In de keuken: een nieuwe uitdaging
21 jul 2019 / In de keuken
Laatst was ik op zoek naar iets om te kijken op Netflix (wanneer ben ik dat niet?), toen ik de serie The Chef Show met Jon Favreau tegenkwam. Supertof, vooral als je ook de film Chef hebt gezien. (En voor de Marvel-fans: o.a. Tom Holland en Robert Downey Jr. zitten aan tafel in een van de afleveringen. Awesome.) Van het een kwam het ander, en ik raakte geïnspireerd. Ik kreeg zin om een film te kijken over koken, en zo kwam ik bij Julie & Julia terecht; een film die ik zo’n tien jaar geleden in de bioscoop zag. Omdat deze film gaat over een vrouw die kookt en daarover schrijft op een blog (heel kort door de bocht hoor, deze samenvatting), voelde ik de inspiratie aanwakkeren. Laat ik ook een ‘challenge’ voor mezelf verzinnen!

It all adds up:
  1. Ik wil graag meer bloggen.
  2. Ik wil vaker koken (als in: uitgebreid koken volgens een recept).
  3. Ik wil gevarieerder en gezonder eten.
  4. Er staan drie hele mooie kookboeken in mijn keuken.
  5. En niet te vergeten: ik houd van koken.
En wat wordt die challenge dan? Het wordt in ieder geval niet zoiets groots als 524 recepten in 365 dagen klaarmaken, maar ik wil op zijn minst over een tijdje kunnen zeggen dat ik alle recepten uit (een van) mijn kookboeken heb gemaakt. Dus nee, ik geef de challenge geen officiële naam, deadline of specifiek doel (saaai, I know, maar lekker veilig voor mezelf), maar ga wél lekker aan het koken! Het liefst 7 dagen per week, één recept per dag. Dit zijn de kookboeken die ik heb:
Uit het Bosh-kookboek heb ik inmiddels al een paar recepten geprobeerd, waarvan één een groot favoriet is geworden: de sticky shiitake mushrooms. Laat ik er bij dezen dan ook voor kiezen om in dit kookboek te beginnen. :-) Wish me luck (of gewoon veel plezier), en natuurlijk houd ik jullie op de hoogte!

«
»

Eén reactie op “In de keuken: een nieuwe uitdaging”

  1. Aleida schreef:

    Heel herkenbaar, ik heb ook voor mezelf als doel gesteld een indisch kookboek ooit uit te koken (zonder de tijdsdruk erop want dan raak je het plezier kwijt denk ik)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.