liefst met handschoenen achter mijn laptop, want die handen van me zijn zo KOUD. Net als nu trouwens, en raar genoeg vooral de hand die ik het meeste gebruik.

Oooh, en weet je wat ik zo vervelend vind in de winter? Als het koud is in de slaapkamer als ik wil gaan slapen. Of nee, als het buiten bed zo koud is dat je liever onder de dekens blijft in plaats van je te verplaatsen naar een warme douche. Da’s ook zoiets hè, als je heerlijk warm hebt gedoucht en de badkamer uitstapt… daar is het weer koud. Goed idee om te investeren in een mooie warme badjas!

brr

Maar dan is er dit feit: ik krijg het heel snel héél erg warm. Ook in de winter. Die vijf minuten fietsen naar het station? Het liefst trek ik na 2 minuten al mijn jas uit. En op het moment dat ik mijn fiets aan het parkeren ben voel ik me alsof ik net mijn snelste 10 km heb gelopen. Qua temperatuur dan hè. Oké, ik hou niet van kou (brrr), maar snikheet heb ik het het liefste als het buiten ook echt snikheet is. 30 graden en zweten? Dat hoort!

Ik hoef me in ieder geval geen zorgen te maken dat ik het in de winter buiten ijskoud heb, want ik kan mezelf dus héél makkelijk opwarmen. Te makkelijk wellicht ;-) Binnen daarentegen? Ik denk dat ik maar wat vaker thuis moet gaan sporten, of mijn favoriet: vaker een dansfeestje houden in de huiskamer. In mijn eentje, of course. Daar kan ik zo vrolijk van worden, haha. Vertel me dat ik niet de enige ben!

Hetzelfde met mijn “warm/koud-probleem”: is mijn lichaam nou zo gek of is dit een herkenbaar verhaal? Hoe zit het met jou? Tell me!

xoxo2

gepost op 2/11/2015 in Persoonlijk

TAGS: , , ,

«
»
Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴