Food diary #3: the good & the not-so-good days

Yes, inderdaad weer een food diary! Ik at veel watermeloen, maakte zelf sushi, kon niet van chocolaatjes afblijven (oops) en ontdekte mijn liefde voor mango’s. Oh, en ik probeerde nog iets hemels: datorade. Heel simpel, (zachte!) dadels blenden met water. Yum! Kijk je mee naar mijn week in eten?

001

18 mei 

Ontbijt: smoothie van bevroren frambozen, 4 bananen, sap van 3 sinaasappels, 2 kiwi’s, water.
Snack/lunch: 2 bananen, een paar dadels.
Snack: smoothie van bevroren frambozen, spinazie, sap van 1 sinaasappel, 1 schepje henneppoeder, water.
Avondeten: homemade sushi met o.a. spicy tuna, komkommer, avocado en gerookte zalm. Snack: 1 stukje brownie.
Snack 2: 1 rozijnenkoekje, 3 chocolaatjes, een paar dadels.

19 mei
Ontbijt: smoothie van bevroren blauwe bessen, 4 bananen, 2 kiwi’s, ahornsiroop en water. 1 chocolaatje.
Lunch: leftover homemade sushi.
Snack: 2 chocolaatjes, 3 kaasstengels, ½ banaan. Avondeten: 2 maisbolletjes met hummus, tomaat en avocado.
Snack: 2 chocolaatjes.
Snack 2: 1 maisbolletje, met hummus, tomaat en avocado. 2 chocolaatjes.
20 mei

Ontbijt: ½ watermeloen.
Lunch @ work: salade van spinazie, komkommer, tomaat, tomaatjes, oranje snackpaprika, geitenkaas en walnoten. 5 roggecrackers met hummus. Watermeloen.
Snack: 1 banaan, 6 dadels.
Snack 2: 1 banaan.
Avondeten: 3 roggecrackers met makreel, 1 roggecracker met hummus.
Dessert: 1 chocolaatje.
Snack: japanse zoutjes, gedroogde abrikozen.
Snack 2: stukje vijgen/amandelplak.

21 mei
Ontbijt: smoothie van 5 bananen, sap van 4 sinaasappels en wat bevroren blauwe bessen.
Lunch @ work: 2 speltboterhammen met hummus en komkommer, 2 speltboterhammen met geitenkaas en komkommer. 1 stukje vijgen/amandelplak.
Avondeten: 2 x bakje sushi van Albert Heijn.
Snack: japanse zoutjes, chocolade-paasei.
Snack 2: 1 kokossnoepje, 3 gedroogde vijgen, 1 haverkoekje.

002

22 mei

Ontbijt: smoothie van 4 bananen, bevroren mango en mango-kokoswater.
Lunch: 3 verse mango’s, schaal verse kersen en aardbeien.
Avondeten: bij Little V; 2 rijstvelrolletjes met groenten. Mihoen met verse groenten, kruiden en gefrituurde miniloempia’s.
Snack: 1 zakje Emping-notenchips.

23 mei
Pre-run snack: 1 nakd-banana bread-reep.
Brunch: smoothie van 4 bananen, 1½ bakje aardbeien, mango-kokoswater.
Snack: datorade: 13 dadels geblend met water en een beetje palmsuiker.
Avondeten: maispasta met homemade tomatensaus en 3 grote bladen romaine sla.
Dessert: ijs van mango en kersen.

Oops, ik heb meer chocola gegeten dat ik dacht! Handig, zo’n overzicht… ;-) En oooh, wat vind ik het jammer dat mango’s vrij duur zijn, anders zou ik ze elke dag eten hoor! Ik ben afgelopen donderdag naar de markt geweest, waar ik 3 geweldig lekkere, zoete mango’s kocht. Ik wist niet dat mango’s zo lekker konden zijn, haha. Ik denk dat ik mezelf voortaan gewoon één keer per week (als er hier markt is) trakteer op mango ;-)

Ik heb meestal wel bevroren mangostukjes van de Appie in huis, maar die kunnen echt niet op tegen verse mango! Ik gebruik ze ook vooral als ingrediënt in smoothies, mijn favoriet van de laatste tijd is bananen, kokoswater met mangosmaak en bevroren mangostukjes. Seriously, try this one!! 

xoxo2

gepost op 25/05/2014 in Dagelijks leven

TAGS: , ,

«
»




Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴