Baking: cranberry-coconut cupcakes

Ja, ik heb een nieuwe hobby erbij: bakken. Ik vind het gewoon zo leuk om te doen, ik word er vrolijk van, het leidt me af van allerlei (negatieve) gedachten én het resultaat mag er (bijna altijd) wezen! Deze keer bakte ik cranberry-kokoscakejes, gebaseerd op een recept uit een van mijn nieuwe favoriete boeken: “1001 cupcakes”.
Sidenote:
ik eet tegenwoordig (bijna) geen suiker meer; ik kan er namelijk niet goed tegen. Bietsuiker, tenminste. Rietsuiker en druivensuiker kan ik wél hebben, daarom gebruik ik die altijd in mijn recepten. Just so you know!

Wat heb je nodig?
 • 120 gram zachte boter
 • 110 gram (fijne) rietsuiker
 • 2 el sojamelk
 • 2 eieren, licht losgeklopt
 • 85 gram zelfrijzend bakmeel
 • ½ tl bakpoeder
 • 60 gram geraspt kokos
 • 110 gram gedroogde cranberry’s
Wat moet je doen?
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Mix eerst de boter en suiker tot het licht en luchtig is en roer hierna de melk erdoor.
 3. Klop/mix de eieren er één voor één door.
 4. Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met het bakpoeder boven je mengsel.
 5. Voeg de kokos en de cranberry’s (hou er een paar over!) toe.
 6. Spatel het mengsel goed door!
 7. Nadat je het beslag in vormpjes hebt gedaan, leg dan nog één of twee losse cranberry’s bovenop elk hoopje…
 8. …en dan kunnen ze de oven in! Ze moeten ongeveer 20 tot 25 minuten, afhankelijk van je oven. In ieder geval totdat ze gerezen, goudbruin en stevig zijn ;)
Glazuur erbij?

Lekker! Ik heb zelf voor het glazuur druivensuiker gebruikt, maar je mag het ook met poedersuiker doen ;) Het is gewoon een kwestie van koud water toevoegen en door de suiker roeren tot het een kleverige massa is geworden!

Geslaagd! Ze waren echt heel erg lekker! :) Oh, wat vind ik bakken toch leuk. Alleen jammer dat de meeste baksels niet zo gezond zijn ;) Alhoewel… gezonde(re) dingen bakken is wél mogelijk natuurlijk! Hou m’n blog in de gaten… ;)

xoxo2

«
»
Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴