Time’s up?! Iets over mijn 25 before 25-lijstje
jep

Zo denk ik nu dus over mijn briljante idee. ;-)

Eind 2012 – toen ik 22 was – besloot ik een lijstje te maken. Een lijstje van 25 dingen die ik graag wilde doen/bereiken voordat ik 25 werd. “Nog 2,5 jaar, dat moet toch lukken!” dat dacht ik toen, als echte optimist. Inmiddels ben ik alweer twee maanden 25, en heb ik nu mijn hele lijstje afgewerkt? Uhm, nee hoor. Ik heb wel 9 puntjes kunnen afstrepen, dat dan weer wel! En daar ben ik blij mee. Want waarom per sé voor mijn 25, right?

Van zo’n “het moet voor dan-en-dan”-idee word ik eigenlijk niet zo blij! Wat als ik iets nou niet bereik, heb ik dan gefaald?! Het idee erachter was leuk hoor, maar eigenlijk is het meer een Things I Want To Do In My Life-lijstje. Waarom een tijdslimiet eraan verbinden? Voor anderen misschien een stok achter de deur, maar niet voor mij hoor. Ik moet ook wel bekennen dat dat lijstje niet in mijn achterhoofd zat bij alle keuzes die ik maakte de afgelopen 2,5 jaar. Oh, en als ik nu (of oké, toen ik nog 24 was dan) dat lijstje opnieuw zou maken, zouden er ook andere dingen op staan!

Wat wil ik nu eigenlijk zeggen? Waar hadden we het over?! Voor mijn gevoel is dit een beetje een rommelig stukje, maar oké, ik weet natuurlijk nog wel waar het over gaat. ;-) Alle gekheid op een stokje, ik hou wel van het bijhouden van lijstjes, dus dit lijstje blijft lekker staan. Ik pas ‘m alleen gewoonweg aan wanneer ik wil, en natuurlijk mag ik ook dingen deleten in plaats van afstrepen. Mensen veranderen, toch?

Neem bijvoorbeeld puntje 23: een tatoeage laten zetten. Dat wilde ik ‘al’ vanaf mijn 20e. Ik wist alleen nooit precies wat en waar en toegegeven: ik durfde ook niet. Inmiddels is dit een puntje geworden dat ik ga weghalen, niet doorstrepen. Ik hoef geen tatoeage meer. Niet in de komende tijd, in ieder geval. Ik vind het niet meer zo bij mij passen. Hoe ik daar in de toekomst over denk, dat moeten we nog zien natuurlijk! Oh, en iets wat ik nu wél lekker mag afstrepen (ook al deed ik het ‘pas’ op mijn 25e): 10 kilometer rennen onder het uur! Dat deed ik namelijk bij de Marikenloop vorige week. (PS: hoe me dat eindelijk lukte lees je hier)

Dus… bij deze doop ik mijn “25 before 25”-lijstje om in mijn “Dingen die ik ooit ga doen”-lijst. Cheers!

xoxo2

gepost op 21/05/2015 in Persoonlijk

TAGS: , ,

«
»
Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴