New things & positive thinking
26 aug 2010 / Persoonlijk
Ik wil dingen doen. Ik wil dingen zien, dingen beleven. Ik wil dingen meemaken die ik nooit zal eerder meemaakte, nieuwe mensen ontmoeten die ik nooit zal vergeten, plaatsen zien waar ik nooit eerder was. Maar eerst, eerst wil ik de moed hebben om nieuwe dingen te doen, de moed om de eerste stap in die richting te nemen. Daarbij moet ik vertrouwen hebben, vertrouwen in mezelf en ook vooral niet bang zijn. Want wat is er nu precies eng aan nieuwe dingen? Ja, ik weet niet hoe het zal gaan of wat ik kan verwachten. En ik ben bang dat iets me tegenvalt, dat iets misgaat of dat iets me pijn zal doen. But: you never know until you try, right? En ik moet me gewoon maar over die angst heenzetten en positief denken. (Eén van mijn nieuwe voornemens: positief denken! negatieve dingen denken heeft geen nut en ik word er niet bepaald vrolijker van!) Nieuwe dingen doen en nieuwe ervaringen opdoen is meestal alleen maar leuk en leerzaam. En zo niet, dan leer je daar weer wat van, toch?

xoxo2

«
»

10 reacties op “New things & positive thinking”

 1. Eline schreef:

  Wat wil je precies allemaal gaan doen? Gaat vast lukken hoor!

  • Alyssa schreef:

   Veel! Bijvoorbeeld een stage in het buitenland, in mijn eentje op vakantie, maar ook kleinere dingen zoals een piercing laten zetten :)

 2. Sien schreef:

  Succes!

  Ik zeg ook altijd dat ik dingen wil doen. Net zoals jij het zo goed omschrijft!
  Maar mijn probleem is dat ik er dan uiteindelijk nooit aan begin. Enig idee hoe ik dat zou kunnen veranderen?

  • Alyssa schreef:

   I wish I knew! Ik ken het: vaak begin ik er inderdaad ook niet aan!
   Ik denk dat het uiteindelijk een kwestie is van “het gewoon doen”, maar dat is toch altijd makkelijker gezegd dan gedaan..

 3. Stéphanie schreef:

  Dit zou een post kunnen zijn die ik geschreven zou hebben. Echt precies. Maar het komt allemaal wel goed! :) In het nieuwe schooljaar kom je allemaal weer nieuwe mensen tegen. Ik ken al iemand waarbij je in de klas komt. Hele lieve meid (ze heet Ananda trouwens, heb ik vorig jaar bij in de groep gezeten).
  Ik heb de afgelopen tijd al wel een paar dingen gedaan waar ik ook moeite voor moest doen, maar achteraf ben ik ZO blij dat ik het gedaan heb. Af en toe moet je gewoon ja zeggen ipv nee. Dan ben je trots op jezelf, dat je het zelfs nog een keer wil. Keep that thought in mind! Het helpt :)

  • Alyssa schreef:

   Inderdaad, achteraf ben je eigenlijk alleen maar blij dat je het gedaan hebt en kun je trots op jezelf zijn :) Ik zal daar zeker aan denken :)

 4. Jennifer schreef:

  Ik sluit me helemaal aan bij je post. Dit zou ik ook geschreven kunnen hebben.

 5. Lien schreef:

  Amen to that! :) Ik denk er exact zo over de laatste tijd… Nu maar eens de stap durven zetten!

 6. Des schreef:

  Ik ben nu dit boek aan het lezen (http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/de-zeven-spirituele-wetten-van-succes/666759998/index.html), misschien helpt dat wel om positief te blijven denken en dat alles je gaat lukken, als je er maar in geloofd :)

 7. Priscilla schreef:

  Dit is zo herkenbaar :)

  En ik lees in de comments dat je een stage in het buitenland wilt doen en alleen wilt reizen. Die dingen wil ik ook allemaal gaan doen!

  De piercings heb ik al, en ik zeg doen! ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.