Fotowandeling: een struik vol fascinerende beestjes
23 aug 2015 / Fotografie

Insecten zijn stom. Of eigenlijk moet ik dat beter verwoorden: ik vind insecten stom. Voor de meeste ben ik zelfs een beetje bang. Wespen bijvoorbeeld; als kind ben ik twee keer door een wesp gestoken en sindsdien raak ik een klein beetje in paniek wanneer er een in de buurt komt. Om nog maar niet te beginnen over spinnen, brrr. Maar als ik mijn camera in handen heb, verandert er iets: ik wil ze op de foto zetten en het liefst van zo dichtbij mogelijk.

Vorige week keek ik op een avond naar buiten en ik zag dat het licht prachtig was, goudkleurig. Op zo’n moment ren ik bijna naar buiten. Die avond hetzelfde. Met camera + macrolens (Tamron 90mm) in de hand stapte ik de deur uit; chasing the light. Per toeval liep ik (gelukkig niet letterlijk) tegen een struik vol beestjes aan. Vooral veel vliegende wezens: wespen (achteraf bleken dat maar zweefvliegen te zijn), hommels en bijen. En een enkele spin. Heaven voor de (natuur)fotograaf in mij! TLDR*; ik maakte foto’s van insecten. Bij deze:

026
027
019
015
018
023
012
011
016
005
033
034

xoxo2

* Too long, didn’t read. ;-)

TAGS: ,

«
»

9 reacties op “Fotowandeling: een struik vol fascinerende beestjes”

 1. Luna schreef:

  Wat een prachtige, scherpe foto’s! Ik vind insecten ook maar stom, maar foto’s ervan maken is altijd wel leuk.

 2. Waaauw, wat een práchtige foto’s! De vleugels van die zweefwesp zijn echt super bijzonder. En eigenlijk zijn die strontvliegjes toch wel mooi (hoe irritant ze ook zijn), zo van dichtbij. Ze hebben zo’n mooie kleur!

 3. Stephanie schreef:

  Wauw, wat een onwijs mooie foto’s!

 4. Amber schreef:

  Prachtige foto’s! Ik wil nog eens sparen voor een goede camera + macrolens (deze heb ik alvast bij m’n favorieten gezet), mijn oude Pentax heeft het wel een beetje gehad en het wieltje om dingen in te stellen werkt niet meer. :( Welke camera gebruik je? Mijn vader heeft een camera waar je de lens niet kunt vervangen, maar die wel goed is, alleen een nadeel bij echte macrofoto’s is dat je er met je camera bovenop moet zitten en ik denk niet dat die beestjes daar veel zin in hebben. :P

  • Alyssa schreef:

   Balen dat je camera het aan het opgeven is! :( Ik gebruik een Canon 60D :) Dat is inderdaad een nadeel bij zulk soort camera’s! (Al heb ik voor mijne ook een lens (een 28mm) die ook macrofoto’s kan maken, maar daarmee moet ik ook overal echt bovenop zitten, hihi.)

 5. Zef schreef:

  Wauw, super mooi! Ik heb mijn balkon volstaan met lavendel en andere bijvriendelijk-planten juist om ze aan het vliegen te houden.

 6. Suuz schreef:

  Wauw, wat een prachtige fotos!!!!

 7. yasmine schreef:

  Ooooh. Ik wil al heel lang een macrolens. Maar de prijs schrikt me wat af. Nu ik jouw foto’s zie begint het toch weer te kriebelen, misschien moet ik maar eens kijken naar tussenringen.

  • Alyssa schreef:

   Ze kunnen inderdaad erg prijzig zijn! Deze heb ik toevallig van iemand kunnen overnemen voor een superprijs. Tussenringen zijn ook een goede oplossing, of je zou eens kunnen kijken naar tweedehands lenzen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.