Ask me anything: the answers (+ video)
21 nov 2013 / Persoonlijk, Video

Het is alweer een tijdje terug, dat ik mijn Ask me anything-post plaatste! Een maand, om precies te zijn. Ik had in mijn achterhoofd al het idee om de vragen in een video te beantwoorden… maar 1) ik had geen camera om te filmen en 2) dat zou ik toch niet durven!? Maar nu ik de mogelijkheid heb om te filmen, wilde ik het toch graag doen. Angsten overwinnen is positief, right? De video is in het Engels (want ik praat gewoon graag Engels. Ook al is het voor een camera best eng), en ik heb hieronder ook nog de vragen + antwoorden in het Nederlands geschreven. Al ga ik er iets dieper op in in de video. De keuze is aan jou: filmpje kijken of lezen ;)

Welke camera gebruik je? Ik gebruikte altijd een Canon 40D, maar heb nu sinds kort een Canon 60D.

Welke instellingen gebruik je voor binnen/buiten & gebruik je ook standaard/portret/etc.? Mijn camera staat eigenlijk altijd in de AV-stand. Op andere camera’s kan dit anders heten (A-stand?), maar het houdt in ieder geval in dat je zelf je ISO-waarde en je f-stop kunt instellen. Verder maak ik eigenlijk nooit gebruik van speciale standen zoals portret of landschap.

Heb je broers of zussen?  Ik heb een jongere zus, zij is 21.

Wat vind je het mooiste aan jezelf?  Op dit moment mijn haar, het is de laatste tijd mooier dan het in lange tijd (ooit?!) is geweest.

Wat is je meest gênante moment?  Toen ik tijdens het aanwijzen van de juiste richting aan een klant per ongeluk met mijn vinger in het haar van een (plotseling!) voorbij lopende klant prikte.

Wat wil je gaan doen als je klaar bent met studeren?  Iets divers en creatiefs; fotograferen, schrijven, website(s) maken/ontwerpen/beheren, vormgeving.

ama1

Wat is je schoen- en kledingmaat?  Schoenmaat 39,5 (in de praktijk bijna altijd 40), kledingmaat 36 (broekmaat 38).

Wat is je lievelingskleur?  Roze!

Wat was je favoriete vak op school?  Op de middelbare school was het denk ik Engels. Tijdens mijn studie vond ik fotografie erg leuk.

Welke lens gebruik je op de foto hierboven (in de blogpost)? Dat is mijn Sigma 28mm f/1.8-lens.

Wat is je favoriete boek? Cloud Atlas! Geschreven door David Mitchell. Ik heb er een stukje over geschreven, mocht je benieuwd zijn (ja dat ben je!).

Welke film kan je 100 keer herbekijken en er nog niet genoeg van krijgen? The Devil Wears Prada! En de Pirates-films en Cry Baby.

Stel dat je niet meer in je eigen land zou kunnen wonen, welk land zou je dan kiezen als je nieuwe woonplaats? De USA! Lekker groot en vol met plaatsen die ik graag wil bezoeken.

ama2

Hoeveel potjes nagellak heb je? Wat zijn je favorieten? Pfoe, veel te veel! Ik heb er nu zo rond de 300, de lakjes in mijn nagellaksale niet meegeteld (natuurlijk). Mijn favorieten (die vraag ben ik vergeten te beantwoorden in mijn video!!) zijn… uhm… alle lakjes van Essie ;)

Wat is je favoriete seizoen?  (oops, hier heb ik tijdens het filmen overheen gelezen!) Mijn favoriete seizoen is de lente. Het liefst een warme lente!

Waarom ben je begonnen met bloggen?  Ik kwam ooit (toen ik nog 14 was) een blog op web-log.nl tegen en vond dat er wel cool zien. Ik maakte er ook een en sindsdien blog ik ;)

Waar kun je jouw ‘s nachts voor wakker maken? Sushi!

Waar zie jij jezelf over 5/10 jaar?  Ik heb geen precieze visie, maar ik wil graag qua werk iets doen waar ik blij van word (iets creatiefs!) en ik wil uiteindelijk ook graag een gezin.

Wat zijn jouw geluksmomentjes op een dag?  Heerlijk mijn favoriete tv-series kijken met lekker eten erbij. Mijn favoriete muziek luisteren. Lezen vlak voor ik ga slapen.

Wat zijn je mooiste quotes?  Er is er een die me altijd is bijgebleven: Everything you can imagine is real. 

ama3

Als je een eigen huis hebt, hoe zou je deze dan inrichten?  Ik heb sinds januari een eigen appartement, waar ik heel blij mee ben! Ik ga zeker weten een “tour” filmen, dus stay tuned ;)

Hoe ziet je droomman eruit?  Zo.

Wat was een moeilijke periode in je leven? Mijn middelbare school-tijd was moeilijk. Ik ben heel blij dat die voorbij is!

Hoe zou je je kledingstijl omschrijven?  Moeilijk, moeilijk! Het makkelijkste vind ik casual.

Ben je close met je broers/zussen?  Ik heb dus een zusje, zij is m’n beste vriendin!

Welk negatieve commentaar op je blog heeft je gekwetst? Ik heb – voor zover ik weet – nooit negatief commentaar gehad! *klopt af*

Mis je je baan bij Ikea?  Ja!

Wat is het eerste dat je gaat doen als je afgestudeerd bent?  Een hele dag slapen… en daarna een hele dag besteden aan het kijken van tv-series!

xoxo2

«
»

34 reacties op “Ask me anything: the answers (+ video)”

 1. Beautydagboek schreef:

  Haha, leuk om te lezen! 300 nagellakjes, wow! En ja slapen en de hele dag tv-series kijken is goed besteed na je afstuderen :)

 2. Kimberly schreef:

  Hé wat grappig ik heb ook maat 39,5 haha, The devil wears prada kan ik ook miljoenen keren kijken, ik vind die film zo leuk! En wat heb je een fijne stem om naar de luisteren zeg, maak vaker filmpjes! :D

 3. Anne schreef:

  Ohh ik vind het een heel tof filmpje, kan er niet aan af zien dat je het spannend vindt :)

 4. schreef:

  Je kunt er zo mee door als een Amerikaanse guru! Vaker doen :D

 5. Martina schreef:

  Hahahaha een hele dag slapen! Heerlijk antwoord ;)

 6. Leonie schreef:

  Wat is-ie leuk! Ik heb je zo weinig gehoord tijdens de meeting en je praat hier zoveel, haha moet je de volgende keer ook doen hoor (: En ik herken het blogverhaal totaaal, er zitten alleen maar zo’n 1000 volgers verschil tussen ons, hahaha.

 7. Dhini schreef:

  Leuk filmpje en bedankt voor de antwoord. Je maakt altijd prachtig foto`s

 8. Sarah schreef:

  Ik vind je video superleuk, je accent vind ik awesome! Oh, en mag ik je een raad geven? Nooit die landschap of portret standen gebruiken op je camera. Daar leer je gewoon niks mee, de camera stelt alles zelf in en het enige wat je moet doen is op een knopje drukken. Persoonlijk vind ik het beste om altijd manueel te schieten, maar dan moet je dat ook wel geleerd hebben. Maar die AV-stand is ook erg handig en is niet zo heel erg ver weg van manueel foto’s maken. Ik ben overigens ook totaal geen expert, zeker niet! Dit is gewoon wat ik bijgeleerd heb van fotografielessen.
  Oh, en 300 potjes nagellak? Ik ben stikjaloers, haha!

  • Alyssa schreef:

   Dankjewel!
   Ja, ik dacht ook al dat het zo zou werken! Dan hou ik het toch bij de AV-stand ;) Of manueel, ik weet wel hoe het werkt, maar gebruik het toch niet zo vaak!

 9. Charlotte schreef:

  Zo leuk om jou in een video te zien :) You are a pretty girllll :D
  En je engels is supergoed!
  Je kan mij ook wakker maken voor sushi, en wauw je droomman is echt love <3

 10. Floor schreef:

  Super leuke video Alyssa! Ik vind je Engels echt ontzettend goed, ik hoor bijna geen accent :D Ik ben heel erg benieuwd naar je roomtour.

 11. Mireille schreef:

  Wat leuk dat je het in het Engels doet, ik zie namelijk nooit Engelse filmpjes van een Nederlandse blogger. Hele interessante antwoorden en leuk om wat meer te weten te komen over de blogger achter het blog!

  liefs Mireille

 12. Masha schreef:

  Jeeej een filmpje! Ik vind het altijd super verrassend en grappig om te horen hoe bloggers die ik al lang volg klinken. Je komt echt goed over op de camera en ik ben blij hoe je praat in het Engels (van sommige filmpjes op YouTube krijg ik echt de kriebels)

 13. Jildou schreef:

  Wat leuk om je nu te horen praten nadat ik zoveel verhaaltjes van je hebt gelezen :)
  Leuke vragen en wat heb je een fijne Engelse uitspraak :)

 14. Michelle schreef:

  Wat super leuk dat je een video hebt gemaakt! Ik zou dat echt niet zomaar durven haha. En wat spreek je onwijs goed engels :)

 15. Joyce schreef:

  Aaaah Alyssa, wat ben je leuk in ‘real-life’! Of nou goed: Op video dan! ;D Zo spontaan en ‘witty’! Mooi ook dat je ziet dat je meteen veel werk gemaakt hebt van je eerste video. Je zou je rot lachen als je mijn eerste beelden voor mijn vlog zou zijn. In ieder geval, wat ik wil zeggen: Geweldig gedaan lieverd! We want more!

 16. Dita schreef:

  Wat leuk dit filmpje!

 17. Jorien schreef:

  Aaah wat leuk, je video ook! <3 Goed hoor voor een eerste video! <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.