Over spijt, het verleden & het nu
12 jul 2010 / Persoonlijk
We kunnen de tijd niet terugdraaien. Hoe graag we het af en toe (of vaak) zouden willen, het is onmogelijk. Dingen die zijn gebeurd, zijn gebeurd en dat is dat. Niks meer aan te doen. Spijt hebben we allemaal wel eens, maar spijt hebben heeft geen zin. Spijt hebben van dingen die je wel of juist niet hebt gedaan, je hebt er uiteindelijk niks aan. In het nu leven, dat moeten we doen. Ik zeg het al zo vaak tegen mezelf: vergeet het verleden, leef in het nu! Maar waarom blijft dat toch zo moeilijk? Kunnen we niet makkelijk vergeten wat is gebeurd? Ik blijf er maar aan denken. Het verleden. De keren dat ik wilde zeggen wat ik voelde maar het niet deed. De kansen die ik had kunnen grijpen maar aan me voorbij heb laten gaan omdat ik bang was. Kan ik die dingen nu niet eens vergeten? Het verleden is het verleden. Het is van invloed op het heden, maar hoort het niet te beheersen. Elke dag kan een nieuw begin zijn. Carpe diem. Seize the day. Pluk de dag, zeggen ze. Ik zal het proberen. Nee: ik zal het doen.

xoxo2

«
»

7 reacties op “Over spijt, het verleden & het nu”

 1. Angelina schreef:

  Wat schrijf je toch weer leuk meid, en ook wel weer herkenbaar hihi! ;)

 2. Stéphanie schreef:

  That’s the spirit! Alweer herkenbaar dit stukje.

 3. Mylene schreef:

  Maar je kunt wel leren van de fouten die je hebt gemaakt. Probeer er geen spijt van te hebben, maar probeer het te zien als een wijze les. Iets dat je in de toekomst of juist nu beter kunt doen.

 4. Eline schreef:

  Het verleden geeft je wel wijsheid. Want als je ergens spijt van hebt, zul je het later niet meer zo doen.

 5. Kimsje schreef:

  Helemaal gelijk meid.

 6. Rinke schreef:

  You’re right

 7. Priscilla schreef:

  Wow, heel erg herkenbaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.