Personal: some words on 2013
9 dec 2013 / Persoonlijk

Oh, wat vliegt de tijd. Over een maand zitten we alweer 9 dagen in het nieuwe jaar. 2014. Klinkt nog een beetje gek, of niet? Ik vraag me af hoe lang het duurt om te wennen aan dit nieuwe getal!

Wat een jaar was 2013. Niet precies zoals ik had verwacht. Of eigenlijk: niet zoals ik had gehoopt! Ik wilde veel dingen die niet gebeurd zijn. Ik denk dat die dingen simpelweg niet meant to be waren dit jaar, maar wat verder in de toekomst. Ik dacht dat ik in het begin van het jaar een parttime baan zou vinden, zou afstuderen in juni, zou gaan reizen en daarna een fulltime baan zou gaan zoeken (en vinden). Ik had ook gehoopt al mijn eigen bedrijfje te zijn begonnen, misschien wel somebody special had ontmoet en dat ik het jaar zou eindigen met een (super)gezonde en gebalanceerde levensstijl.

Nadat ik in januari weer verhuisde naar Nederland (vanuit Curaçao), ben ik een beetje in een “zwart gat” gevallen. Alles thuis was bekend, maar voelde toch vreemd genoeg juist heel onbekend. Een raar gevoel! Het heeft lang geduurd voor ik gewend was aan mijn “nieuwe” leven. Ik verhuisde gelijk naar een compleet nieuw appartement; ik was ineens helemaal alleen, had geen fulltime werk meer… ik had geen enkele baan meer, zelfs. Door (voor mij nog steeds onbekende) omstandigheden verloor ik het contact met iemand wie ik ooit zag als een van mijn beste vrienden, en twee van mijn beste vriendinnen verhuisden allebei naar een ander land. A lot to deal with! 

collage

Maar laat ik niet zo negatief zijn! Ja, soms voel ik me erg negatief (over dit jaar), maar ik verlies nooit mijn hoop en positiviteit! Ik bereikte niet zo veel dit jaar, 2013 was een beetje een jaar zonder veel vooruitgang… so what? Zelfs weinig vooruitgang betekent dat het er tóch was! Ja, ik heb me vaak alleen (en zelfs eenzaam) gevoeld… maar waardeer ik niet juist tijd voor mezelf? Me concentreren op de positieve dingen lijkt me stuk gezonder!

Het enige Grote Ding dat ik zeker verwachtte te hebben aan het eind van het jaar was mijn diploma. Maar het feit dat ik die nog niet heb – ook al voelt het als zo’n grote teleurstelling – betekent niet dat ik een failure ben. En het belangrijkste: het betekent niet dat ik mijn diploma niet snel wél haal! Het mag dan pas ergens in het nieuwe jaar zijn, maar wat betekent dat nu eigenlijk? 1 januari is gewoon weer een nieuwe dag zoals elke dag!

Om deze blogpost toch positief te houden, maakte ik een lijstje met goede dingen aan 2013:

 • Ik heb eindelijk mijn eigen appartement! Nu hoef ik eindelijk geen keuken meer te delen met een hoop andere studenten ;) (niks mis mee, maar gewoon niks voor mij!). Het inrichten en decoreren van mijn huisje maakt me heel erg blij!
 • Na heel lang nadenken, wist ik eindelijk wat ik als afstudeerproject wilde gaan doen – en ik kreeg (na veel pogingen een plan te schrijven) groen licht & het proces kon eindelijk beginnen.
 • Ik zonder camera klopt gewoon niet. Ik voelde me in de maanden zonder camera minder mezelf, dus je kunt je voorstellen hoe blij ik was eindelijk weer een eigen camera te hebben!
 • Ik ontdekte een sport die ik leuk vind om te doen: hardlopen! Het maakt me trots te kunnen zeggen dat ik een hardloper ben.
 • Ik had het geluk om (onverwachts) een nieuwe, goede vriendin te leren kennen bij een tijdelijk baantje die ik deze zomer had (een superleuk baantje ook!).
 • Ook al was het helemaal aan het begin van het jaar, het blijft één van mijn beste herinneringen van het jaar: ik had de kans te zwemmen met dolfijnen!
 • De vier concerten waar ik dit jaar heen ben geweest, horen ook in dit lijstje thuis. Ik vond het geweldig ze live te hebben gezien: Rihanna, Muse, Editors en Biffy Clyro.
 • Voor mij is dit het belangrijkste: ik heb zoveel meer zelfvertrouwen gekregen dit jaar. Ik had nooit gedacht dat het mogelijk was me zo te voelen over mezelf (over wie ik ben als persoon en over hoe ik eruit zie), dus dit vind dit het allerbeste van 2013!

En: 2013 is nog niet helemaal voorbij, nog meer geweldige herinneringen kunnen nog gemaakt worden!

Ik had niet verwacht dat deze post zo lang zou worden, maar ik vind elk woord dat ik geschreven heb belangrijk! Het is een beetje een ander soort blogpost, een die je denk ik niet zo snel verwacht hier. Maar dit is ook een deel van mij (het deel dat houdt van schrijven en praten over het leven), en iets wat ik wilde delen met jullie. Nu ben ik gelijk ook erg benieuwd: hoe heb jij dit jaar ervaren?

xoxo2

TAGS:

«
»

27 reacties op “Personal: some words on 2013”

 1. Michelle schreef:

  Voor mij ook niet zo’n positief jaar helaas en aankomend jaar begint helaas ook slecht. Xx

 2. Josianne schreef:

  Vervelend dat dit jaar niet helemaal ging zoals je gehoopt had, maar er zijn ook een hoop positieve dingen gebeurd, en dat is misschien nog wel veel belangrijker! Zorg dat die laatste dagen geweldig zijn, en 2014 wordt gewoon een stuk beter!

 3. Charlotte schreef:

  Toch hele mooie positieve dingen! Zwemmen met dolfijnen is geweldig! 2013 was voor mij een verschrikkelijk klote jaar want ik ben 2 maanden geleden mijn allerliefste papa verloren die plotseling was overleden… Niks maakt dit jaar nog goed :(

 4. Dionne schreef:

  Wat een leuke foto’s!

 5. Nieke schreef:

  Het sneeuwt, haha leuk! Minder dat je jaar niet helemaal zo als verwacht was. :( Uit eindelijk komt het helemaal goed, en je blog is toch ook zeker een succes puntje van 2013? Hopelijk komt alles goed en kan je gewoon afstuderen in 2014! Gelukkig is je zelfvertrouwen wel een stuk beter, dat helpt al een hoop. Mijn jaar was eng en nieuw. Verhuist naar een ander land, afgestudeerd, samen gaan wonen met mijn vriend, mijn eerste echte baan… Bijzonder maar ook erg leuk!

  • Alyssa schreef:

   You’re right, mijn blog is zeker ook een positief punt dit jaar! :) Veel nieuwe dingen voor jou inderdaad, spannend! En heel leuk!

 6. SanneWierda schreef:

  Wat fijn dat je toch zo positief kunt blijven! Ik heb ook een beetje een muh-jaar gehad. Afgestudeerd, dat wel, maar het ging niet zo soepel en nu zonder baan. Hopelijk wordt 2014 beter!

 7. Laura schreef:

  Goed dat je positief blijft, ondanks dat het jaar wat tegenviel. Komend jaar kan alleen maar beter worden, het komt vast goed :) En je bent natuurlijk helemaal geen failure als je je diploma nog niet hebt!

 8. Emma schreef:

  Je woorden komen me bekend voor, ik herken het. Bijzonder om te lezen dat hierboven nog meer mensen reageren die dit herkennen. Ik vraag me wel eens af of het aan ons mensen ligt, dat we tegenwoordig te hoge eisen stellen aan ons leven. Ook mijn jaar was bluh, het ging lichamelijk slecht met me waardoor ik mijn doelen niet kon behalen. Ik ben daar best wel veel verdrietig over geweest, maar als ik terug denk aan mijn jaar zaten er toch ook wel veel fijne dingen in, heb ik toch andere dingen bereikt en dan kan ik het bluh-gevoel beter naast me neer leggen. Hopelijk is 2014 voor jou een beter jaar waarin je je doelen kunt behalen!

  • Alyssa schreef:

   Ja, daar denk ik ook wel eens over na… ik denk dat het best iets van de mens van tegenwoordig kan zijn! Gelukkig kun je terugdenken aan het jaar en er de fijne dingen uithalen :) Dankjewel, hopelijk hetzelfde voor jou!

 9. Eva schreef:

  Wat naar dat niet alles verliep zoals je wilde en vrienden verliezen is altijd zwaar. Toch goed dat je positief blijft. Weet zeker dat 2014 jou jaar wordt ;) xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 10. Wat naar dat veel dingen niet liepen zoals je het wilde ! hoop dat 2014 jou jaar word x x http://www.sistersandsisters.com

 11. Kimberly schreef:

  Jammer zeg dat je jaar minder was dan dat je eigenlijk wilde, maar zwemmen met dolfijnen, meer zelfvertrouwen krijgen en toch een hele lieve vriendin erbij hebben gekregen is al wel heel positief! Ik hoop dat 2014 een jaar word die je je hele leven bij zal blijven <3

 12. annouska schreef:

  Wat heerlijk om te zien dat er naast zoveel mindere punten ook zoveel mooie punten zijn. Het lijkt me heel moeilijk om je beste vriendin te verliezen en twee goede vrienden naar het buitenland te zien te vertrekken, maar gelukkig stond er zoveel moois tegenover. Laat 2014 maar beginnen en dan kunnen voorruit kijken naar een heel jaar vol nieuwe dingen en gebeurtenissen.

 13. Anna schreef:

  Mooie post, fijn voor jezelf om een jaar te evalueren! Ik heb de afgelopen tijd gemerkt dat zelfvertrouwen de basis is voor alles, dus als ik jou was zou ik heeeel blij en trots daarop zijn!
  Ik ben dat in ieder geval wel :) Geniet van de komende weken xxx

 14. Daniëlle schreef:

  Het is goed om positief te blijven inderdaad! En zoals je zegt, die dingen die je voor ogen had zijn misschien nu niet meant to be, maar dat betekent niet dat je ze moet opgeven. Leuk om een keer zoiets persoonlijks te lezen! :)

 15. Jammer dat het jaar niet alles heeft gebracht wat je hoopte, maar fijn dat er ook veel positieve dingen zijn gebeurd! Everything happens for a reason!

 16. Ik kijk ook uit naar 2014, een frisse start. Ik ben ook vrienden kwijt geraakt en ik kreeg het nieuws dat ik een van de belangrijkste personen uit mijn leven over niet al te lange tijd ga verliezen. Ook a lot to handle. Maar uiteraard zijn er ook goede dingen gebeurd. Met mijn lieve vriend en mij gaat het beter dan ooit te voren. Ik kreeg er twee lieve poezenvriendjes bij en begon een project met een goede vriendin waar ik elke dag opnieuw energie uit haal. In 2014 ga ik niet wanhopig doorzoeken naar werk, maar ga ik mijn eigen werk maken! En ik ga mijn rijbewijs halen (brrr, eng). En ik ga zoveel mogelijk lol maken. Ja, laat 2014 maar komen!

  • Alyssa schreef:

   Oh bah, dat is inderdaad a lot to handle! :( Gelukkig zijn er ook goede dingen ja! Eigen werk maken vind ik heel goed klinken, ik ga daar ook aan werken. Inderdaad: laat 2014 maar komen :)

 17. Annebelle schreef:

  Klinkt als toch een boel positieve punten ook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.