Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

Follow



Happy list
Fotograferen ♥ hardlopen ♥ (vegan) food ♥ lezen ♥ lijstjes ♥ pinguïns ♥ bokeh ♥ home ♥ schilderen ♥ The War On Drugs ♥ Muse ♥ Earl Grey-thee ♥ Murakami ♥ David Mitchell ♥ INFJ
(wat jij?)





Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


Categorieën



Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.


Recept: pita’s met zwarte bonensalade en muntyoghurt
8 sep 2015
001

Deze zwarte bonensalade heb ik in de afgelopen week al twee keer gemaakt; ik vind het zó lekker! Eén keer at ik ‘m met frietjes van zoete aardappel erbij, daarna maakte ik ‘m als vulling voor pitabroodjes. Heel erg geslaagd, ook in combinatie met een frisse (soja)yoghurtsaus met verse munt. Geloof me: dit is lekker. Daarom kan ik jullie het recept ook niet onthouden natuurlijk!

004
010
002

Dit heb je nodig (voor 2 porties):

Voor de salade

  • 1 groot blik zwarte bonen (uitlekgewicht 265 gram)
  • 2 tomaten
  • halve (rode) paprika
  • halve rode ui
  • halve avocado
  • verse koriander
  • sap van een halve limoen
  • peper & zout

Voor de saus

  • (soja)yoghurt, ongeveer 4 à 5 volle eetlepels
  • verse munt
003
008
007

Dit moet je doen:

  1. Leeg het blik zwarte bonen in een zeef en spoel de bonen goed af met water (tot het water dat uit de zeef komt helder is). Laat uitlekken terwijl je de rest klaarmaakt.
  2. Snijd de tomaten, rode ui, avocado en paprika in kleine blokjes. Haal bij de tomaten het vruchtvlees eruit. Gooi alles in een grote schaal.
  3. Zet nu alvast je pitabroodjes in de broodrooster (en vergeet deze niet aan te zetten!)
  4. Snijd zoveel koriander als je lekker vindt fijn en doe bij de rest in de schaal.
  5. Hierbij doe je het limoensap, voeg gelijk peper en zout naar smaak toe.
  6. Doe de zwarte bonen bij de mix en roer goed door elkaar.
  7. Voor de saus snijd je blaadjes van 3-4 takjes munt fijn, deze roer je door de (soja)yoghurt.
014
011
017

Tip: bewaar de andere helft van de avocado en rode ui samen in een bakje, zo blijven ze allebei nog een paar dagen goed! Je kunt ze ook (maar dan apart) in aluminiumfolie wikkelen en zo bewaren. 

xoxo2

«
»







© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy