Rijstpannenkoekjes met verse mango
004

Laatst kocht ik in een van mijn favoriete kleine winkeltjes – waar ik vaak ook (goedkoop!) mango’s en zachte dadels haal – een zak rijstmeel. Dat wilde ik altijd al eens gebruiken. Het eerste wat ik ermee maakte waren pannenkoekjes. Daar word ik altijd blij van, vooral als ontbijt! Ik zocht een recept op, paste die iets aan en voilà, een recept voor heerlijke rijstpannenkoekjes! Met verse mango, want dat past er goed bij. En dat maakt het natuurlijk nog lekkerder.

002

Dit heb je nodig (voor 1-2 personen):

  • 200 gram rijstmeel
  • 4 eetlepels suiker (bijvoorbeeld rietsuiker, of kokossuiker)
  • +/- 6 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 190 ml (amandel)melk
001
003

Wat moet je doen?

  1. Doe eerst alle droge ingrediënten in een kom en mix alvast een beetje.
  2. Voeg daarna de eieren en de melk toe en mix alles tot een mooi beslag.
  3. Bak de pannenkoekjes in wat boter, op middelhoog vuur. Neem per pannenkoekje ongeveer één grote lepel beslag, zo kun je er wel 3/4 tegelijk bakken in je pan.
  4. Zodra de bovenkant begint de bubbelen, kun je ze omdraaien.
  5. Serveer met blokjes verse mango. Ik deed er nog wat poedersuiker overheen, maar dat was eigenlijk vooral voor de foto ;-)
005

xoxo2

gepost op 2/05/2015 in In de keuken

TAGS: , , ,

«
»




Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴