Van deze 5 boeken hou ik het meest
3 jan 2016 / Boeken, Favorieten

Er zijn ZO veel boeken die ik met heel veel plezier heb gelezen, dus het was niet heel erg makkelijk om een top 5 samen te stellen! Maar goed, het is me toch gelukt! Oké, mijn nummer één was niet zo moeilijk, dat is nog steeds Cloud Atlas van David Mitchell. De vier andere boeken staan op willekeurige volgorde ;-)

017

David Mitchell – Cloud Atlas

010

(Nederlandse titel: Wolkenatlas)

Oh mijn God, wat een boek. Ja, ik kan er nog steeds niet over uit, haha. Ik las ‘m twee jaar geleden en schreef er toen ook een uitgebreider review over. Die kun je hier lezen! Ik wil Cloud Atlas heel graag nog een keer lezen, maar ik heb nog een hele hoop ongelezen boeken liggen… en die geef ik tóch voorrang. Ik ben wel heel benieuwd hoe het voor de tweede keer lezen gaat zijn! Het is heel moeilijk om te omschrijven waar het boek over gaat; ik probeerde het in mijn review en de eerste quote op de foto hierboven is ook een goede!

Jane Austen – Pride and Prejudice

012

(NL: Trots en Vooroordeel)

Een klassieker die in mijn rijtje niet mag ontbreken! Ook de verfilming van dit boek behoort tot mijn favorieten. Het decor, de tijd, het verhaal, ik vind het heerlijk. Het boek is wel iets lastiger om doorheen te komen, maar het is het waard!

Eva Rice – The Lost Art of Keeping Secrets

014

(The Lost Art of Keeping Secrets is er alleen in het Engels)

Oh dit is zo’n heerlijk boek. Vrolijk, grappig en het speelt zich in een andere tijd (de jaren ’50) af, wat het gelijk al interessant maakt. De personages in het boek zijn vooral zo leuk! Zoals in veel boeken gaan ze echt als vrienden van je voelen. Maakt het moeilijk als het boek uit is, maar het maakt het lezen op een bepaalde manier ook gezellig! ;-)

Nicholas Sparks – A Walk to Remember

011

(NL: De Geur van Seringen)

Dit vind ik zo’n prachtig verhaal. Ik moet zeggen: de boeken van Nicholas Sparks raken mij altijd wel. The Notebook bijvoorbeeld, al vind ik daarvan de film misschien wel mooier. Ook Dear John vond ik heel mooi om te lezen. A Walk To Remember is ook een heel mooi (en een beetje tragisch) liefdesverhaal, dat zich afspeelt in de jaren ’50/’60. Ook dit boek is verfilmd, en de film vond ik ook erg mooi. Ik heb zeker een traan (of meer) gelaten.

Jonathan Safran Foer – Extremely Loud & Incredibly Close

013

(NL: Extreem Luid & Ongelooflijk Dichtbij)

Volgens is dit (ook) een vrij bekend boek, of niet? Ik heb ‘m nog maar één keer gelezen, maar tijdens het lezen wist ik al heel snel dat het een favoriet zou worden. Het is zo’n goed geschreven boek, het zit mooi in elkaar. Qua vormgeving en manier van schrijven is het ook geen standaard boek, want het zijn niet alleen pagina’s vol met tekst. Maakt het lezen nog leuker! Ook hier is een film van gemaakt, ik ben er erg benieuwd naar!

009

Sidenote: ik lees inderdaad (bijna) al mijn boeken in het Engels. Tenminste, als het boek origineel in het Engels is geschreven, dan sowieso. Ik vind het fijn lezen! Hoe zeer ik ook van de Nederlandse taal houd, volgens mij vind ik lezen in het Engels tóch fijner. Gek hè?

Sidenote 2: ook van Cloud Atlas bestaat een verfilming. Ik durfde die eerst niet te kijken (omdat ik het boek zo geweldig vond) en ik moet toegeven: ik had ‘m ook niet hoeven zien. Voor mijn gevoel hebben ze voor de film het thema van het boek veranderd, dat vond ik heel erg jammer. Los van het boek is wel een mooie film. Heb je de film nog niet gezien en hou je van lezen? Eerst het boek lezen!!! :-)

Ken je mijn favorieten? En wat zijn de jouwe?

xoxo2

«
»Hi there!

Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy