Rijstpannenkoekjes met verse mango
gepost op 2/05/2015 in In de keuken
004

Laatst kocht ik in een van mijn favoriete kleine winkeltjes – waar ik vaak ook (goedkoop!) mango’s en zachte dadels haal – een zak rijstmeel. Dat wilde ik altijd al eens gebruiken. Het eerste wat ik ermee maakte waren pannenkoekjes. Daar word ik altijd blij van, vooral als ontbijt! Ik zocht een recept op, paste die iets aan en voilà, een recept voor heerlijke rijstpannenkoekjes! Met verse mango, want dat past er goed bij. En dat maakt het natuurlijk nog lekkerder.

002

Dit heb je nodig (voor 1-2 personen):

  • 200 gram rijstmeel
  • 4 eetlepels suiker (bijvoorbeeld rietsuiker, of kokossuiker)
  • +/- 6 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 190 ml (amandel)melk
001
003

Wat moet je doen?

  1. Doe eerst alle droge ingrediënten in een kom en mix alvast een beetje.
  2. Voeg daarna de eieren en de melk toe en mix alles tot een mooi beslag.
  3. Bak de pannenkoekjes in wat boter, op middelhoog vuur. Neem per pannenkoekje ongeveer één grote lepel beslag, zo kun je er wel 3/4 tegelijk bakken in je pan.
  4. Zodra de bovenkant begint de bubbelen, kun je ze omdraaien.
  5. Serveer met blokjes verse mango. Ik deed er nog wat poedersuiker overheen, maar dat was eigenlijk vooral voor de foto ;-)
005

xoxo2

«
»Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

Follow


CategorieënHappy list
Fotograferen ▪ hardlopen ▪ vegan food ▪ lezen ▪ lijstjes ▪ pinguïns ▪ bokeh ▪ Guitar Hero ▪ schilderen ▪ The War On Drugs ▪ Marilyn Manson ▪ Muse ▪ Slipknot ▪ Murakami ▪ David Mitchell
(wat jij?)
Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy