Welcome home, lens!
9 aug 2011 / Fotografie
Ik schreef er gister al over: ik heb een nieuwe lens voor mijn camera gekocht! Een Sigma 28mm f/1.8 macro om precies te zijn. Tot nu toe ben ik er echt superblij mee! Ik heb natuurlijk vlak voor en vlak nadat ik ‘m uitpakte foto’s gemaakt (met m’n 50mm); ik moest het wel allemaal vastleggen natuurlijk ;) De lens kwam niet zomaar in een doosje, hij zat zelfs in een speciaal mooi “lenstasje” (zo noem ik het maar even, haha), inclusief zonnekap. Super!

Isn’t it gorgeous? ;) Het is in vergelijking met mijn 50mm-lens best wel een “wide angle”-lens, ik zie ineens veel meer door de zoeker haha! Maar goed, daar deed ik het ook voor, zodat ik ook eens wat meer “overzichtsfoto’s” kan maken, maar dan wel met 1.8 (= mooie DOF/bokeh). Én hij is ook nog een macro, wat betekent dat ik ook van heel erg dichtbij foto’s kan maken! Ideaal. Dit zijn een paar eerste testshots:

(nagellak is #669 van MNY)

Ik ben bijna bang dat ik m’n 50mm zal vergeten, haha. Maar dat zal niet zo snel gebeuren hoor! Anyhow, er zullen in ieder geval nog veel foto’s volgen die gemaakt zijn met mijn nieuwe lens!

Ik heb de lens gekocht via Cameratools.nl (waar ik terechtkwam via Jessica’s blog!) :)

xoxo2

«
»

34 reacties op “Welcome home, lens!”

 1. Laura schreef:

  Ziet er goed uit! Ik kijk net naar de versie voor de Nikon, dat is nog best betaalbaar. Eigenlijk wil ik heel graag de 105mm, maar ja.. niet te betalen :)

 2. Jessica schreef:

  Oehh! Mooie foto’ zeg. Nu heb jij sowieso altijd wel fijne foto’s op je blog staan, ben benieuwd wat je met deze gaat doen!

  Wat grappig dat je hem bij Cameratools gekocht hebt! Fijne winkel is dat :)

 3. Sharon schreef:

  Wat tof! Ik wil ook graag nog eens een lens erbij en deze ziet er wel goed uit! Ik vind de 50mm heel fijn om mee te werken alleen kun je niet zo heel dichtbij komen dus dan is dit misschien wel iets :)

 4. Ziet er mooi uit! Ik ben ook nog steeds tevreden met mijn sigma lens, maar wil misschien ook nog wel een macro aanschaffen!

 5. Liesbeth schreef:

  Amai, 1.8 = love. Jammer dat lenzen met lage diafragma’s vaak zo duur zijn. Enkel de 50mm 1.8 is goedkoop… En vaste brandpunten zijn vaak beter e, heb jij daar goede ervaringen mee?

 6. Inge schreef:

  Wauw! Erg mooie lens!! :D

 7. Manon schreef:

  Wat een gave lens zeg! Zou zelf ook graag een macro-objectief kopen, maar heb voorlopig even voldoende objectieven. Ga eerst aan de slag met mijn Kiev 4 als ik die binnen heb. Moet ook vette resulaten gaan opleveren!

 8. Marjolein schreef:

  Vet handig, dat je er een tasje bij kreeg! Mooie foto’s al, ben benieuwd naar alle andere mooie foto’s die je er vast en zeker mee gaat maken!

 9. Eline schreef:

  COOL! Echt heel mooi wat je nu al hebt gemaakt

 10. Anna schreef:

  Ohhhh hij maakt supermooie fotos! Ik wil ook nog sparen voor een lens die goed macro fotografeert, maar daar moet ik nog even een onderzoekje naar doen, welke het beste is hihi!

  • Alyssa schreef:

   Als je écht macro-macro wilt zeg maar (:P), dan is de 100mm f/2.8 ook heel goed! (m’n moeder heeft die, dus ik leen die af en toe :))

 11. Floor schreef:

  Wat een schatje zeg. Veel plezier met je nieuwe liefje!

 12. Tamara schreef:

  Mooie foto’s! Ik vind het echt knap, ik heb zelf een canon 1000d maar ik ben er niet echt goed in xD

 13. Masha schreef:

  Super mooie foto’s! Zal wel een goede lens zijn!

 14. Marlous schreef:

  Oh super! Ik heb deze zomer een nikon met standaardlens gekocht, spaar nu voor de 50mm lens (ik heb een analoge canon met 50mm lens en die vond ik zo fijn dat ik hem ook digitaal wil) maar dit ziet er ook gaaf uit!
  Alleen jammer ja dat het best wel duur is en nóg ‘jammerder’ vind ik dat je telkens moet wisselen. Waarom vinden ze niet een alles in 1 lens uit? ;)

 15. Ariska schreef:

  Die enelaatste foto van je kettinkje is echt prachtig! Hmm, als ik dit zo zie komt die lens ook op mijn verlanglijstje te staan!

 16. Sabine schreef:

  Ah, heel erg gaaf! Als ik dit soort dingen zie en lees, kriebelt het ook voor een macro lens… Maar ik ben zo bang dat ik hem misschien maar weinig zal gebruiken, omdat ik eigenlijk alleen maar portretten en fashion & beauty doe… Hoewel, die dingen zouden met een macro lens ook weer heel creatief benaderd kunnen worden. Hmm!

  • Alyssa schreef:

   Daarom is deze best ideaal, omdat-ie niet alleen macro is :) Volgens mij kun je trouwens bijvoorbeeld de 100mm macro-lens ook goed voor portretten gebruiken! :)

 17. Suzanne schreef:

  wauw, deze test foto’s zijn in ieder geval veelbelovend! fotografie kan echt zoveel toevoegen aan een blog!

 18. Esmay schreef:

  Tof zeg :D! Mooie foto’s heb je er al mee gemaakt!

 19. Ilse schreef:

  Wat een mooie foto’s, ik ben benieuwd naar meeeer! :)

 20. Angelina schreef:

  Super!! Mooie foto’s <3 *zet weer een lens op haar verlanglijstje* :P

 21. Maris schreef:

  Wauw, wat een prachtige lens! Mag ik misschien vragen wat voor camera je gebruikt? Ik wil er graag ook eentje, maar daar moet ik eerst voor sparen en sowieso mijn Nikon Coolpix verkopen, hihi. Ik moet namelijk straks een keuze profiel kiezen en dan kies ik voor Fotografie. Ik vind je foto’s altijd zo mooi!
  x

 22. Anna schreef:

  Mooie foto’s, en handig dat er zo’n “lenstastje” bij zit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.