Malaysia Diaries: 10/2 – 12/2 Shopping, Chinatown & Central Market
17 feb 2015 / Maleisië, Reizen

Inmiddels heb ik alweer 1,5 week hier in Maleisië doorgebracht, wat betekent dat ik nog één week te gaan heb. Genieten! Er is alweer een week voorbij gegaan zonder geblogd te hebben, dus bij deze een (foto)dagboekje van vorige week!

Dinsdag 10 februari

KL 10

Dinsdag was een héérlijk relaxed dagje. Nu moet ik zeggen dat elke dag hier wel heerlijk is ;-) Ik heb het gewoon lekker rustig aan gedaan, ben niet echt op pad geweest. Ik ontbeet met verse ananas en een kiwi en at even later wat rijstwafels met tomaat en een beetje peper. Toegegeven, niet heel erg lekker, maar het was even de enige optie. Ik zocht tijdens het ontbijt wat dingetjes op die nog graag wil zien/doen in Kuala Lumpur.

Toen was het tijd om me goed in te smeren en bij het zwembad te gaan liggen. Zwaar leven hoor ;-) Ik heb ongeveer een uurtje in de zon gelegen en toen vond ik het toch wel erg warm worden… en mijn maag vroeg me inmiddels weer om eten, dus daar moest ook wat aan gedaan worden. Ik ben naar de supermarkt gelopen en haalde daar sushi. Yummm! Tegen het eind van de middag deed ik een dutje en zo trof S. mij dus slapend aan toen hij thuiskwam. ’s Avonds zijn we wat gaan eten in Bangsar Village (loopafstand van het hotel); rijst met sausje en groenten op een bananenblad. Supertof én heel lekker!

Woensdag 11 februari

KL 11

Op woensdag was het tijd voor shoppen! Eerst ontbeet ik met fruit (gele watermeloen!) en rijstwafels met “Guac-a-hummus” (haha), tomaat, peper en zout. Vanaf het hotel pakte ik een taxi (het meeste doe je hier met de taxi trouwens) richting de Mid Valley shopping mall. Na zo’n 5 minuten in de taxi was ik er al. Wauw, wat een SUPER grote mall. Het is ook één van de grootste in Maleisië. Ik kon op elk punt waar ik stond echt zo veel richtingen op dat ik niet wist waar ik moest beginnen, haha.

Uiteindelijk is het enige wat ik heb gekocht een mooi donkergroen jurkje bij Forever 21. Tegen lunchtijd ging ik op zoek naar een eettentje… niet moeilijk zou je zeggen, want er zitten er natuurlijk superveel. Maar toch, als vegetariër was het wat lastiger! En ik wilde steeds als ik een mogelijk zag toch nog even verder kijken; zoveel te zien! Uiteindelijk at ik bij een pizzatentje. Pizza is altijd goed! ’s Avonds zijn S. en ik gaan eten bij een Thais restaurantje, waar ik een gerecht at met gewokte groenten en tofu. Ik heb nog nooit zúlke lekkere broccoli gegeten!! Als toetje aten we fried banana met ijs, ook heel lekker.

Donderdag 12 februari

KL 12

Donderdag stond eigenlijk weer in het teken van shoppen… maar dan net even wat anders! Geen shopping mall deze keer, maar de Central Market van Kuala Lumpur. Het is een groot lichtblauw gebouw, waarin allerlei kleine winkeltjes en kraampjes te vinden zijn met veel verschillende spulletjes. Ook veel souvenirs; het is natuurlijk ook gewoon een toeristische attractie. Ik kocht er een sneeuwbolletje voor in mijn verzameling (die ik drie jaar geleden begon)! Naast het gebouw stond ook nog een aantal kraampjes, waar ik een doosje Putu bambu kocht voor 3 RM (= ongeveer 0,75 cent). Het is een zoete snack, gemaakt van rijstmeel, tapiocameel, palmsuiker, kokos en ‘pandan flavour’ (zo stond het bij het kraampje erbij). Ik vond het erg lekker!

Er stond ook een kraampje waar ze kokoswater verkochten (mijn favoriet!), dus dat ging ik natuurlijk halen! Eenmaal in de rij, ontstond er een ophef achter mij; ik denk dat iemand iets had gestolen ofzo, want een aantal mannen renden achter een andere jongen aan. Het ging er nogal heftig aan toen, dus ik ging er maar vandoor! Ik ben richting China Town/Petaling Street gelopen, daar heb ik even rondgelopen, waarna ik toch weer terug naar het kokoswaterkraampje ben gelopen. Tja, ik wilde het graag! Na nog een rondje in de buurt te hebben gelopen pakte ik een taxi terug naar het appartement.

’s Avonds ben ik met een vriendin – zij zit hier ook voor haar werk – mee geweest naar de gym, voor een lesje Body Attack. Ik kende het nog niet, maar het leek me na het zien van een filmpje vrij heftig, haha. Het was uiteindelijk hartstikke leuk!! En ik kon het prima volhouden, al was het wel zweten geblazen, pfoe! We hebben ook nog even armspieren getraind, oh my, die moet ik echt vaker trainen… ik heb geen kracht, haha! Ik heb meteen besloten me als ik terug ben in te schrijven bij een sportschool, eentje waar ik ook Body Attack-lessen kan volgen!

Tot zover dit weekverslagje! Het (Valentijns-)weekend bracht ik samen met S. door op het Maleisische eiland Langkawi. Zo heerlijk! Ik maakte daar een heleboel foto’s, zowel van het prachtige strand als van de Mangrove-tour die we daar deden. Stay tuned!

xoxo2

«
»

10 reacties op “Malaysia Diaries: 10/2 – 12/2 Shopping, Chinatown & Central Market”

 1. Frauke schreef:

  Waaauw die foto’s, ik smelt echt helemaal. Zooo mooi dat het daar is, en dat weertje. Jaloers! Geniet er nog maar heel erg van! X

 2. Linda schreef:

  Ohh wat een heerlijk zomers weertje! Het ziet er echt geweldig uit op de foto’s. Veel plezier nog daar! :-)

 3. Bente schreef:

  Wat lekker dat je nog een hele week in het vooruitzicht hebt! Geniet ervan :)

 4. Wat een mooie foto’s! Leuk zeg, ik ga in de zomer naar KL, dus heb er dankzij jouw stuk al heeeeel veel zin in ;)!

 5. Enjoy, zou ik zo zeggen!

 6. dita schreef:

  Wauw! Mooie foto’s! :)

 7. Suuz schreef:

  prachtige foto’s! heeeeeel veel plezier nog!!!

 8. Ilse schreef:

  Wauw, wat een prachtige foto’s! Geniet van je komende week!

 9. Yamina schreef:

  Wat ontzettend gaaf! De volgende keer ga ik mee, al is het maar om je tassen vast te houden of om je hardloopbuddy te zijn ;).
  Geniet nog even van elkaar!

 10. Danielle schreef:

  Zoveel foto’s, zoveel belevenissen! <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.