Recept: pasta met frisse avocado-basilicumsaus
11 jul 2015 / In de keuken

Ik denk dat iedereen dat wel eens heeft: je hebt geen zin om (uitgebreid) te koken, maar je wil wél gezond eten. En dat gaat nu eenmaal het beste – vind ik – als je je eten helemaal zelf maakt. Weet je precies wat erin gaat! Voor zulke avonden is dit een ideaal receptje, want het is echt súpersimpel. Kijk maar mee!

Dit soort gerechten heb ik een tijdje veel gemaakt, gewoon heel simpel: pasta en groenten. Soms wat kruiden erdoorheen. Maar de laatste tijd maak ik ook graag wat uitgebreidere gerechten. Of tenminste, gerechten met een wat langere ingrediëntenlijst, dus ook wat meer kruiden. Maar zulke simpele gerechten, daar hou ik nog steeds van. Deze is lekker fris en mild van smaak, heerlijk op een zomerse dag. Oh, en het vult ook lekker door de (volkoren) pasta.

004

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

 • 2 porties pasta (welke je wilt, ik koos voor volkoren penne)
 • 2 handenvol cherrytomaatjes
 • 1 avocado
 • 2 grote handen verse basilicum
 • peper en zout naar smaak
 • olijfolie
 • een beetje citroensap (van ongeveer 1/4 tot een 1/2 citroen)
007
003

Dit moet je doen:

 1. Kook de pasta volgens de verpakking.
 2. Haal de schil van de avocado. Blend de avocado samen met de basilicum, peper, zout, citroensap en olie (begin met 1 eetlepel) in een blender/keukenmachine. Heb je die niet? Je kunt ook de basilicumblaadjes heel fijn snijden, de avocado prakken en alles zo mixen. Voeg eventueel wat meer olie toe.
 3. Snij de tomaatjes in tweeën.
 4. Als de pasta klaar is, voeg je alles bij elkaar en klaar is je maaltijd!
002

Net zoals bij de meeste dingen die ik maak, schat ik een hoop van de ingrediënten. Ik doe het vaak een beetje op gevoel. De hoeveelheden die hier staan kloppen wel hoor, maar wie weet wil jij iets meer van het ene of wat minder van het andere doen. Alles mag!

Hou jij ook van zulke simpele maaltijden?

xoxo2

TAGS: , ,

«
»

8 reacties op “Recept: pasta met frisse avocado-basilicumsaus”

 1. Hmm…ziet er heel lekker uit!

 2. Linda schreef:

  Dat ziet er lekker uit! Ik ga het zeker eens proberen.

 3. Pauline schreef:

  Oh wat heerlijk! Binnenkort maar eens maken!

  Liefs,
  Pauline

 4. Dina schreef:

  Woaah, dit ziet er zo lekker uit zeg! <3

 5. Maxime schreef:

  Jammie, ziet er lekker uit hoor!
  Ik ga het gauw eens proberen.
  xx

 6. Deze pasta ziet er echt verrukkelijk uit. Heb het recept meteen opgeslagen :)

 7. […] Alyssa maakte een heerlijke pasta met onder andere […]

 8. Danielle schreef:

  Oeh, wat een fijn recept… ik heb het doorgestuurd naar mijn vriend om vanavond te eten, nomnomnommmm!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.