Curacao: 7 things I learned so far
 1. Het is hier warm. Obviously, dat was te verwachten, maar het is gewoon al-tijd wárm. Dat ben ik natuurlijk totaal niet gewend! Alleen als het even regent (ik zit hier in het regenseizoen) en/of hard waait, koelt het even lekker af. Het blijft tot nu toe nog een shock, telkens als je de koele auto met airco uitstapt en weer in de warmte terecht komt! Maar ik klaag niet hoor, ik vind het (tot nu toe) lekker!
 2. Water drinken is erg belangrijk! In Nederland zit ik altijd vastgeplakt aan een flesje water, maar op een of andere manier vergat ik de eerste dagen water te drinken. Maar uitdrogingsverschijnselen krijg je hier veel sneller, door de warmte. Inmiddels heb ik me maar weer opnieuw aangeleerd altijd een flesje (koud) water bij me te hebben. Echt nodig!
 3. ’s Avonds zwemmen voor je gaat slapen is heel fijn. Je wordt er lekker koel van voordat je je begeeft naar je hete kamertje en bed. En zwemmen vind ik sowieso fijn! Het was alweer járen geleden dat ik voor het laatst zwom, maar I love it! (Ja, ik heb dus een zwembad hier bij het huis!)
 4. Normaal was ik nooit zo’n strand-fan (shhh!), maar hier hou ik wel van een heerlijk dagje strand. Lekker op een ligbedje, niksdoen en met de prachtige helderblauwe zee op loopafstand. Ik kan er zeker wel aan wennen!
 5. Een auto hebben is hier echt Heel Erg Handig, eigenlijk kan je gewoon niet zonder. Ondanks dat alles hier dichtbij elkaar is, pak je toch altijd de auto (of scooter, dat kan ook). Fietsen doet hier bijna niemand, en lopen is niet aan te raden (zéker niet ’s avonds!). Ikzelf heb geen rijbewijs, maar vriendinnetje B. gelukkig wel, dus delen we samen een autootje; nu al onmisbaar!
 6. Als je je echt even thuis wilt voelen, kun je lekker je boodschappen gaan doen bij de Albert Heijn. Helaas zijn veel producten wel heel duur (ze zijn natuurlijk van ver geïmporteerd), maar als echte student zijnde ga ik natuurlijk voor de Euroshopper en ben ik een kei in het vinden van de goedkoopste dingetjes ;)
 7. Verder is het vooral heel veel wennen aan alles. Logisch, ik zit ineens bijna aan de andere kant van de wereld, in een totaal ander klimaat! Nieuwe mensen, nieuwe omgeving, alles is nieuw. Me hier totaal thuis voelen is een proces. Een leuk proces ook, want een heel groot deel van de dingen die je hier leert en ontdekt zijn behalve nieuw ook heel interessant, leuk en positief!

xoxo2

«
»

23 reacties op “Curacao: 7 things I learned so far”

 1. Manon schreef:

  Aaah, ik wil terug naar Aruba.. Ik mis de zon, de zee, en het strand zo erg! Stiekem ben ik wel een beetje jaloers op je.. Geniet nog lekker daar!

 2. Jolien schreef:

  Leuk om te lezen, zo te horen heb je het daar heel erg naar je zin. Geniet ervan!

 3. Anke schreef:

  Een eigen autootje schijnt daar wel nodig te zijn, dat hoor ik inderdaad vaker. Super dus dat je daar samen met chauffeur zit, hihi ;) Veel plezier met wennen en je stage!

 4. Ise schreef:

  Oh wat klinkt dit leuk, ik wil ook!

 5. Ann schreef:

  Mooie foto! En het klinkt als een heel erg leuke ervaring :-). Geniet ervan!

 6. Daniëlle schreef:

  Klinkt allemaal geweldig! :)

 7. Indira schreef:

  Wat grappig dat je daar gewoon een Albert Heijn hebt! Wat heb je trouwens een leuke bikini! Lijkt me heerlijk om voor het slapen een duik te kunnen nemen…

 8. Linda schreef:

  Klinkt heel leuk, al zou ik zelf wel gek worden van de warmte denk ik. Toen het hier in Nederland een paar dagen heel erg warm was vond ik het al niet meer leuk :p

 9. Marah schreef:

  Mooie foto! Lijkt me inderdaad wel wennen. Wat grappig dat ze daar een Albert Heijn hebben! Kun je dan volgende maand ook pepernoten halen op Curacao? :D

 10. Esmay schreef:

  Kortom: The good life. Hihi! Nee hoor, geniet er maar lekker van nu het kan :D

 11. Alyssa schreef:

  Oooh, ik ben zo jaloerssss!!

 12. Patricia schreef:

  Leuk updateje wel fijn dat je vriendin een rijbewijs heeft dat maakt het gemakkelijk

 13. Danielle schreef:

  So fa, so good! :) Grappig dat er ook een AH is!

 14. Shanti schreef:

  Wat een leuke foto! En wel fijn dat je iemand hebt met een rijbewijs want ook voor je eigen veiligheid wil je volgens mij ’s avonds niet allen over straat lopen daar.

 15. Ilse schreef:

  Wauw, wat een geweldige foto! Hopelijk ben je snel helemaal gewend aan de warmte. :)

 16. Marjolein schreef:

  Leuk om te lezen! Denk dat de warmte vanzelf wel gaat wennen.. Wordt nog wat als je weer in NL bent haha! En grappig, de Appie! :D

 17. Marlies schreef:

  Nu heb ik zin om een lekker frisse duik te nemen voor ik zo mijn bed in duik.. Maar helaas! Geniet van je tijd daar! :)

 18. Glimma schreef:

  Opeens weg! Good for you!

  Water drinken is duidelijk een goed idee.

  Je hebt geen idee hoe jaloers ik op je zwembad en het zwemmen voor het slapen gaan ben. Zo relax!

  Ook: een Albert Heijn is handig maar vergeet vooral niet af en toe iets spannends on-hollands te eten!

 19. Een eigen auto is zeker nodig, en dan natuurlijk ook echt 1 met airco. Wat een warmte he! Ik vond het ook echt heerlijk, maar zodra er ook nog eens geen bewolking is, wordt het toch wel een beetje schaduw opzoeken, zeker als je een dagje Willemstad gepland hebt;)

 20. Marii schreef:

  Leuke post, ik ben erg benieuwd naar wat je allemaal gaat mee maken op curaçao

 21. Kimberly schreef:

  Wat tof dat ze daar een Albert Heijn hebben! Verkopen ze daar ook hagelslag en pindakaas haha?

 22. Aleida schreef:

  Klinkt super hoor, super graapig dat er ook een AH is, kickass

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.