2 november 2015
Over koukleumen & zweten in de winter

Dit is een van de tegenstrijdigheden in mij (daar heb ik er meer van): ik heb het vaak zo koud, maar als ik eenmaal actief bezig ben heb ik het binnen no time snikheet en drupt het zweet langs mijn rug naar beneden. TMI, maar wel een true story ;-) Erg charmant voel ik me op zo’n moment niet, haha.

Op het moment dat ik dit schrijf zit ik in mijn woonkamer, waar het 19,5 graden is. De verwarming staat niet aan, maar die bijna twintig graden moeten toch aangenaam zijn? Nou, ik heb het best wel koud in mijn longsleeve + vest. In de winter zit ik het liefst met handschoenen achter mijn laptop, want die handen van me zijn zo KOUD. Net als nu trouwens, en raar genoeg vooral de hand die ik het meeste gebruik. Oooh, en weet je wat ik zo vervelend vind in de winter? Als het koud is in de slaapkamer als ik wil gaan slapen. Of nee, als het buiten bed zo koud is dat je liever onder de dekens blijft in plaats van je te verplaatsen naar een warme douche. Da’s ook zoiets hè, als je heerlijk warm hebt gedoucht en de badkamer uitstapt… daar is het weer koud. Goed idee om te investeren in een mooie warme badjas!

brr

Maar dan is er dit feit: ik krijg het heel snel héél erg warm. Ook in de winter. Die vijf minuten fietsen naar het station? Het liefst trek ik na 2 minuten al mijn jas uit. En op het moment dat ik mijn fiets aan het parkeren ben voel ik me alsof ik net mijn snelste 10 km heb gelopen. Qua temperatuur dan hè. Oké, ik hou niet van kou (brrr), maar snikheet heb ik het het liefste als het buiten ook echt snikheet is. 30 graden en zweten? Dat hoort! Ik hoef me in ieder geval geen zorgen te maken dat ik het in de winter buiten ijskoud heb, want ik kan mezelf dus héél makkelijk opwarmen. Te makkelijk wellicht ;-) Binnen daarentegen? Ik denk dat ik maar wat vaker thuis moet gaan sporten, of mijn favoriet: vaker een dansfeestje houden in de huiskamer. In mijn eentje, of course. Daar kan ik zo vrolijk van worden, haha. Vertel me dat ik niet de enige ben! Hetzelfde met mijn “warm/koud-probleem”: is mijn lichaam nou zo gek of is dit een herkenbaar verhaal? Hoe zit het met jou? Tell me!

xoxo2

TAGS: , , ,

«
»

24 reacties op “Over koukleumen & zweten in de winter”

 1. Petra schreef:

  Argh, zo herkenbaar! En dan als je van de fiets af stapt zweet je helemaal ewwwww. Daar heb ik echt een hekel aan :(

 2. margriet kuper schreef:

  ik heb het ook snel koud,maar kan t ineens ook weer warm hebben…maar dan moet ik wel fietsen buiten in de winter want van alleen snel lopen krijg ik t niet warm.

 3. Amber schreef:

  Zo herkenbaar! Het nadeel, in de zomer raak ik daardoor ook snel oververhit en heb daar erg veel last van. Ook helpt het snel zo warm hebben niet als je gevoelig bent voor paniekaanvallen, want dan is het dubbelop of krijg je er een doordat je het zo warm hebt. In de supermarkt trek ik in de winter vaak mijn jas uit en ik heb eigenlijk altijd korte mouwen aan onder mijn jas want heb ik een dikke trui aan met een jas erover dan is het nog erger. Als ik thuis zit en niks doe heb ik het wel erg snel koud en dan kan ik 10 truien aantrekken, maar alleen een hete douche helpt dan nog. Ach.. :P

  • Alyssa schreef:

   Oei, dat is wel erg vervelend! Ik doe ook het liefst altijd zo snel mogelijk m’n jas uit als ik ergens binnenkom, anders is het niet uit te houden… om het vervolgens dan uiteindelijk soms weer koud te krijgen :P

 4. Esmeralda schreef:

  Hahaha ik heb het wel altijd heel snel koud maar ik heb het niet gauw zo heet dat ik ervan moet zweten..

 5. laura schreef:

  Ik zag de titel en dacht gelijk: yep, precies ik op de fiets naar school, haha.

  • Alyssa schreef:

   Haha! En dat het dan toch wel veel te koud is om je mouwen een beetje omhoog te doen, maar je het wel snikheet hebt in je jas :P That’s me anyway ;)

 6. Linda schreef:

  Heeeel herkenbaar. Ik kan uren stilzitten en het ijskoud hebben en vervolgens drie rondjes lopen en het snikheet hebben. Zo vervelend!

 7. Amy schreef:

  Ohh zo herkenbaar. Alleen komt mijn zweten door mijn medicaties. Een rondje met de hond en het zweet loopt over mijn rug. Even spulletjes opruimen in huis en het zweet breekt mij uit. Ik vind het zo vies maar helaas niks aan te doen.

 8. Olga schreef:

  Na het douchen een koude gang over moeten lopen vind ik in de winter echt heel erg.

 9. Dina schreef:

  Heel erg herkenbaar hoor! Ik zweet trouwens ook echt nooit in de zomer, maar in de winter wil het nog wel eens voorkomen. :P

 10. Bente schreef:

  De kachel op 19,5 vind ik echt veel te koud, minimaal 21 graden ;)

  Maar heel herkenbaar, binnen als ik stil zit heb ik het altijd heel koud, na een fietstochtje zit ik zwetend in de trein!

 11. Sabine schreef:

  Dit is echt enorm herkenbaar, hahaha!

 12. Ines schreef:

  Dit is echt super herkenbaar!

 13. Rianne schreef:

  Ik ben dus zo iemand die het altijd koud heeft… :-)

 14. Ellen schreef:

  Hier staat de verwarming op 21 graden. En dan heb ik nog een vest aan. Een echte koukleum :-)

 15. Marlissa schreef:

  Herkenbaar van de kou! Ik heb het altijd zo koud. Ik heb net een mooie badjas gekocht en dat is wel een aanrader haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Over / Privacy policy / Naar boven ▴