Waarom ik hardloop
21 apr 2016 / Hardlopen, Persoonlijk
Waarom loop ik hard? Dat is een vraag die ik mezelf wel een paar keer per maand stel. Tijdens het hardlopen. Ja, soms is het heel moeilijk. Soms voel je je bijna te moe om door te gaan. Dan wil je eigenlijk gewoon stoppen, met je vingers knippen en op de bank liggen. Als je dit herkent, weet je ook dat het nooit zo erg is als het lijkt. Je kan gewoon doorrennen. Want ja, dat wíl je. Je benen willen het. Je hoofd wil het. Omdat je houdt van hardlopen.

De vraag staat nog steeds: waarom? Waarom hou ik van hardlopen? Daar heb ik geen simpel antwoord op. Ik hou van het gevoel dat ik ervan krijg, tijdens en erna. Hoe voel ik me erdoor? Goede vraag. Door hoe ik me zowel fysiek als mentaal ervan ga voelen, daarom hou ik ervan. En daarom haat ik het soms. Maar dat hoort bij het leven van een hardloper, nietwaar? Maar houden van voert te boventoon. Vooral wanneer ik heel regelmatig loop. Ik ben net weer begonnen na mijn break van vier weken en ik merk het gelijk: ik wil meteen zo vaak mogelijk gaan. Hoe minder je gaat, hoe moeilijker het wordt om je schoenen aan te doen en daadwerkelijk te gaan. Maar als je dan eenmaal gaat, ontdek je weer waarom je ervan houdt en dan is het zoveel makkelijker om te gaan.
hardlopen
Ik zou niet zomaar stoppen met hardlopen. Ik denk niet dat ik dat ooit ga doen. Het is een deel van me geworden. Ik hou van het vrije gevoel het me geeft, dat het mijn lichaam geeft. Ik kan overal naartoe, mijn benen nemen me mee. Soms voelt het net alsof ik vlieg. De ultieme vrijheid! Niet alleen voor mijn lichaam, maar ook mijn geest. Door te hardlopen kan ik me focussen. Niet op iets specifieks, alleen de stappen die ik zet. Maar ook die focus ‘verdwijnt’. Hoe langer ik loop, hoe leger en stiller mijn hoofd word. Dat is zeldzaam bij mij. Waarom loop ik hard? Om me fit te voelen. Om lekker in mijn vel te zitten. Om mezelf beter te begrijpen. Ik loop hard om na te denken. Ik loop hard om los te laten. Ik loop hard om negativiteit kwijt te raken. Om me vrij te voelen. Om liefde te voelen. Om meer van mijn stad, van de wereld, te zien. Ik loop hard omdat het me gelukkig maakt. Elke keer weer.

Waarom loop jij?

xoxo2

 

TAGS:

«
»Hi there!

Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy