Ik heb (eindelijk) een bril!
22 aug 2018 / Dagelijks leven
Jaaaren geleden (oké 6 jaar) heb ik eens een keer mijn ogen laten meten, maar toen viel het zo mee dat ik niet aan de bril (of lenzen) hoefde. Fast forward een paar jaar en het begon me toch een beetje te storen dat ik van een afstandje gezichten niet meer duidelijk zag en borden amper meer kon lezen. Maar me being me deed ik er niks mee, want ogen laten meten en een bril nemen vond ik een te lastige stap (want: anxiety)… ik heb het echt heel lang uitgesteld, tot een maand geleden. Ik maakte een afspraak bij Ace & Tate, probeerde wat brillen en koos er eindelijk een uit. En wat ben ik er blij mee!

Het begon er eigenlijk mee dat ik eens voor de grap de bril van een vriend opzette. Blijkt dat hij ongeveer dezelfde sterkte heeft als ik, want wauw, wat zag de wereld er ineens goed en scherp uit. Dat was de zogenaamde druppel: ik ging nu écht mijn ogen laten meten. Ik heb mijn bril eigenlijk alleen nodig wanneer ik in de verte moet kijken, dus als ik naar buiten ga. Voor tv-kijken gebruik ik ‘m ook wel, want dan zie ik het toch beter dan gedacht. De conclusie: ik ben er superblij mee, en ik ben ook trots dat ik het eindelijk heb gedurfd. (Klinkt misschien als iets wat helemaal niet lastig is, maar voor mij was het dat dus wel.) Natuurlijk maakte ik wat foto’s van mezelf met bril op, zodat ik ‘m eens goed kan showen. ;-)
Mijn sterkte valt trouwens op zich wel mee (-0,75 aan beide ogen), maar de bril maakt toch echt heel veel verschil! Ik kan nu eindelijk weer gezichten van mensen zien als ik buiten ben en hoef niet meer belachelijk dicht bij bordjes te komen om te kunnen lezen wat erop staat. Zo fijn!

«
»

9 reacties op “Ik heb (eindelijk) een bril!”

 1. Shirley schreef:

  Hij staat je goed! En je mag ook trots zijn dat je die stap hebt gezet. Ik heb zelf -1,5 en -0,5. Ik draag mijn bril alleen in de auto en naar het theater of een presentatie (of iets in die trant). In het dagelijks leven heb ik geen last van mijn zicht, maar in sommige situaties is het handig (en veilig) om wel scherp te kunnen zien.

  • Alyssa schreef:

   Aw dankjewel! Ja precies, vooral voor autorijden is het zeker veilig inderdaad (al is dat bij mij nog niet van toepassingen want ik rij niet). Vind het nu al echt ideaal om een bril op te kunnen zetten tijdens presentaties/vergaderingen op werk, echt een verademing, haha.

 2. sammie schreef:

  Herkenbaar, dat wat je op afstand slecht ziet. Ik heb aan beide ogen -1 en vind het niet fijn zonder bril of lenzen, ik heb beide zodat ik kan afwisselen. Toch draag ik de bril het meest, gewoon makkelijk :) Hij staat je leuk!

 3. Bente schreef:

  Hahah herkenbaar, het opzetten van de bril van een vriend, en opeens de titels van boeken in de boekenkast kunnen lezen van een afstandje, was bij mij ook het duwtje in de rug op een afspraak te maken bij de opticien. Bij mij wel al weer een paar jaar geleden. En na een tijdje ben ik ook aan de lenzen gegaan, die vind ik veel fijner en mijn bril draag ik dan ook nog amper…

  Mooie bril heb je uitgekozen! :)

 4. Mei Qi schreef:

  Hij staat je super goed!! Ik heb eigenlijk ook een bril nodig, maar ik kan nog alles prima zien! Als ik slechter ga zien, dan laat ik mijn ogen weer eens meten haha :)

 5. Elisa schreef:

  Het staat je super goed, ik weet eigenlijk niet beter! Was 2 jaar toen ik er 1 kreeg… (zie dan ook met bril 80% en zonder 10%)

 6. Aleida schreef:

  Een bril is zo fijn, al is het maar een kleine afwijking. Ik zit ondertussen op -2,5 maar had hem toen de afwijking klein was al moeten nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.