Life update: a big relief, coding + live music
4 nov 2013 / Dagelijks leven

Voor mijn gevoel heb ik al in geen weken meer geblogd – ook al bewijst mijn blog het tegendeel! Ik vind dat het weer eens tijd is voor een update uit Het Dagelijkse Leven Van… oftewel: een nieuwe life update.

Afstudeerstress

Ik had natuurlijk een hele belangrijke reden voor de afwezigheid op mijn blog: mijn afstudeerscriptie. Brrr, ik krijg inmiddels de kriebels van dat woord zeg. Vanaf vandaag kan ik weer (even) gerust ademhalen en relaxen, want hij is af én ik lever mijn scriptie vandaag officieel in! Dan is het afwachten op de beoordeling, en daarna gaat de website die ik maakte voor mijn afstuderen live… spannend!

’s Nachts coderen

Ik ben een echt nachtmens: vanaf ’s avonds lijk ik met elk uur meer geïnspireerd te raken. Niet erg praktisch, maar ik heb er tijdens mijn afstudeerproject volop gebruik van gemaakt! Omdat ik overdag niet per se ergens hoefde te zijn, kon ik mooi ’s nachts achter mijn laptop kruipen en de tijd even vergeten. Volgens mij is mijn volledige afstudeerwebsite na twaalven gemaakt, haha. WordPress-codes lijken in het donker ineens niet meer onmogelijk & anders vind ik een oplossing in no time. Ditzelfde geldt voor het maken van mijn nieuwe blogdesign, waar je – obviously – op dit moment naar kijkt! Gebaseerd op een standaardthema van WP, maar helemaal naar eigen smaak aangepast. Ik maak eindelijk gebruik van widgets, hoe awesome. Geheugenopfrisser: zo zag de vorige layout eruit.

Live-muziek

Als afsluiter van deze post wilde ik nog even wat schrijven over de twee concerten waar ik in de afgelopen weken bij was: Editors en Biffy ClyroBeide bands had ik al eens eerder gezien, toevallig beide als voorprogramma van Muse (in 2010 en dit jaar). Ze waren allebei heel erg goed live! Maar toch ben ik (denk ik, ik twijfel!) het meest enthousiast over Biffy Clyro. Wie weet komt dat doordat het optreden niet in een gigantisch stadion was, maar in een kleiner poppodium (013 in Tilburg) – ik vond de sfeer daar heel fijn!

En verder?

ben ik nog steeds op zoek naar een (fulltime) baan •  mis ik het hebben van een (eigen) camera, hopelijk kan ik binnenkort een nieuwe kopen! • ben ik verliefd op dit nummer van Biffy Clyro • moet ik hoognodig weer goed gaan sporten • heb ik een kleine crush op dit Once Upon A Time-karakter.

xoxo2

«
»

25 reacties op “Life update: a big relief, coding + live music”

 1. Bychristiana schreef:

  Wat heerlijk dat het af is! Even tot rust komen nu;-)

 2. Nikki schreef:

  Hoop dat je een hele mooie beoordeling krijgt!

 3. Marloes schreef:

  Fijn dat je even tot rust kan komen nu! Je nieuwe design ziet er goed uit!

 4. Josianne schreef:

  Zo ontzettend fijn dat het af is! Ik kan me nog wel herinneren dat ik hem inleverde, ik was daarna zo ontzettend moe haha.

 5. martina schreef:

  je hebt een mooie nette site!

 6. Joyce schreef:

  Wat fijn dat je scriptie af is! En je lay-out is mooi geworden :)

 7. Mylène schreef:

  Ooh, wat fijn dat je afstudeerscriptie af is. Toch wel even een spannend moment, maar ook een enorme opluchting.

 8. Romee schreef:

  Heeel mooi!! Fijn om te lezen, omdat het een rustige en overzichtelijke lay-out is :) top!
  En wat betreft nachtelijke inspiratie.. ik ken het!

 9. Daniëlle schreef:

  Fijn dat het af is! En ik vind je lay-out prachtig!

 10. Nieke schreef:

  Super fijn dat je afstudeerscriptie eindelijk af is, zo fijn! Ik weet hoe het voelt, wat een opluchting was dat. En je layout is heel mooi, clean en heel overzichtelijk.

 11. Anke schreef:

  Haha, ja ook ik herken dat ’s nachts werken, mijn scriptie was uiteindelijk om 5.15 ’s ochtends af ;p Maar spannend, hoop dat je een goede beoordeling krijgt!!

 12. Charlotte schreef:

  Fijn dat je klaar bent met je scriptie! :)
  Ik ben benieuwd naar de site.

 13. Sarah schreef:

  Dat is zo’n goed gevoel als je eindelijk klaar bent met een scriptie! Meteen een kilo gewicht van je schouders die afvalt. Ik heb dit weekend ook Editors live gezien! Ik wou ze al sinds 2008 eens in concert zien, maar heb nooit tickets kunnen krijgen of de festivals waar ze speelden waren uitverkocht. Ik ben ontzettend blij dat ik er bij was! En ik vind je nieuwe layout erg mooi, heel overzichtelijk :D

 14. Masha schreef:

  O mijn hemel. Hook *zwijmelogen*. Geintje, gefeliciteerd met het inleveren van je afstudeerproject!

 15. Lenneke schreef:

  Vind je nieuwe lay-out mooi! En ik hoop dat je een goede beoordeling voor je scriptie krijgt :-)

 16. Anja schreef:

  Wat fijn dat je scriptie af is! Je blog lay-out ziet er goed uit!

 17. Natalina schreef:

  Eeeeeeen adem uit! Heerlijk gevoel, niet? Kan niet wachten totdat ik dat over 2 weken ook kan doen. Ook hier in Oslo zijn de laatste weken nogal stressfull.

  Succes met de beoordeling, komt vast meer dan goed!

  Ik heb trouwens een tag op mijn blog, heb je erin ge-tagd, hoop dat je het leuk vind en tijd hebt om mee te doen! :D

  Scandinavische groetjes, N.

 18. Wendy schreef:

  Fijn dat het af is en hopelijk met een goede beoordeling.

 19. annouska schreef:

  Oeh wachten op de uitslag lijkt me echt te frustrerend, weet je ongeveer hoe lang het duurt voor je wat hoort? Ik vind je layout trouwens weer super leuk!! :D

 20. LNNK schreef:

  Wat fijn dat je scriptie af is!
  Je nieuwe layout is mooi geworden. Widgets zijn best handig he ;-)

 21. Anne vdh schreef:

  Wat spannend dat je net je scriptie hebt ingeleverd, zal wel een hele hoop stress van je schouders zijn gevallen!:D
  Leuk dat je je layout zelf hebt gebasseerd op een template!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.