Recept: volle, zachte bananenpannenkoeken (vegan)
001

Dit is mijn nieuwe favoriete recept voor een heerlijk ontbijt! Ik maak het vaak op mijn vrije dagen, want dan kan ik ook lekker de tijd nemen voor het maken én opeten van de pannenkoekjes. Ik wilde graag eens vegan bananenpannenkoekjes maken, dus ging ik op zoek naar een recept. Ik vond er een, en daarvan heb ik alleen maar de hoeveelheden overgenomen, verder doe ik qua ingrediënten bijna alles anders ;-) De pannenkoekjes zijn vooral superlekker met verse aardbeien, en laat het daar nu net de tijd voor zijn!

Er zijn met dit recept ook weer verschillende mogelijkheden! In principe gebruik je twee soorten bloem/meel, en je kunt eigenlijke elke soort wel gebruiken. Ik heb ze bijvoorbeeld al eens gemaakt met rijstmeel en tarwebloem, of met havermeel en tarwebloem. Oh, en ook eens met een deel speltbloem. Die laatste combinatie tarwebloem + havermeel vond ik denk ik het lekkerst, dus die geef ik aan in dit recept. Je kunt de pannenkoekjes natuurlijk ook glutenvrij maken door amandelmeel en/of rijstmeel te gebruiken!

009
008

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

 • 1 cup tarwebloem
 • 2/3 cup havermeel
 • 2,5 tl bakpoeder
 • ¼ tl zout
 • 2 tl 5 Spices (of kaneel)
 • 1 el (kokos)suiker
 • 1,5 cup amandelmelk (andere plantaardige melk kan natuurlijk ook)
 • 2 (kleine) rijpe bananen
 • verse aardbeien (of ander fruit naar keuze)
005
003

Dit moet je doen:

 1. Mix alle droge ingrediënten door elkaar.
 2. Prak de bananen tot een redelijk glad mengsel.
 3. Voeg de bananen en de melk toe aan de kom met droge ingrediënten en meng goed.
 4. Op middelhoog vuur bak je de bananenpannenkoeken in wat (kokos)olie. Omkeren wanneer de bovenkant begint te bubbelen. Het kan zijn dat deze pannenkoeken een beetje plakken (ligt aan de hoeveelheid banaan die je gebruikt), dus wees voorzichtig met omdraaien!
 5. Serveer met vers fruit & enjoy!
002

xoxo2

«
»
Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴