Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

Follow



Happy list
Fotograferen ♥ hardlopen ♥ (vegan) food ♥ lezen ♥ lijstjes ♥ pinguïns ♥ bokeh ♥ home ♥ schilderen ♥ The War On Drugs ♥ Muse ♥ Earl Grey-thee ♥ Murakami ♥ David Mitchell ♥ INFJ
(wat jij?)





Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


Categorieën



Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.


Recept: kleurrijke couscoussalade
24 jun 2015
003

Dit is echt een van mijn favoriete gerechten! Het is zo lekker fris en er zit zoveel lekkers in. En het is nog gezond ook! Ik heb het recept geleerd van S., die het ook graag maakt. Inmiddels maak ik het vaak als lunch voor op mijn werk, daar is het ook echt ideaal voor. Couscous met een regenboog aan groenten en ander lekkers, sounds good right? 

Dit recept is een vegan versie, maar je kunt er ook wat geitenkaas aan toevoegen. Ook superlekker! Schrik niet van de ingrediëntenlijst, want het is nogal wat. Maar dat betekent gelukkig niet dat het moeilijk is om te maken, want dat is het totaal niet. Ik zeg: kijk verder & maak het ook eens! 😉

011
004
002

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

  • 140 gram couscous
  • halve paprika
  • 1 tomaat
  • 2 worteltjes
  • 1 blikje kikkererwten
  • kwart komkommer
  • een bosje peterselie
  • 10-12 muntblaadjes
  • handvol geroosterde amandelen
  • pitjes van een halve granaatappel
  • 6 gedroogde abrikozen
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • halve theelepel kurkumapoeder
  • halve theelepel gemalen korianderzaad
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • peper & zout naar smaak

(ik zei het toch, niet schrikken van de lange lijst!)

006
008
009

Dit moet je doen:

Kijk, en na zo’n reuzegrote lijst met ingrediënten is wat je moet doen héél erg makkelijk. Kijk maar:

  1. Zet de waterkoker aan (met minimaal 300 ml water erin).
  2. Doe de couscous in een bak en giet het kokende water (ongeveer 300 ml) er overheen. Zorg dat de couscous onder water staat, ongeveer 0,5-1 cm. Dek dit af en zet opzij.
  3. Leg de gedroogde abrikozen in een laagje water om ze wat zachter te maken.
  4. Open het blikje kikkererwten en gooi de inhoud in een zeef/vergiet. Even omspoelen en dan uit laten lekken.
  5. Daarna wordt het nóg simpeler: je gaat alle groenten klein snijden. In principe moeten het allemaal blokjes worden! Let op: bij de tomaten haal je het vruchtvlees eruit, anders wordt het geheel te nat.
  6. Als je ongeroosterde amandelen hebt, rooster ze dan eventjes in een pan (zonder olie!)
  7. Heb je een hele granaatappel in huis gehaald? Halveer deze dan en schraap de pitjes eruit. Er zijn veel manieren om de pitjes eruit te krijgen, ik heb nog geen ideale manier gevonden, dus kijk maar wat jou het beste lukt 😉 Heb je een bakje met pitjes? Nog makkelijker, die gooi je er straks gewoon bij.
  8. Ook de kruiden snij je fijn. De abrikozen kun je nu ook in blokjes snijden.
  9. Als je alles hebt gesneden, dan is de couscous ook wel ongeveer klaar. Even checken dus! Ziet het er goed uit, dan maak je het eerst een beetje los met een vork. Dan verhuis je de couscous naar een grote kom/serveerschaal.
  10. Roer dan alle kruiden + de olie er doorheen.
  11. Gooi daarna alle fijngesneden ingrediënten erdoorheen en MIX! Knijp daarna nog een half citroentje uit er overheen, voeg peper + zout toe en roer nog even goed door.

Oké, deze lijst is ook best lang, haha! Maar ik zeg het je: het is heel simpel!

005
010
014
015

HEERLIJK! 

Ik maak dus wel vaker een hele grote berg hiervan op de maandagavond: dan eet ik er die avond van, en heb ik gelijk mijn lunch voor op ’t werk de dinsdag & woensdag. Ideaal! Heb je dit nog nooit gemaakt? Ik zeg doen! En natuurlijk ook als je wel vaker couscous eet en het lekker vindt. Maar da’s logisch. 😉

xoxo2

24 jun 2015 / In de keuken

TAGS: , , ,

«
»







© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy