Hardlopen: een halve marathon?
13 apr 2017 / Hardlopen
Wanneer heb ik voor het laatst over hardlopen geschreven?! Ik heb het net even opgezocht, en het is bijna niet te geloven… het was op 21 april 2016. Jep, dat is toch echt bijna een jaar geleden! Wow. De tijd gaat zo snel. Eigenlijk wilde ik dat nooit meer zeggen op mijn blog, dus laat ik dat vanaf nu ook maar niet meer doen ;-) Goed, hardlopen dus. Ik doe het nog steeds hoor! Als je me volgt op Instagram is dat geen nieuws natuurlijk. Dit jaar is het vier jaar geleden dat ik voor het eerst ging hardlopen, en vorig jaar september ben ik na een lange ‘pauze’ weer écht lekker begonnen met lopen. Kortom: het gaat nu superlekker met hardlopen en het leek me leuk om er weer vaker over te gaan schrijven!

Stiekem heb ik ook weer iets bedacht waar ik naartoe wil gaan werken wat betreft hardlopen… maar mij kennende werkt zo’n doel niet altijd even goed. Ik ga het nu dan ook niet opschrijven als zijnde een concreet doel… het is simpelweg iets wat ik graag wil doen: een halve marathon lopen. Toch echt wel! Twee jaar geleden ben ik begonnen met trainen voor een halve, dat ging mis vanwege een blessure en daarna had ik er geen behoefte meer aan. Maar sinds ik er écht (weer) lekker in zit en voor mijn gevoel echt alleen voor mezelf loop, komt het toch vaker naar boven: ik zou best een halve marathon willen lopen.
002
Moet ook zeggen dat ik er dit keer ook veel meer vertrouwen in heb dat ik het ook daadwerkelijk kan. Afgelopen december liep ik voor het eerst 15 km, en ook al was het zwaar (logisch), het is me toch mooi gelukt! Sindsdien loop ik het liefst rond de 10 km, en als het even kan ieder weekend. Nooit gedacht dat dat mijn favoriete afstand zou worden. En ja, als ik elk weekend met ‘gemak’ (dat denk ik overigens vaker achteraf dan tijdens het lopen) 10 km kan lopen, dan kan ik m’n afstanden ook lekker gaan opbouwen. Ik weet nu toch dat ik langere loopjes fijn vind, en 21 km klinkt als een hele mooie afstand. En wat ik al zei: ik heb er vertrouwen in dat ik het ook echt kan. Gewoon lekker blijven lopen en langzaamaan wat verder… dan kom ik er wel! Mij maakt het ook helemaal niet uit wanneer ik er dan aan toe ben, en ik hoef ook niet tijdens een hardloopevenement een halve marathon te lopen. Oké, als ik eenmaal de 21(,1) km heb aangetikt… ja, dan komt die halvemarathonwedstrijd er wel, maar da’s iets voor nog verder in de toekomst. Het allerbelangrijkste is voor mij echt dat ik geniet van het hardlopen, en dat doe ik iedere keer weer. Vijf jaar geleden had ik nooit kunnen bedenken dat ik zoveel van hardlopen zou gaan houden. Nu kan ik me geen leven meer zonder voorstellen! <3 Het lijkt me leuk om vaker te schrijven over mijn favoriete hobby, ik heb inmiddels ook al hardloopevenementen gelopen waar ik graag iets over wil schrijven. Sowieso: back to blogging voor mij :-)

xoxo2

TAGS:

«
»

Eén reactie op “Hardlopen: een halve marathon?”

  1. Marjolein schreef:

    Ah wat leuk dat je weer voor de halve marathon wilt gaan trainen :) Ik wil ook echt wat langere afstanden gaan lopen, want veel verder dan 5km kom ik nu niet. En leuk dat je weer back to blogging bent!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.