Copenhagen: 5 x food tips!
13 nov 2014 / In de keuken, Reizen

Voor ik vertrek naar Zuid-Korea (aah, zo spannend!), heb ik nog wat Kopenhagen-tips met jullie te delen! Zelden heb ik op reis zo lekker gegeten als tijdens mijn Kopenhagen-citytrip! Dat maakt zo’n trip gelijk nóg leuker, want I love food! En ook (juist!) als vegetariër kun je geweldig eten in Denemarken, het was in ieder geval niet moeilijk om vegetarische tentjes of vegetarische opties op het menu te vinden. Ideaal! In deze post wil ik 5 food tips uit Kopenhagen met jullie delen!

Bio Mio

biomio

Adres: Halmtorvet 19

Dit was bijna letterlijk het eerste restaurant waar we tegenaan liepen op onze eerste avond in Kopenhagen! Oké, we hadden het van tevoren al opgezocht, maar het zat uiteindelijk ook superdicht bij ons hotel, ideaal. De naam Bio Mio zegt het misschien al, maar deze tent is dus geheel biologisch. Sowieso is Kopenhagen/Denemarken heel erg biologisch, het is (bijna) logischer dan niet-bio.

Bio Mio was een food heaven, daar waren mijn vriend en ik het helemaal over eens. Het voorgerecht alleen al!! We bestelden een mandje brood met huisgemaakte hummus. Hemelse hummus en dat brood… allemaal verschillende soorten (zelfs gerookt brood) en állemaal HEERLIJK. Hoofdletter-waardig zelfs ;-) Als hoofdgerecht at ik een spaghettigerecht met véél groenten en cashewnoten, mijn vriend koos voor een vleesgerecht. We dronken er een heerlijk frisse huisgemaakte limonade bij. Ik zat propvol, maar toch moest ik nog een hapje van de cheesecake van mijn vriend nemen. Ohhh, hoe lekker! Conclusie: Bio Mio is een dikke aanrader! 

Café Norden

cafenorden

Adres: Østergade 61

Eén woord: BRUNCH. Dat moet je bij Café Norden doen! Zie je dat bord vol rechts op de foto hierboven? Daar is je reden! Brood, fruit, heerlijke zalmsalade, smoothie, kaas, pannenkoek met ahornsiroop… je krijgt het allemaal! Inclusief een (hele toffe) pot thee. Oh en niet te vergeten: een reuzegroot stuk overheerlijke chocoladecake. Het is redelijk prijzig, maar als je jezelf wilt verwennen (je bent het waard, toch ;-))… doen! Mijn vriend koos overigens voor een grote burger met nachos, sausjes, alles erop en eraan.

Ambrosia Yoga Restaurant

ambrosia

Adres: Nordre Fasanvej 230

Grappig detail: in dit restaurant moet je je schoenen uitdoen bij de ingang. Dit wisten wij niet en we werden er gelijk op gewezen door een medewerker: “Shoes off!”. Haha. Wel tof, lekker op je sokken eten. Dit “yoga restaurant” is een heel klein gezellig tentje, het zit eigenlijk in een soort appartement. Alles biologisch, vegetarisch en zelfs veganistisch. En het leuke was dat ze een buffet hadden, dus we hebben heerlijk van alles wat geprobeerd! Ze verkochten bij de kassa zelfs van die raw balletjes (zoiets als deze), die kon ik niet laten liggen natuurlijk ;-)

Rizraz

rizraz

Adres: St. Kannikestræde 19 

Ook hier hebben we weer genoten van een (vegetarisch) buffet! Het was wel de enige vegetarische optie, dus als je liever één gerecht wilt, is Rizraz misschien niks. Helaas voelde ik me die avond even helemaal niet lekker (misselijk), dus heb ik niet erg veel kunnen eten. Zo jammer, want het eten was heerlijk! Gelukkig heb ik er wel van genoten! Vegetarische spinazielasagne, hummus, heel veel groenten, pitabrood… jep, toffe tent.

Big Apple Juice Bar

bigapple

Adres: Kronprinsessegade 2

Juice Bar, leuker kan het niet worden als lunchplekje ;-) Niet voor een sapjes- en smoothiefan zoals ik, haha. Dit plekje kwamen we per toeval tegen toen we door de stad wandelden. Met beloftes als vegan sandwiches en verse sappen krijg je mij wel naar binnen! Mijn vriend en ik gingen allebei voor de veganistische sandwich, heerlijk vol met groenten, hummus en olijven. Ook de sapjes smaakten erg goed. Verder vond ik het tentje er ook heel gezellig uitzien, da’s zeker een plus!

Zoals ik al zei, Kopenhagen is erg gericht op biologisch (en gezond) leven. Tenminste, zo heb ik dat ervaren! Dat maakt de stad in mijn ogen nóg toffer! Kopenhagen staat in ieder geval hoog op mijn “deze stad ga ik nog eens bezoeken”-lijstje ;-)

xoxo2

«
»

12 reacties op “Copenhagen: 5 x food tips!”

 1. Frauke schreef:

  Ah echt heel leuk om te lezen (en mooie foto’s!). Zuid-Korea, wát cool. Ik denk dat ik je gewoon helemaal na ga apen wat tripjes betreft haha. In ieder geval wil ik nu heel graag naar Kopenhagen :D! X

 2. Yak Man schreef:

  so much foooood op een vroege ochtend. Omg Zuid-Korea :o. Ik ben jaloers op het eten die je daar kan eten, ik ga vanavond maar mijn restjes bibimbap eten, moet je ook eten en dan de hotstone versie! Ik krijg nu nog meer honger doordat ik nu aan Koreaanse streetfood denk, mss een tip eatyourkimchi op youtube hebben verschillende filmpjes over de restaurants in Seoul :)

 3. Dionne schreef:

  Ik krijg er honger van! Ziet er heerlijk uit!

 4. marloes schreef:

  Wauw, ziet er allemaal ontzettend goed uit zeg! Lekker!

 5. Jorien schreef:

  Kopenhagen lijkt me zo’n leuke stad! En deze adresjes lijken me erg fijn, het eten ziet er heerlijk uit!

 6. Hesteranne schreef:

  Het ziet er allemaal even prachtig uit! Vooral bij de eerste en laatste locatie zou ik wel iets willen eten :D

 7. Anke schreef:

  Zulke posts zijn stiekem nog leuker om te lezen als je zelf ook in de stad geweest bent! Brunch bij Cafe Norden inderdaad, yum! Op die andere plekken ben ik niet geweest, maar mocht je een keer terug gaan: decadent en high class diner bij Manfred & Vin (valt qua prijs heel erg mee trouwens! En er tegenover zit Relae, van dezelfde mensen maar dan met Michelinster ;)), pizzas bij het hippe Mother (wel enige wachttijd…), burgers bij Vesterbros en koffie/thee/juice en taart op iedere straathoek zo’n beetje hè, haha :)

 8. Heerlijk, Kopenhagen staat hoog op mn lijstje. En dit lijstje gaat dan ook zeker mee!

 9. Roos schreef:

  Het ziet er allemaal zo lekker uit! Wat lijkt het me leuk om daar een keertje heen te gaan :)

 10. Altijd fijn, citytrip food tips! Ik ga er eerst nog even niet heen, maar als ik wel ga, pak ik je tips erbij hoor!

 11. Danielle schreef:

  Oh hier krijg ik trek van, nomnomnomnom!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.