Oh yellow orchid, I’ll take care of you
11 aug 2011 / Dagelijks leven

Ik heb weer een plant in huis. Een levende plant zelfs (of eigenlijk bloem). De vorige keer dat ik dat had (dat was deze hyacint) ging ik vol goede moed de “uitdaging” aan: de hyacint laten bloeien en vooral laten leven. Helaas kwam dit avontuur na een veel te korte tijd (een paar weken, ik weet niet precies meer) al ten einde, de bloem was gestorven. Daarna heb ik het nog een keer aangedurfd met lavendel (die ik ergens had gekregen), maar helaas: ook die was na twee weken niet meer te redden. Nu kreeg ik laatst bij een gelegenheid (waar ik was voor m’n werk bij DW) een orchidee. Het eerste wat ik dacht: “oh jee, een echte, levende plant… help!!” Maar tot nu toe (een maand verder) leeft-ie nog! Nu ik er toch over nadenk… volgens mij moet ik ‘m weer eens water geven! Ga ik zo gelijk doen ;) Dit is de orchidee:

Makes a pretty picture, doesn’t it? We zullen zien hoe lang deze blijft leven! Iemand verstand van orchideeën? ;)

xoxo2

TAGS: ,

«
»

37 reacties op “Oh yellow orchid, I’ll take care of you”

 1. Laura schreef:

  Die bloemen zijn altijd zo moooi <3!

 2. Laura schreef:

  Oh, wauw, heel mooi! Ik heb geen verstand van orchideeën, sorry. :)

 3. Ilja schreef:

  Pretty pictures!

 4. patricia schreef:

  Mooie orchidee, toevallig benik net bezig een blogpost te schrijven over de orchidee want ik ben in een tuin geweest waar ze uitleg gaven dus vandaag of morgen kan je het lezen op mijn blog

  Succes ermee

 5. Masha schreef:

  Mooi plant! Ook mooie foto’s!

 6. marcella schreef:

  Orchids are so gorgeous

 7. Angelina schreef:

  Mooie foto’s!!

  Oh en als die dood is moet je hem tot zover afknippen (weet niet hoever, kan je vast wel ergens vinden, anders vraag ik het wel even haha!) en dan groeit die zo weer! ;)

 8. Esmay schreef:

  Mooie foto’s!
  Schattig kleurtje heeft de bloem ook!

 9. Chezzelia schreef:

  Leuke en mooie foto’s.. al ben ik zelf niet zo’n fan van de plant zelf. Ik ben meer een zonnebloem persoon :P, en die blijven ook niet te lang haha

 10. Petra schreef:

  Mijn moeder is gek van orchideeën. Volgens mij geeft ze ze 1 keer per week water en je moet ze niet in te veel zonlicht zetten. Als ik eraan denk zal ik het eens aan d’r vragen, orchideeën zijn moeilijke planten ;)

 11. Anna schreef:

  Wat een mooie bloem! Toevallig, orchideeën zijn mijn favorieten! Zelf heb ik er ook eentje gehad, ik moest de grond gewoon vochtig houden.

 12. Kinga schreef:

  Succes! Ook een leuk kleurtje (:

 13. Marlous schreef:

  Wauw mooi! De orchidee (de witte dan wel) is mijn lievelingsbloem, wij hebben hem ook standaard in huis. Ik ben in thailand ooit op een orchideeën kwekerij geweest en dat was ZO mooi haha al die kleuren.. ik denk dat ik later een orchideeën tuin wil (al zal dat lastig zijn met die Nederlandse temperaturen..)

  Oh en even iets anders: ik heb je getagged in mijn lijstje met 10 favoriete blogs: http://lastdaysofspring.blogspot.com/2011/08/tag-10-favorite-blogs.html
  Ik hoooop dat je het lijstje wil overnemen zodat we nog meer leuke blogs kunnen ontdekken :)

 14. Nadia schreef:

  Ik heb er geen verstand van, maar het zijn wel mooie bloemen!

 15. Sabine schreef:

  Da’s een mooie! Wij hebben hier in huis ook aardig wat orchideeën, mijn stiefvader is er gek op en weet ook precies hoe je ze moet verzorgen en zo. Ik weet alleen dat ze relatief weinig water nodig hebben, en als ze water nodig hebben laat mijn stiefvader ze in de gootsteen even “weken” in lauw water!

 16. Kimberley schreef:

  Ik vind de orchidee de mooiste bloem, makkelijk om te verzorgen, maar ik ga het niet vaak aan. Bij mij sterven bloemen bij bosjes, haha. Ik schijn niet de gave te hebben om bloemen in leven te houden, heel jammer.

 17. Jennifer schreef:

  Ik wil ook een orchidee op m’n kamer! Ik vind die bloemen echt zo mooi en ik zit er altijd tegen aan te kijken op ’t werk. Ik wil dan liever een paarse, ben niet zo fan van roze en omdat eigenlijk alles wit en zwart is, wil ik een beetje kleur aanbrengen. Mooie foto’s!

 18. Mooie fotos! je hebt talent :) En ik heb geen idee hoe je ze verzorgt! de moeder van mijn vriend heeft er heel veel, en toch zou ik het niet weten! shame on me! x

 19. Marijke schreef:

  Echt een van mijn favorieten planten/bloemen, whatever :)

 20. Joyce schreef:

  Wat een prachtige orchidee! Misschien helpt het om hem elke dag op de foto te zetten?

 21. Nienke schreef:

  Orchideeën zijn zeker mooie planten. Ik werk in een bloemenwinkel, wel als bijbaantje. Mijn moeder (die er ook werkt) zegt altijd dat je ze 1x per week een klein beetje water moet geven, en als de bloemen uitvallen komen deze vaak na een tijdje weer terug, dat zie je als hij weer knoppen gaat aanmaken..
  Veel succes ermee! xx

 22. Petra schreef:

  Mijn moeder zegt:
  1 keer in de water is goed, klein beetje. 1 keer in de maand water met voeding geven (voeding hebben ze bij de supermarkt, speciaal voor de orchidee). That’s it!
  Als het uitgebloeid is, afknippen bij de eerstvolgende zijscheutje (? een soort blaadje die om de tak heen zit..) dan heb je kans dat hij weer bloeit. Het is zeker de moeite waard hem niet weg te gooien als hij uitgebloeid is, je kan hem vaak opnieuw in bloei krijgen.

 23. Ilse schreef:

  Ik heb er ook een gehad maar ik ben zo’n doos om vergeten water te geven haha. De bloemen vielen eraf en mijn moeder heeft ‘m weggegooid.. Maar ik lees hier dus dat dat niet hoeft en hij weer opnieuw kan bloeien! Veel succes ermee haha.

 24. Sharon schreef:

  Heel mooi! Wij hebben volgens mij roze hier in de woonkamer!

 25. Eline schreef:

  Heel weinig water geven ;)

 26. Liesbeth schreef:

  Vroeger had ik een échte hekel aan orchideeën, maar tegenwoordig begin ik ze mooier en mooier te vinden… :)

 27. eva schreef:

  mooi! ik heb een felblauwe en het is mijn favo bloem! 1x per week pot onderdompelen in lauw water, goed laten uitlekken en dan moet het goed komen ;)

 28. Jolien schreef:

  Mijn orchidee staat ook weer in bloei! Hij was ook een beetje dood gegaan door het reizen op de bus (naar de fotostudio).

 29. Harmke schreef:

  Wauw, prachtige bloemen!

 30. forrthira schreef:

  Weinig (als in: niet teveel en niet vaak) water geven en niet in de volle zon plaatsen. Misschien dat dat zou kunnen werken ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.