Running: my new Nikes
1 feb 2015 / Hardlopen

Het werd alweer bijna tijd om nieuwe hardloopschoenen aan te schaffen… of nouja, zo rond april zou het wel tijd zijn. Dus besloot ik in januari maar alvast nieuwe te kopen ;-) Het ging zo: al vorig jaar spotte ik deze schoenen, love at first sight. Ik bedoel, kijk naar de kleurtjes! En ze bleken ook nog eens geschikt te zijn voor mijn manier van hardlopen. Ik vergat ze even, maar een paar weken terug kwam ik ze weer tegen en raad eens? Ze waren in de sale! Ik had inmiddels centjes gespaard, dus kon het niet anders: ze gingen in mijn virtuele winkelmandje en een week later had ik ze in handen. Of preciezer gezegd: aan mijn voeten!

Het zijn de Zoom Structure 18 van Nike. Ik moet wel eerlijk toegeven (en het was waarschijnlijk al op te merken uit mijn stukje hierboven): ik heb ze besteld zonder de schoenen eerst te proberen. Mijn allereerste hardloopschoenen heb ik in een hardloopwinkel laten aanmeten. Dat is ook eigenlijk het slimste om te doen. Maar inmiddels weet ik van mezelf dat ik een zogenaamde overpronator ben: mijn voeten ‘kantelen’ naar binnen wanneer ik hardloop. (Hier staat een wat betere uitleg). Conclusie? Ik heb hardloopschoenen nodig met ondersteuning. Inmiddels heb ik al een paar keer hardgelopen op mijn Zooms: ze lopen hemels!

003
002

Mijn normale schoenmaat is 39,5 (wat in de meeste gevallen betekent dat ik maat 40 moet nemen), mijn hardloopschoenen heb ik in maat 40,5. De perfecte maat voor mijn voeten! Ik heb ook een paar Lunarglides, maar dan in maat 41… en ik merk bij die dat ze toch nét een klein beetje te groot zijn. Ja, halve maten maken echt uit! Ik kan er overigens prima op hardlopen hoor, maar ik voel gewoon dat ik meer ruimte bij mijn tenen heb dan nodig is.

Anyway, terug naar mijn nieuwe Nikes: ik vind ze fantastisch! Ze lopen echt heerlijk, ik heb ze ook gewoon aan als ik boodschappen ga doen, ga shoppen, ik draag ze zelfs af en toe naar mijn werk. Kan best, toch? ;-) Ik ben een groot fan van de kleurtjes! Ze zijn er in een hoop verschillende uitvoeringen qua kleur (ik twijfelde nog over deze), maar dit vond ik uiteindelijk toch de allertofste. Sowieso: mintgroen én (fel)roze? Daar maak je mij heel blij mee!

001
011

Ik weet niet of het daadwerkelijk door de nieuwe schoenen komt of door het feit dat ik gewoon meer & regelmatiger train de laatste tijd, maar ik ben ineens een stuk sneller! De laatste verklaring is denk ik het meest logische, maar de schoenen lopen zó fijn, dan moeten ze er wel iets mee te maken hebben toch?! Ik kan in ieder geval niet wachten tot ik weer een rondje op deze lovelies mag rennen.

Hoe vind jij deze? En wat zijn jouw favoriete hardloopschoenen?

xoxo2

«
»Hi there!

Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy