13 april 2012
My (failed) attempt at baking a cake

Voor mijn verjaardag had ik het leuke idee om mijn eigen verjaardagstaart te gaan bakken. Ik hou immers van bakken en ik had de tijd, dus waarom niet? Het werd een Schwarzwälder Kirschtorte, oftewel een chocoladetaart met kersen. Maar helaas, de taart is uiteindelijk niet geworden zoals hoort, heel erg jammer!! (waarschijnlijk doordat ik verkeerde boter heb gebruikt…) Ik heb van het hele proces foto’s gemaakt, deze wil toch nog met jullie delen! Misschien toch leuk om te zien ;)

slagroom kloppen, wat een werk zeg! maar het resultaat was perfect!

gesmolten chocola voor op de taart

En dit was het resultaat… een mislukte taart, boehoe! Zie je hoe plat de taart is? Hij is gewoon bijna niet gerezen… heel apart! Hij smaakte uiteindelijk niet heel slecht, maar ook niet zoals het hoort, helaas. Iemand toevallig een idee over wat er fout kan zijn gegaan? En baktips zijn ook altijd welkom natuurlijk! ;)

Bak jij weleens (succesvol) een taart?

xoxo2

TAGS: , , , ,

«
»

32 reacties op “My (failed) attempt at baking a cake”

 1. Daisy schreef:

  heb je misschien de bakpoeder vergeten? ;o of de verkeerde bloem ofzo? je hebt zelfrijzend bakmeel en gewoon meel. Als je gewoon meel pakt moet je sowieso bakpoeder erbij doen, anders zal die helemaal niet rijzen

 2. Marjolein schreef:

  Ik vind hem er heel lekker uitzien ;D Ik ben altijd zo jaloers op de foto’s die je maakt, echt al jou foto’s zijn mooi :D De belichting is heel mooi ofzo, i Just like it.

 3. brecht schreef:

  haha! het lijkt net een pizza!

 4. Laura schreef:

  Haha, wat raar dat hij niet gerezen heeft! Toch ziet hij er best lekker uit hoor.

 5. Angelina schreef:

  Aww wat zonde, maar ziet er ook wel grappig uit! Een keer wat anders haha :p

 6. Benthe schreef:

  Dat ie niet reist kan al heel veel dingen liggen.. Wel jammer. Heb je niet de deur van de oven opengedaan voor hij over de helft van de baktijd was? En niet te lang geroerd nadat je het bloem erbij hebt gedaan?

 7. Lauradenkt schreef:

  Dat is jammer dat hij niet helemaal gelukt is, maar je hebt in ieder geval wel je best gedaan :)

 8. Osina schreef:

  Ah, wat jammer! Heb je zelfrijzend bakmeel gebruikt?

 9. Saskia schreef:

  Oh jammer zeg dat hij is mislukt!

 10. Nicole schreef:

  Mislukt of niet, hij ziet er wel erg lekker uit!

 11. Bodine schreef:

  Haha ik vind hem eigenlijk wel heel grappig!

 12. Esmay schreef:

  Ah wat balen dat ie niet hoog geworden is! Maar hij ziet er wel lekker uit moet ik zeggen (a)

 13. Anja schreef:

  Ziet er best lekker uit haha

 14. Anna schreef:

  Hmm, ik ben meer een cakefan ;)

 15. Anouk schreef:

  In welke volgorde heb je de ingrediënten toegevoegd? En moest het echt een boerencake worden, of een luchtige biscuit cake? (Ik neem aan boerencake aangezien je boter hebt gebruikt, in biscuitcake is dit niet gebruikelijk)
  Boerencakes zijn zeer makkelijk te maken, hebben altijd dezelfde verhoudingen qua ingrediënten en het enige waar echt tijd in gaat zitten is de eerste (en toch wel belangrijkste stap)
  1: Je boter, suiker en evt citroenrasp/zout luchtig kloppen. Het moet echt luchtig zijn! Hierdoor rijst een cake namelijk zo mooi.
  2: Eieren erdoor kloppen (mag nog met een mixer, maar stop met mixen zodra het ei opgenomen is in je beslag! Niet langer doormixen)
  3: Bloem en bakpoeder doorspatelen. Dus niet mixen. Als je het mixt is er een of andere zeer geweldige scheikundige reactie die ik me niet kan herinneren (wat echt een schande is wat ik zou het moeten weten voor school haha) maar hierdoor word je beslag dus te stijf en verliest het zijn luchtigheid weer. Je spatelt je bloem dus door, snel met krachtige slagen maar wel voorzichtig.
  En dan kun je je cake afbakken. Meestal zo rond de 180 graden voor zo’n 60 minuten. Omdat cake zo dik is, moet het langer bakken bij een lagere temperatuur. Voor dunnere producten geld kort bakken op een hogere temperatuur.

  Goed, ik hoop dat je er wat aan hebt. En ik ga me maar weer eens verdiepen in mijn theorie want als mijn leraar te weten komt dat ik die hele scheikundige reactie niet in mijn hoofd heb, dan heb ik een probleem hahah :)

 16. Masha schreef:

  Nou met wat je erin hebt gedaan klinkt het allemaal wel erg lekker! Ik ben geen bakexpert en heb dus geen flauw idee van wat er fout was gegaan, gewoon nog een keer proberen!

 17. Claudia schreef:

  Was het nou zo’n mix pak? Was hij niet te nat om mee te beginnen? (afgaande op die ene foto met de garde)
  Vorige keer had ik een dr oetker cupcakes mix pak, maar die faalde ! Normaal bak ik cupcakes ‘from scratch’ en die mislukken nooit! Kan misschien aan de onwennigheid met een mix liggen..?

 18. marleen schreef:

  het kan inderdaad aan verschillende dingen liggen, te lang mixen zodat je alle lucht eruit klopt en hij ook niet kan rijzen, of iets met het gist… ik weet het niet meer precies maar er was iets met gist wat fout kon gaan… iets met dat het dan al ‘geactiveerd’ wordt terwijl je nog niet bakt en wanneer je dan wel bakt heeft het gist al zijn werking gedaan en rijst je taart in de oven tijdens het bakken dus niet meer. :P

  maar ik denk dat je zelfrijzend bakmeel heb gebruikt, of in ieder geval een bakmeel waar al een rijsmiddel aan toe is gevoegd (dat doen de meeste mensen denk ik) en dat je denk ik te lang geroerd hebt. :)

  als je je recept en bereidingswijze had geplaatst hadden we er zo wel achter kunnen komen met z’n allen denk ik! haha

 19. Elodie schreef:

  Als het gerezen heeft, ligt dat volgens mij aan je bloem… Wel mooie foto’s!

 20. Emine schreef:

  misschien omdat het vrijdag de 13e is ? :P

 21. Indira schreef:

  Wat Emine zegt!

 22. Aleida schreef:

  Oh. don’t ask me, ik ben slecht in bakken

 23. Myrthe schreef:

  Hahahahah aaaach ik vind ‘m een beetje zielig op die laatste foto.. haha sorry!

 24. Caithlin schreef:

  Hij is wel mooi slank ;) En de taart is misschien mislukt, maar je foto’s zijn prachtig as always!

 25. Natalina schreef:

  Hé wat jammer!! Maar de fotos zijn alsnog even mooi!

 26. Sandra schreef:

  Aww, jammer van de taart maar gelukkig zijn de foto’s super mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Over / Privacy policy / Naar boven ▴