Oui oui Paris: snapshots + food tips
7 aug 2014 / Reizen
snapshotsparis

Behalve met mijn Canon heb ik ook mijn met telefoon (Samsung Galaxy S4) én met mijn oude telefoon (iPhone) een hoop foto’s gemaakt. Ook een paar van die fotootjes vond ik leuk genoeg om met jullie te delen! Natuurlijk maakte ik van mijn eten ook af en toe een foto, dus hierbij gelijk wat tips voor leuke eetplekjes in Parijs. Here you go, een paar snaps uit de stad van de liefde!

002

First sighting of something famous, daar moest een foto van worden gemaakt natuurlijk, hihi. Dit is de Arc de Triomphe. Credit voor deze foto gaat naar m’n vriendje , obviously ;-)

012

Schoeisel van de dag: mijn Nike LunarGlides! Ja het zijn hardloopschoenen, maar ik vind ze ook ideaal om een hele dag (veel) op rond te lopen. En ze zijn mooi natuurlijk!

011

De eerste lunch in Parijs! We vonden een leuk, hip uitziend tentje waar we even bijkwamen van het vele lopen en waar we heerlijk lunchten. Het restaurantje heette Nanashi, hij zit op 57 Rue de Charlot. Je kon kiezen tussen een gerecht met vis, met vlees of een vegetarische. Ik koos natuurlijk voor de vegetarische: gebakken bospaddestoel, ui en gemengde rijst. Was superlekker!

010

005

004

Deze foto’s maakte ik in het Rodin-museum, waar we vooral graag het beeld De Denker (Le Penseur) wilden zien. Mooi gebouw was het, met mooie tuinen! En bijzonder om al die sculpturen te zien.

003

Pizza-tijd! We hebben in Parijs zelfs twee keer pizza gegeten, oops. Maar het is zo lekker en bijna overal is wel een pizzaplekje te vinden ;-) We dronken voor het eten eerst een drankje bij Ô P’ti Paris, een gezellig barretje waar volgens mij ook veel studenten komen. De straat stond helemaal vol, gezellig! Hiertegenover zat de pizzeria, beide aan de cour des Petites Écuries.

008

Jardin du Luxembourg! Daar hebben we lange tijd doorgebracht; wat een mooie en fijne plek is dat! Heel veel plekjes om te gaan zitten, zowel een hoop stoelen als vele bankjes. Het leek me ook een superplek om te hardlopen en inderdaad, ik heb heel veel hardlopers voorbij zien komen!

001

Woohoo, de Eiffeltoren is gespot! ;-)

014

Het was nogal druk bij de Eiffeltoren! We zijn uiteindelijk de toren maar niet op gegaan (ook omdat we beiden niet zo van hoogtes houden, shhh). Hij was wel kleiner dan ik had verwacht eigenlijk! Wel gaaf om ‘m eens in het echt te zien, van zo dichtbij.

006

Dit was het uitzicht vanuit onze hotelkamer. Ik vind het er leuk uitzien met die planten. Al mis ik hier dan alleen weer die typische balkonnetjes erbij ;-)

007

We aten op de derde dag bij een leuk klein Thais restaurantje aan de Rue Dupetit-Thouars (in de wijk Le Marais): Ya Lamaï. Ik at er een heerlijke (vegetarische) curry, overigens wel best pittig vond ik, maar dat wende! Als toetje namen zowel mijn vriend als ik de banaan in kokosmelk met sesamzaadjes. Als bananenmeisje kon ik niet anders ;-)

013

Crêpes! We kwamen het overal tegen, dus zijn we op de laatste dag maar eens neergestreken bij een crêperie ;-) Ze maakten hier de crêpes van boekweit, dus da’s ook fijn voor mensen die glutenvrij eten! Dit restaurant zat om de hoek van het Centre Pompidou, aan de Rue Brisemiche. Ik at een crêpe met geitenkaas en appel, yum!

xoxo2

«
»© Alyssaa.nl 2006-2020 // Naar boven