Recept: spinaziepannenkoekjes met champignonragout (vegan)
003

Dit klinkt misschien als een beetje gekke combinatie (dat ben ik met je eens), maar ik verzeker je: het is heel erg lekker! Ik had laatst heel veel zin in ragout, maar ik had óók zin om hartige pannenkoekjes te maken. Waarom niet combineren? Dus dat deed ik, en dit was het resultaat. De spinaziepannenkoekjes zijn heerlijk op zichzelf, maar met de champignonragout erbij nog lekkerder én het vult goed. Misschien ziet het er niet superfantastisch mooi uit, maar het gaat om de smaak, nietwaar? ;-)

Het recept is zowel vegetarisch als veganistisch. Ik probeer de laatste tijd sowieso iets meer te experimenteren met vegan eten, en er is veel mogelijk! Waarom ik dit doe? Ik merk (en weet goed) dat mijn lichaam niet heel goed reageert op (te veel) zuivelproducten, dus wanneer ik die kan vermijden, doe ik dat liever. Eieren zijn niet zo’n probleem voor mij, maar als ik ze ook weg kan laten of kan vervangen, waarom niet? Ik probeer het graag uit! Goed, on to the recipe!

005
002

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

Voor de pannenkoekjes:

 • 1 cup havermeel
 • 2/3 cup rijstmeel (je kunt ook 1 2/3 cup van hetzelfde meel gebruiken)
 • 1/2 tl zeezout
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 tl uienpoeder
 • +/- 1 tl knoflookpoeder (naar smaak)
 • 4 grote handen verse spinazie
 • 1,5 cup amandelmelk

Voor de champignonragout:

 • 300 gram champignons
 • 1 – 1,5 tl gedroogde tijm
 • 50 gram plantaardige boter
 • 1 klein uitje
 • 60 gram tarwebloem
 • 400 ml groentebouillon (gemaakt met 1 blokje)
010
007

Dit moet je doen:

 1. Begin met het maken van het pannenkoekenbeslag. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en blend! Zet het daarna even in de koelkast.
 2. Doe een beetje olijfolie in een (koeken)pan op laag vuur en terwijl de olie warm wordt, maak je de champignons schoon (ik veeg ze schoon met keukenpapier) en snij je ze in plakjes.
 3. Zet ondertussen je waterkoker aan voor de bouillon.
 4. Doe de champignons in de pan en bak ze een paar minuten, doe dan de tijm erbij en bak tot de champignons gaar zijn. Haal de pan van het vuur en zet aan de kant.
 5. Is je water gekookt? Tijd om de bouillon te maken. Ik doe het zelf in een glazen maatbeker, maar het kan natuurlijk ook gewoon in een pannetje. Je hebt 400 ml nodig.
 6. Doe de boter in een sauspan en laat smelten op middelhoog vuur. Snij ondertussen het uitje fijn, en fruit deze in de boter.
 7. Hierna voeg je de bloem toe in de pan. Roer met een houten lepel tot deze gemixt is met de boter en de ui.
 8. Begin nu met toevoegen van de bouillon, in delen. Roer telkens goed. Voeg net zolang bouillon toe tot het een glad mengsel is geworden. Roer dan de champignons erdoorheen. Zet het vuur uit.
 9. Nu gaan we de pannenkoekjes bakken! Ik gebruikte een kleine koekenpan. Verwarm een beetje olijfolie en bak de pannenkoeken op laag vuur een paar minuten een beide kanten. Omdraaien zodra er een beetje stoom van onder de pannenkoek vandaan komt. Werkte goed voor mij, dit ‘trucje’. ;-)
 10. Serveer samen met de ragout!
011

Ik hoop niet dat het al te ingewikkeld lijkt, want dat is het helemaal niet! En oooh, wat heb ik hiervan genoten. Ik ben heel erg benieuwd of dit recept jou iets lijkt, of juist helemaal niet. Op eerste gezicht misschien niet, hihi, maar ik zou het zeker een kans geven… het is heerlijk! Let me know als je het maakt! (Mag ook via Instagram natuurlijk)

xoxo2

«
»
Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴