Mijn eerste halve marathon: nog één maand!?!
7 sep 2015 / Hardlopen

Ik geloof het bijna niet, maar het is toch écht waar: over een maand (en twee dagen) is de halve marathon van Eindhoven. Dan al. Helaas al zo snel, want ik ben er nog helemaal niet klaar voor. Zo, het hoge woord is eruit; ik ben er niet klaar voor. De schuld daarvan geef ik het liefst aan mijn schenen, want door mijn scheenpijn heb ik niet goed kunnen trainen. Maar die pijn? Juist, die komt wel een beetje door mijzelf. Hoe dan? Overbelasting…

Toen ik net begon aan mijn halvemarathontraining, hield ik me supergoed aan mijn schema. Drie keer per week trainen: een tempoloopje, een intervaltraining en een lange (langzame) duurloop. Dit hield ik precies drie weken vol en toen ging het mis. Waarom? Voordat ik aan mijn trainingsschema begon liep ik gemiddeld 2 keer per week hard, en eigenlijk nooit veel langer dan 7-8 km. Ik kán wel 10 km lopen, maar dat deed ik vooral bij wedstrijden, en dus maar één keer (of minder zelfs) per maand.

collage2

Het schema was waarschijnlijk dus iets te heftig voor mij. Tenminste, ik denk dat dat de reden is. Intervaltrainingen deed ik ook echt nóóit, lange duurlopen ook niet. Ach, weet je? Ik kan nu wel urenlang analyseren waar mijn scheenpijn door komt, maar daar los ik het niet mee op natuurlijk. Het zal overbelasting zijn geweest, dus ik ging rustiger aan doen. Doe ik nog steeds, want de pijn is nog niet volledig weg. Waar het op neer komt: ik loop nu zo’n twee keer per week en maar maximaal 5 km.

Het verschilt echt per keer hoe goed het gaat, dus er valt geen touw aan vast te knopen… waarom heb ik soms wel pijn, soms helemaal niet en soms maar een klein beetje? Zo irritant! Gelukkig kan ik nog steeds heel erg genieten van hardlopen, want mijn liefde voor de sport is onvoorwaardelijk. Ik ga NOOIT opgeven, dat is duidelijk. Hoe kort ik ook loop, elke kilometer telt en zelfs al zet ik maar 100 stappen, ik geniet er van.

Van meerdere mensen kreeg ik het advies compressiesokken te proberen. Daarom deed ik er wat onderzoek naar en bestelde ik een mooi zwart met felgeel paar van Nike. Ik heb veel positieve verhalen gelezen over compressiesokken, vooral in combinatie met scheenpijn. Als het goed is krijg ik ze woensdag binnen. Ik ben zo benieuwd! Ik hou jullie op de hoogte!

En die halve marathon? Stiekem denk ik al dat ik ‘m niet kan lopen, maar ik blijf gewoon zo veel als mogelijk trainen! I’m never giving up the hope.

xoxo2

«
»

4 reacties op “Mijn eerste halve marathon: nog één maand!?!”

 1. Nesrin schreef:

  Stay positive!!! Ik hoop dat je de halve marathon wel helemaal kunt uitlopen en ik hoop dat je je hierna ook lekker en goed voelt en niet nog meer last van je schenen gaat krijgen.

  Spannend Alyssa!

 2. Joëlle schreef:

  Balen Alyssa… Maar zolang je blessure nog steeds op de loer ligt zou ik inderdaad rustig aan blijven doen met opbouwen. Zodra je weer makkelijk 20-25 km in de week loopt (2x minimaal 5K en 1x 10) kun je dan weer zo’n schema oppakken. Je zou ook eens kunnen kijken of zooltjes of andere hardloopschoenen kunnen helpen! Analyse bij de hardloopwinkel is sowieso gratis en ook het eerste consult bij een sportarts wordt bijna altijd vergoed!

 3. Linda schreef:

  Ahh, wat jammer dat de halve marathon er waarschijnlijk niet in zit. Bij mij is het ook nog even de vraag. Ik heb al twee weken last van mijn knie :( Veel succes met opbouwen!

 4. Marjolein schreef:

  Wat balen dat het schema (waarschijnlijk) niet zo geschikt was voor jou en dat je daardoor nu zo’n last hebt van pijn! Ik hoop dat de compressiesokken je gaan helpen :) Veel succes in ieder geval.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.