Ask me anything: the answers
12 nov 2012 / Curacao, Persoonlijk
Vanwaar je passie voor fotografie? Ik vind het geweldig om alle (mooie, leuke, bijzondere, aparte, dagelijkse) dingen op een mooie manier vast te leggen :) Waar zie je jezelf binnen 10 jaar? Dat vind ik altijd een lastige vraag, want dat toekomstbeeld van mij verandert nog wel eens ;) Over tien jaar heb ik een toffe baan, ben ik gezond en fit, woon ik in een grote stad, fotografeer ik er (nog meer) op los, heb ik een relatie (misschien ook wel een kind) en een mooi appartement. Waaraan ben je verslaafd? Verslaafd is een groot woord, maar ik moet bijna altijd wel muziek luisteren. Dus basically: ik ben verslaafd aan muziek. Nagellak (zowel het kopen van en het lakken van m’n nagels) kon ik tot voor kort ook nog wel een verslaving noemen, maar die bestaat eigenlijk niet meer sinds ik op Curaçao woon! Komt denk ik omdat ik hier maar een beperkt aantal lakjes heb, en m’n tijd nu aan andere dingen besteed.

Zou je wat over je stage kunnen vertellen? Wat doe je precies? Ik loop stage bij Dolphin Academy Curaçao, een bedrijf dat valt onder het Curaçao Sea Aquarium Park. Ik werk in de Photoshop en op de afdeling graphic design; ik maak veel foto’s en ontwerp onder andere posters en flyers! Wat is je favoriete film? Een film die ik altijd wel kan kijken is The Devil Wears Prada, dat vind ik zo’n toffe film. Verder zijn meerdere films favoriet: The Notebook, Pirates of the Caribbean en Pride & Prejudice. 100 miljard euro of een garantie om 150 jaar te leven? Dan kies ik voor het geld. Met de garantie om zo lang te leven komt (denk ik) niet de garantie dat je ook al die tijd gelukkig leeft, dus dan heb ik liever honderd miljard euro. Daar kan ik mijn kortere leven misschien wel gelukkiger mee maken!
Als je 1 land zou moeten kiezen die je naast Nederland alleen nog mag bezoeken, welk land zou dat zijn? Hele, hele moeilijke vraag! Ik ben eerlijk gezegd nog maar in weinig verschillende landen geweest in mijn leven… er zijn nog zoveel landen die ik nog wil bezoeken! Dan doe ik dat eerst, en maak ik dan een keuze ;) Welk merk en kleur nagellak zou jij de rest van je leven gebruiken om je nagels te lakken? Alle roodtinten die OPI maar te bieden heeft. Rood is voor mij een tijdloze en klassieke kleur en OPI heeft gewoon zulke goede kwaliteit! Wat zijn je favoriete plekken/steden (in NL en/of wereldwijd)? Ik hou allereerst van de stad waar ik woon(de): Delft. Niet te groot, maar wel echt een stad. En ik hou ervan omdat de meesten van mijn familie en vrienden er wonen, of er in de buurt wonen. Verder vind ik Londen en Berlijn beide supertoffe steden!
Wat is je all time favorite IKEA ontwerp/product? Mag ik maar één product noemen? ;) Dan ga ik voor de Expedit-kasten (zie hierboven!). Je kan er zoveel mee en ik vind ze er altijd heel gaaf uitzien in interieurs! Als je een paar schoenen mocht ontwerpen, wat voor schoenen zouden het worden en hoe zouden ze er uit zien? Zwarte sneakers met veters, met óf pailletten óf studs als versiersels. Hoe ben je erbij gekomen om te gaan bloggen en in hoeverre speelt bloggen nu een rol in jouw leven? Dat is inmiddels al zo lang geleden dat ik het bijna niet meer weet ;) Het was in 2004 dat ik begon met bloggen… ik was al een tijdje bezig met websites maken, en op een gegeven moment kwam ik (volgens mij) een blog op web-log.nl tegen en dacht ik: hee, dat wil ik ook! Zo is het begonnen ;) Bloggen speelt inmiddels wel een grote rol in mijn leven; bij veel dingen die ik doe bedenk ik of ik het kan bloggen of niet. En natuurlijk bij alle foto’s die ik maak gaat er door mijn hoofd “is dit blogwaardig?” en ideetjes voor blogposts bedenk ik overal!
Waarom heb je voor MIC gekozen? Ik wist nooit goed wat ik later wilde gaan doen, maar wel dat ik een voorliefde heb voor alles wat met ‘media’ te maken heeft; en dan vooral tijdschriften, boeken en internet. Op een dag kwam ik via via de studie Media, Informatie en Communicatie tegen en ik dacht gelijk: dit is iets voor mij. Aangezien ik geen duidelijke droombaan had (heb), trok het me aan dat dit een vrij brede studie is. Je leert echt van alles; je houdt je bezig met taal (♥), alle soorten media, het maken van websites, marketing, eindredactie, beeldredactie, schrijven :) En dat is waar ik naar op zoek was. Omdat je niet super persoonlijk blogt kwam het ineens best wel out of the blue dat je naar Curaçao zou gaan, maar liep je er al langer mee rond, was het echt een droom van je of had je meer zoiets van oh, dat is leuk laat ik eens kijken of het lukt om daar stage te gaan lopen? Heel eerlijk gezegd had ik een halfjaar geleden nóóit gedacht dat ik voor vijf maanden op Curaçao zou wonen en werken. Het kwam voor mij ook een beetje out of the blue ;) Ik heb wel altijd al een stage en/of studie in het buitenland willen doen, maar heb daar nooit serieus werk van gemaakt. Door omstandigheden (mijn relatie ging plotseling uit) realiseerde ik me dat nu de tijd was om het echt te doen. Ik wilde iets totaal anders en iets wat lekker ver weg was; ik kwam stagevacatures voor op Curaçao tegen en zo is het balletje gaan rollen! (Dit was allemaal 2 maanden voor ik vertrok) Wat mis je het meeste aan Nederland nu je weg bent? (Op je familie en vrienden na) Ik mis mijn fiets! Ik vind het altijd zo fijn om even de fiets te kunnen pakken als ik ergens heen ging. Of het openbaar vervoer, dat mis ik ook wel. En herfstkleding! Dat is stiekem gewoon mijn favoriete kleding; truien, lange broeken, sneakers, laarzen…
Hoe bevalt je leven tot nu toe daar in het buitenland? Het bevalt me goed! Ik vond het wel héél erg wennen… het heeft denk ik twee maanden geduurd voor ik echt helemaal gewend was. Ik ben denk ik gewoon niet zo snel met wennen aan nieuwe dingen :) Maar ik vind het hier leuk! Plus, het is een goede ervaring. Op welke leeftijd ben je begonnen met fotograferen? Toen ik 14 was en begon met bloggen, ben ik meer foto’s gaan maken. Maar me echt serieus wat meer verdiepen in fotografie en er (bijna) dagelijks mee bezig zijn, dat kwam toen ik 17 was. En als je straks weer thuis in Nederland bent, wat ga je dan het meeste missen in het buitenland? Dat het hier altijd lekker weer is en je zoveel buiten leeft! Plus het feit dat het hier ’s ochtends vroeg altijd al lekker licht is.

xoxo2

«
»

29 reacties op “Ask me anything: the answers”

 1. Ursha schreef:

  Nice post! If i understood right(i used google translate) you said you love the shelves from Ikea the most. Me too! They are so great, and cheap too! I love how you have them “styled”, have to buy those drawers :)

 2. Jennifer schreef:

  Vervolgvraag: Als je relatie niet uit zou zijn gegaan en je niet op zoek ging naar vacatures in het buitenland, maar je er zelfs een kreeg aangeboden, had je het dan alsnog gedaan en daarmee je vriend achtergelaten?

  Zit een beetje in zo’n situatie, mijn vriend heeft tijdens onze relatie al 9 mnd in het buitenland gewoond (om highschool te doen) en wil volgend studiejaar alweer, terwijl ik het ook nog wel zou willen, maar het idee om nu nog twee keer voor een behoorlijke tijd zonder hem te zitten breekt me echt. En iedereen zegt tegen me dat ik het gewoon moet doen en voor mezelf moet kiezen.

  Maar als ik jouw verhaal zo lees was jij ook niet tijdens je relatie vertrokken?

  • Alyssa schreef:

   Nee, dan had ik het eerlijk gezegd niet gedaan! Ik wilde altijd al wel naar het buitenland, maar toen ik nog een relatie had, had ik het toch niet gedaan.

   Wel een lastige situatie voor jou zeg! Ik zou het eerder wel doen omdat hij ook (nog) een keer gaat, maar als het betekent dat jullie nog twee keer zo lang zonder elkaar zijn… dat maakt het weer lastig! Ik hoop dat je eruit komt!

  • Yoor schreef:

   Ik zou echt naar het buitenland gaan :)

 3. Daniëlle schreef:

  Wat leuk om alle antwoorden te lezen!

 4. lisanneleeft schreef:

  Heel erg leuk om te lezen! Zo leren we je weer een beetje beter kennen :)
  En ooooh de foto’s zijn geweldig. Daar kan ik echt zo van genieten!

 5. Esmay schreef:

  Heel tof om te lezen dit! Nu zijn we nog Alyssa-rijker haha :)

 6. Alba schreef:

  Leuk om te lezen! Wat voor muziek luister je dan allemaal?

  • Alyssa schreef:

   Van alles door elkaar eigenlijk! Rock, pop, hiphop, r&b, dance :) Maar m’n all-time favoriete muziek is vooral rock(achtig) :)

 7. josianne schreef:

  Wat een leuke vragen zijn er gesteld! En je hebt er leuk antwoord op gegeven :) Wat fijn dat je het nu toch naar je zin hebt op Curacao, ik ben wel jaloers op je hoor, met dat lekkere weer!

 8. Jesdiny schreef:

  Wat een leuke vragen en antwoorden! Erg leuk om te lezen en wat meer over je te weten te komen :)

 9. Laura schreef:

  Wat een leuke lijst! :) Altijd interessant om meer over een blogger te weten te komen!

 10. Wendy schreef:

  Bij die vraag over schoenen ontwerpen, omschrijf je eigenlijk gewoon mijn laatst gewonnen sneakers. Zwart, met veters en pailletten. Grappig. En verder natuurlijk ook leuk om al je antwoorden te lezen.

 11. Masha schreef:

  Heel gaaf om nog wat dingen over je leven in Curaçao te horen, hele gave stage lijkt het me! En die expedit kasten zijn natuurlijk the best ;)

 12. Jolien schreef:

  Leuk om je antwoorden te lezen!

 13. Charlotte schreef:

  Superleuk allemaal!
  Zo leer ik je wat beter kennen Hihi ^^
  Die foto van die dolfijn is zo gaaf! Het lijkt me een hele mooie en leuke stage.
  Dat plaatje met dat muurtje is dat grote knip?
  liefs! xx

 14. Marjolein schreef:

  Leuk om te lezen en wat een gave foto’s zeg! Die dolfijnfoto is echt prachtig!

 15. Annouska schreef:

  Wat een leuke vragen. Zeker omdat ik je blog pas sinds kort lees is het leuk om wat meer achtergrond informatie te weten te komen.. Hoe lang duurt je stage eigenlijk nog?

 16. Bianca schreef:

  Je stage en locatie lijken me echt super!
  Ik heb toch spijt dat ik niet naar het buitenland ben gegaan.
  Ik mag nu fijn elke dag driekwartier reizen en achter een cumputer zitten op kantoor -__-‘

 17. Anke schreef:

  Leuk om de antwoorden te lezen! En goed antwoord op de IKEA vraag, haha. Die kasten vind ik ook altijd erg gaaf. En wat klinkt je stage leuk! MIC klinkt sowieso wel als een leuke studie, bijna jammer dat ik het niet kende toen ik een studie moest kiezen ;)

 18. Sanne schreef:

  Leuk om te lezen dat je ook in delft heb gewoond! Ik woon er nu ruim een jaar en ik vind het een geweldig stadje! Heerlijk! Leuke vragen & leuke antwoorden ;-).

 19. Mylène schreef:

  Leuke lijst! Ik vind het ook heel tof dat je nu daar bent. Wat lijkt me dat heerlijk. En de stage klinkt ook heel goed.

 20. Sabine schreef:

  Heel leuk om te lezen en eens wat meer over jou als persoon te weten te komen!

 21. Kimberly schreef:

  The Devil Wears Prada is zo’n leuke film! Leuk om meer over jou te weten te komen zo :)

 22. Quincy schreef:

  Leuk om zoiets wat meer over je weten komen! :-) Keep blogging.

 23. Indira schreef:

  Leuk om te lezen! Je foto’s van Curaçao blijf ik echt prachtig vinden. Leuk om ook te lezen hoe je daar terecht bent gekomen, en wat doe/deed jij een geweldige studie zeg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.