Recept: bladerdeeghapjes met geitenkaas & honing
gepost op 14/05/2015 in In de keuken
001

Yum, ik hou van geitenkaas! Who’s with me? Sowieso hou ik erg veel van kaas, maar geitenkaas is toch wel favoriet! Ik liep al een tijdje met het idee in mijn hoofd om iets met bladerdeeg en geitenkaas te maken (ben je het woord geitenkaas al zat?), dus ging ik op mijn vrije dag eindelijk eens actie ondernemen. Bladerdeeghapjes werden het! Heel simpel, en ik deel het recept graag met jullie!

005
004

Dit heb je nodig (voor 12 stuks):

 • 3 bladerdeegvelletjes
 • zachte geitenkaas
 • honing
 • een beetje tijm (gedroogd of vers, ik gebruikte gedroogde uit een potje)
003
002

Dit moet je doen:

 1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
 2. Haal de bladerdeegvellen uit de vriezer en laat ze +/- 10 minuten ontdooien voor je ze gebruikt.
 3. Klop ondertussen alvast een eidooier los, hiermee bestrijk je straks de bovenkant van de hapjes.
 4. Als het bladerdeeg klaar is voor gebruik snij je eerst elk velletje in vieren.
 5. Hierna beleg je elk vierkantje met een bolletje geitenkaas, een scheutje honing en een beetje tijm. Tip: doe dit per velletje, anders gaat de honing zo uitlopen, door de tijd die tussen het beleggen en dichtmaken zit.
 6. Vouw de vierkantjes eerst als een soort envelopje dicht, dus elke hoek vouw je naar het midden. Daarna duw je alle hoeken naar het midden; het deed mij een beetje denken aan (ronde) dumplings. De dichtgevouwen hapjes leg je op een ovenplaat of -rek die je bedekt met bakpapier.
 7. Smeer op elk hapje een beetje van de eidooier.
 8. Zet ze in de oven voor ongeveer 15-20 minuten. Hou ze een beetje in de gaten, wanneer de bovenkant goudbruin is, zijn ze klaar!

Supersimpel, nietwaar? En heel erg lekker! Ik hou sowieso van de combinatie geitenkaas en honing (gouden combi), maar de tijm maakte het extra lekker! En bladerdeeg doet het ook altijd goed bij mij. Dus: what’s not to love here? De foto’s maakte ik voor de verandering met mijn telefoon, omdat ik te lui was m’n andere erbij te pakken :’)

xoxo2

«
»Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

Follow


CategorieënHappy list
Fotograferen ▪ hardlopen ▪ vegan food ▪ lezen ▪ lijstjes ▪ pinguïns ▪ bokeh ▪ Guitar Hero ▪ schilderen ▪ The War On Drugs ▪ Marilyn Manson ▪ Muse ▪ Slipknot ▪ Murakami ▪ David Mitchell
(wat jij?)
Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy