Even niet hardlopen
31 mrt 2016 / Hardlopen

Ik heb al bijna vier (4!!!) weken niet hardgelopen. Zo, het hoge woord is eruit. De laatste keer dat ik mijn hardloopoutfit aantrok was op 7 maart. Maar hoe komt dat dan? Tja. Mijn motivatie is een beetje verdwenen. Zelfs foto’s op Instagram motiveerden me niet meer, het liefst sloeg ik ze zelfs over. What’s wrong with me?!

Het begon met gebrek aan motivatie. Dat hele hardlopen zag ik even niet meer zitten. Die periodes van ‘wat minder lopen’ heb ik wel eens vaker gehad, elke hardloper wel, denk ik. Al heb ik volgens mij sinds ik echt regelmatig hardloop (oktober 2013) nooit langer dan twee weken de hardloopschoenen in de kast laten staan. Dit keer werd mijn hardlooploze periode verlengd door het feit dat mijn vriend en ik gingen verhuizen. Dat kost natuurlijk veel tijd en energie! En omdat ik toch al niet zo’n zin had om te gaan lopen, liet ik het hele hardlopen even varen. Misschien ken je het wel: hoe langer je niet loopt, hoe moeilijker het wordt om weer te gaan. Meestal is de stap naar buiten zetten het moeilijkste, maar nu trek ik zelfs mijn hardloopkleding niet aan. Ik plan niet om te gaan hardlopen. Het verste dat ik ben gekomen de laatste tijd is ’s ochtends in plaats van normale sokken hardloopsokken aan doen, haha. Onder het mom van ‘misschien vandaag ergens’. Waar wil ik nu heen met dit stukje? Nou, ik moet weer gaan hardlopen. Ik wíl weer gaan hardlopen. Want stoppen met hardlopen, dat nooit! Nu ik dit schrijf realiseer ik me pas echt hoe lang geleden het is. Ik heb tijd, ik heb geen last van een blessure, het weer is heerlijk en ja, ik mis het ook wel. Conclusie: gaan met die banaan. Als de motivatie nog niet komt, moet ik mezelf maar gaan dwingen volgens mij… ;-)

Hoe motiveer jij jezelf om te gaan hardlopen (of sporten)?

xoxo2

TAGS:

«
»

12 reacties op “Even niet hardlopen”

 1. Patricia schreef:

  Je hebt een wedstrijd te lopen! Hup naar buiten morgen. Geniet

  • Alyssa schreef:

   Haha yes dat is helemaal waar! Vandaag niet gegaan, maar ik heb met mezelf afgesproken dit weekend écht te gaan (genieten) :D

 2. Linda schreef:

  Het wordt dit weekend heerlijk weer. Het perfecte moment om het hardlopen weer lekker op te pakken! Ik merk aan mezelf dat ik veel meer motivatie heb nu het langer licht is en weer wat warmer wordt.

 3. Marjolein schreef:

  Ah super herkenbaar, want ik ben ook al meer dan een maand niet geweest. Eerst geen zin, toen druk, toen ziek… Maar ik moet zeggen dat het nu toch wel weer begint te kriebelen :) dus inderdaad, jezelf de deur uit duwen helpt vast, zeker met dit lekkere weer.

 4. Bography schreef:

  Herkenbaar, ik ben ook al 2 weekjes niet meer geweest. Maar nu het straks wat lekker weer wordt buiten, kun je lekker in je t-shirtje gaan hardlopen, dan komt die motivatie wel weer :) Of misschien nieuwe doelen opstellen? Succes !

 5. Dhini schreef:

  Ik wil ook hardlopen, alleen durf ik niet in eentje.
  Misschien als mooi weer is en in het weekend kan ik met Djess samen. Dj met de fiets en ik hardlopen :D

 6. Luna schreef:

  Succes! Je moet inderdaad gewoon gaan met die banaan haha. Ik heb in maart ook twee weken niet gelopen maar dat was vanwege een blessure.. liefs!

 7. […] moet écht weer gaan hardlopen, daar schreef ik al over. Oeps, ik ben nog steeds niet geweest… maar geloof het of niet: vandaag ga ik. Online shoppen […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.