Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

Follow



Happy list
Fotograferen ♥ hardlopen ♥ (vegan) food ♥ lezen ♥ lijstjes ♥ pinguïns ♥ bokeh ♥ home ♥ schilderen ♥ The War On Drugs ♥ Muse ♥ Earl Grey-thee ♥ Murakami ♥ David Mitchell ♥ INFJ
(wat jij?)





Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


Categorieën



Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.


Recept: kikkererwtburgers met ui, courgette & koriander
16 jul 2015
012

I love burgers! Alleen dan wel veggie burgers natuurlijk. Is helemaal niet moeilijk om te maken, blijkt. Je kunt er zoveel kanten mee op, er is zoveel mogelijk. Deze burgers heb ik nu twee keer gemaakt en dit is een blijvertje, daarom wil ik het recept graag hier delen!

008
006

Dit heb je nodig:

Voor de burgers:

  • 2 kleine blikjes kikkererwten
  • een halve kleine courgette
  • 1 cup havermout
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el zwarte peper
  • 1 tl zout
  • een bosje koriander (fijngesneden ongeveer 3 volle el)
  • een halve rode ui
  • 2-3 el olijfolie
  • 2-2,5 el cashewpasta (of pindakaas)

Voor verder op het broodje:

  • koriander
  • tomaat
  • avocado
  • verse spinazie
004
002
001

Dit moet je doen:

Het makkelijkste is als je alle ingrediënten in een blender kan gooien en zo kan mixen, maar je kunt het ook doen door alles zelf fijn te prakken! (Dat deed ik de eerste keer, dat werkt ook gewoon)

  1. Leeg de blikjes kikkererwten in een vergiet, spoel ze om en laat ze even uitlekken.
  2. Snij de ui fijn.
  3. Snij de koriander fijn.
  4. Rasp de courgette (met schil – wel eerst wassen! -, maar mag ook zonder als je dat wil).
  5. Gooi alles bij elkaar in je blender of keukenmachine en blend away! Nou ja, het mag nog een beetje grof zijn hoor.
  6. Vorm burgers van de mix.
  7. Bak deze in wat olijfolie, 3-5 minuten aan elke kant op laag tot middelhoog vuur (even kijken hoe het gaat!).
  8. Serveer ze op broodjes, samen met wat je lekker vindt. Ik koos voor tomaat, avocado, koriander en spinazie!
010
013
015

Het is een beetje een kunst soms hoor, veggie burgers maken! Of ja, dat vind ik tenminste 😉 Ze blijven altijd een beetje zacht, al hoort dat er gewoon bij hoor. Het is even uitvinden hoe lang ze het beste op het vuur kunnen blijven staan. Gewoon lekker proberen! En in de gaten houden natuurlijk. Het is het waard, want ze zijn superlekker!

xoxo2

«
»







© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy