Homemade cherry jam
gepost op 14/07/2012 in In de keuken

Het idee zat al een tijdje in mijn hoofd: ik wilde zelf jam maken. Kersenjam, om specifieker te zijn; ik ben gek op kersen. Nadat ik een aantal recepten had bekeken en ongeveer in mijn hoofd had hoe het in zijn werk ging, besloot ik me eraan te wagen!

Wat heb je nodig?
  • een bak kersen
  • honing (naar keuze)
  • bindmiddel, zoals maizena

Wat moet je doen?

  1. Ontpit de kersen / snij ze in kleinere stukjes.
  2. Doe ze in een pan en voeg wat honing toe (ik zeg ongeveer 2 eetlepels).
  3. Blijf goed roeren!
  4. Laat het mengsel koken en voeg maizena toe, totdat het mengsel de structuur van een jam krijgt.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een beetje heb geïmproviseerd! De jam was goed gelukt qua structuur, maar achteraf had ik beter wat minder honing kunnen toevoegen (ik had er veel meer dan 2 eetlepels ingedaan). Oh, en de soort honing die ik gebruikte vond ik uiteindelijk niet zo heel lekker ;) Anyway! Voor een eerste keer jam maken, was het resultaat geslaagd!

Heb jij weleens jam gemaakt?

xoxo2

«
»Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

Follow


CategorieënHappy list
Fotograferen ▪ hardlopen ▪ vegan food ▪ lezen ▪ lijstjes ▪ pinguïns ▪ bokeh ▪ Guitar Hero ▪ schilderen ▪ The War On Drugs ▪ Marilyn Manson ▪ Muse ▪ Slipknot ▪ Murakami ▪ David Mitchell
(wat jij?)
Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy